Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 dec 2008 - Anul XIII, nr. 298 (3979)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preşedinţia comisiei juridice din Camera Deputaţilor, disputată de PSD şi PDL

Vineri, 19 Decembrie 2008 (14:10:40)
Preşedinţia comisiei juridice din Camera Deputaţilor este din nou disputată între PDL şi PSD, au declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, surse parlamentare din cele două partide, după ce în urmă cu o zi, cele două formaţiuni convenisă ca şefia comisiei să revină democrat-liberalilor.

Potrivit surselor citate, un grup din PSD, reprezentat de Adrian Năstase, doreşte ca preşedinţia comisiei juridice a Camerei Deputaţilor să fie dată PSD urmând a fi ocupată de deputatul Florin Iordache.

Liderii grupurilor paramentare din Camera Deputaţilor conveniseră, joi seara, ca şefia comisiei juridice să revină PDL, iar cea a comisiei de buget, finanţe să fie dată PSD.

Liderul grupului PDL Ioan Oltean a declarat, joi, după şedinţa liderilor care a durat cinci ore, că "bătălia s-a dat pe comisiile economice şi cea juridică".

Potrivit lui Ioan Oltean, PDL a obţinut conducerea a şase comisii permanente din Camera Deputaţilor, şi anume preşedenţia Comisiei juridice, de Administraţie publică, Apărare, Agricultură, Culte şi a Comisiei pentru regulament.

PSD deţine preşedinţia comisiilor de Buget, Sănătate, Învăţământ, Politică economică, Industrii şi Abuzuri.

UDMR a obţinut preşedinţia Comisiei de politică externă, grupul minorităţilor a primit şefia Comisiei pentru drepturile omului, în timp ce PNL are preşedinţia comisiilor de Muncă, IT şi Egalitate de şanse.

Oltean, liderul grupului parlamentar al PDL din Camera Deputaţilor, a mai spus că la negocieri "nimic nu s-a tranşat prin vot, ci prin consensul participanţilor".

Valeriu Zgonea (PSD) a precizat că discuţiile au fost mai greoaie pentru că PDL şi PSD au circa 75% din mandatele în Parlament, precizând că în ultimele legislaturi raportul dintre majoritate şi opoziţie era 55 la 49%.

Zgonea a precizat că liderii de grupuri mai discută posturile de secretari şi vicepreşedinţi ai comisiilor permanente ale Camerei.

Negocierile dintre liderii grupurilor parlamentare au fost blocate la un moment dat deoarece şi PSD şi PNL ar fi dorit preşedinţia Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor.

Surse parlamentare au precizat că PNL ar fi dorit să aibă preşedinţia unei comisii economice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedinţia comisiei juridice din Camera Deputaţilor, disputată de PSD şi PDL.
 Vizualizări articol: 482 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preşedinţia comisiei juridice din Camera Deputaţilor, disputată de PSD şi PDL0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei