Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 dec 2008 - Anul XIII, nr. 298 (3979)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Miron Mitrea, în conflict cu Dan Voiculescu pentru funcţia de vicepreşedinte al Senatului

Vineri, 19 Decembrie 2008 (13:26:05)
Postul de vicepreşedinte al Senatului a fost acerb discutat vineri, în cadrul şedinţei de grup a PSD de către senatorii Dan Voiculescu şi Miron Mitrea, deşi protocolul PSD-PC prevedea expres ca acest post să fie ocupat de un membru PC.

Surse din PSD au declarat, pentru MEDIAFAX, că senatorul PSD Miron Mitrea a decis să-l contracandideze pe senatorul PC Dan Voiculescu pentru postul de vicepreşedinte al Senatului, dat fiind faptul că nu a reuşit să obţină funcţia de lider de grup.

Potrivit surselor menţionate senatorul PSD Ion Toma a fost ales, vineri, în unanimitate lider al grupului senatoril PSD-PC, iar potrivit protocolului de colaborare al Alianţei PSD-PC, PC urma să depună funcţiile de vicepreşedinţi ale celor două Camere.

Astfel, dacă la Camera Deputaţilor funcţia de vicepreşedinte i-a revenit Daniel Popa, la Senat această funcţie urmând să-i revină senatorul PC Dan Voiculescu, care este singurul senator pe care PC îl deţine în această Cameră a Parlamentului.

Sursele citate a arătat că Miron Mitrea a decis să-l contracandideze pe Dan Voiculescu pentru a nu-şi pierde influenţa în cadrul PSD, el fiind acuzat de către colegi că în acest fel pune în pericol acordul de colaborare dintre PSD şi PC.

Acestea au mai arătat că Miron Mitrea ar fi ameninţat că îl va contracandida pe Mircea Geoană la preşedinţia Senatului, dacă nu va obţine funcţia de vicepreşedinte al Senatului sau pe cea de lider de grup senatorial care i-a fost deja atribuit lui Ion Toma.

Totodată grupul senatorial al PSD-PC a desemnat, vineri, şi viceliderii de grup în persoana lui Cosmin Nicula senator de Hunedoara şi Dan Şova senator de Olt.

Din cauza conflictului creat de depunera candidaturii lui Miron Mitrea grupul senatorial a intrat într-o pauză de consultări urmând ca ulterior să tranşeze aceată problemă.

Senatorul PC Dan Voiculescu a părăsit şedinţa grupului înainte de a se lua pauza de consultări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Miron Mitrea, în conflict cu Dan Voiculescu pentru funcţia de vicepreşedinte al Senatului.
 Vizualizări articol: 576 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Miron Mitrea, în conflict cu Dan Voiculescu pentru funcţia de vicepreşedinte al Senatului3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei