Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 dec 2008 - Anul XIII, nr. 298 (3979)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Becali: Steaua nu poate fi depunctată după noul regulament, nici retrogradată, pentru cazul "Valiza"

Vineri, 19 Decembrie 2008 (20:58:26)
Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, vineri, la Sport.ro, că Steaua nu poate păţi nimic grav în urma scandalului "Valiza", deoarece acum se aplică un nou regulament al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), conform căruia gruparea bucureşteană nu poate fi depunctată sau retrogradată.

"Acum trebuie să se rejudece cazul «Valiza». Pentru mine este avantajos, pentru că s-a schimbat un articol de regulament. Steaua trebuie judecată după noul regulament. Ce poate ieşi decât maxim o premiere, care nu poate duce decât la nişte pedepse şi o amendă în plus. Steaua nu poate fi depunctată după noul regulament, nici retrogradată. Poate să spună instanţa şi procurorii ce vor. E clar că premierea nu este corupţie. Scrie în noul regulament: trebuie să ne armonizam cu FIFA şi UEFA, iar noi nu am încălcat nicio regulă de-a lor", a spus Becali.

Gigi Becali a precizat că nu îi este frică de ce i s-ar putea întâmpla. "Când văd atâtea minciuni şi incompetenţă, uit că m-am retras din viaţa publică. Luaţi discuţia pe care a avut-o Mititelu înainte, când îi cerea Clujului să-şi ceară scuze, că dacă nu, bagă echipa a doua. Eu asta-i ceream, să se ţină de promisiune: să bage echipa a doua, pentru că CFR nu şi-a cerut scuze pentru ce a făcut în 77. Când începe returul, o să dau două milioane echipei care bate pe Dinamo. O spun public, ca să nu mai apară stenograme. Nu mă interesează toate minciunile", a comentat el.

Becali a explicat situaţia şi la GSP TV. "Eu am făcut acele promisiuni ca să nu vândă meciul cei de la U. Cluj. Eu le-am arătat banii, dar nu le dădeam nimic, nu eram prost să pic în flagrant. U. Cluj juca la două capete, Doboş mi-a zis că şi Andone a fost contactat", a spus Becali, care l-a acuzat pe Anton Doboş că a pus la cale acest scenariu şi că acesta deşi este sănătos, se preface că este bolnav pentru a scăpa de DNA.

Echipa Steaua Bucureşti a fost penalizată, la 4 iunie, cu şapte puncte, iar formaţia Universitatea Cluj cu şase puncte de către Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal (FRF), după scandalul "valiza cu bani" din ultima etapă a Ligii I, sezonul 2007/2008. De asemenea, finanţatorul Gigi Becali a fost suspendat timp de doi ani şi i s-a interzis accesul pe orice stadion pe aceeaşi perioadă şi a primit o amendă de 200.000 de lei, iar preşedintele grupării ardelene, Anton Doboş, a primit aceeaşi sancţiune ca Gigi Becali. De asemenea, jucătorii Gigel Coman (Universitatea Cluj) şi Petre Marin (Steaua) au fost suspendaţi câte şase luni şi amendaţi cu 180.000 de lei. Comisia de Apel a păstrat aceste sancţiuni, dar Curtea de Arbitraj pentru Fotbal (CAF) a anulat toate deciziile luate de Comisia de Disciplină. Becali a primit din partea CAF o suspendare de şase luni, care nu îi interzice accesul pe stadion.

Gigi Becali a fost deferit justiţiei, joi, de procurorii anticorupţie, în dosarul "Valiza", alături de alte cinci persoane, între care şi selecţionerul echipei naţionale de fotbal, Victor Piţurcă. Becali este acuzat de două infracţiuni de dare de mită şi de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Alături de el au mai fost trimişi în judecată Teia Sponte, Alina Florentina Ciul, Victor Piţurcă, Radu Gheorghe Marino şi Raul Volcinschi. Selecţionerul Victor Piţurcă este acuzat de favorizarea infractorului. Vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al clubului Steaua, Teia Sponte, este acuzat de complicitate la dare de mită. Alina Ciul, unul din avocaţii lui Becali, este acuzată de favorizarea infractorului şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Lui Radu Marino, procurorii anticorupţie îi impută două fapte de fals în înscrisuri sub semnătură privată, el fiind acuzat totodată şi de favorizarea infractorului. Tot pentru favorizarea infractorului va fi judecat şi Raul Volcinschi.

În rechizitoriul întocmit de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) se regăsesc mai multe stenograme ale unor convorbiri telefonice interceptate, ale persoanelor implicate în acest caz.

Astfel, într-o discuţie telefonică din 5 mai, dintre acţionarul FC "Universitatea Craiova" Adrian Mititelu şi Gigi Becali, acesta din urmă îi mărturiseşte lui Mititelu că "va trimite la Cluj suma de aproximativ două milioane de euro, din care 1,5 milioane de euro pentru jucătorii clubului universitar şi 500.000 euro pentru preşedintele clubului, Anton Doboş". În respectiva interceptare, Gigi Becali a reafirmat că "au fost contactaţi toţi fotbaliştii, atât direct, cât şi indirect prin Anton Doboş, fiindu-le promisă o primă substanţială". Finanţatorul Stelei dorea să ofere un milion şi jumătate de euro jucătorilor, însă Mititelu i-a spus că suma este prea mică.

Într-o altă convorbire, din 9 mai, Gigi Becali i-a explicat lui Dragomir că le-a oferit bani jucătorilor de la "U" Cluj drept sponsorizare, deci nu poate fi învinuit că a încercat să dea mită. Şeful LPF i-a atras atenţia finanţatorului stelist că gruparea sa riscă sancţiuni conform regulamentelor fotbalistice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Becali: Steaua nu poate fi depunctată după noul regulament, nici retrogradată, pentru cazul "Valiza".
 Vizualizări articol: 628 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Becali: Steaua nu poate fi depunctată după noul regulament, nici retrogradată, pentru cazul "Valiza"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei