Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 dec 2008 - Anul XIII, nr. 298 (3979)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

2008

Primarul Sucevei a prezentat bilanţul unui an de activitate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
La finalul unui an calendaristic de administrare a municipiului reşedinţă de judeţ, primarul Sucevei, Ion Lungu, a făcut o trecere în revistă a principalelor realizări şi nerealizări, din toate domeniile de activitate.

 

Utilităţi şi locuinţe

În privinţa infrastructurii oraşului şi a lucrărilor de investiţii începute în 2008, cea mai importantă este demararea proiectului ISPA, în valoare de aproape 53 de milioane de euro, prin care vor fi reabilitate reţelele de apă potabilă şi canalizare a oraşului, şi va fi modernizată staţia de tratare – epurare.

Lucrările de reabilitare a punctelor şi reţelelor termice au continuat în 2008, când au fost finalizate încă două PT-uri, Tudor Vladimirescu şi Hotel Parc, fiind oferite astfel servicii mai bune consumatorilor, în paralel cu reducerea pierderilor de pe reţele.

Tot în 2008 a fost finalizată lucrarea de alimentare a cartierului Burdujeni cu apă de Berchişeşti, în valoare de aproximativ 3 milioane de euro, dar în urma căreia beneficiază de apă de calitate peste 40.000 de suceveni.

Anul acesta, 94 de familii au beneficiat de locuinţe noi, primite de la Primărie, o parte fiind realizate prin ANL, altele prin mansardarea blocurilor şi construirea de locuinţe sociale.

De asemenea, au fost finalizate blocurile 20, 21 şi 22, de la intrarea în Suceava dinspre Fălticeni.

 

Rută ocolitore şi pol de dezvoltare urbană

O lucrare de amploare, demarată tot în 2008, este cea de realizare a rutei ocolitoare nr. 1 a Sucevei, pe traseul Moara-Mihoveni-Pătrăuţi-E85-Siret.

Anul acesta a fost finalizată şi etapa a doua de modernizare a Bazarului şi au fost demarate lucrările de modernizare a Parcului Central, care vor fi finalizate în primăvara anului 2009.

La capitolul realizări se numără şi darea în folosinţă a sediului de Primărie din Burdujeni şi deschiderea unui punct de Ambulanţă în aceeaşi locaţie.

De asemenea, a fost aprobat transferul sistemului de iluminat public, de la E.ON la Primărie, cu scopul de a fi modernizat, a fost dat în lucru studiul de trafic al Sucevei, s-a achiziţionat un sistem modern de alarmare publică şi a fost început un proiect de modernizare a 73 de locuri de joacă din municipiu, din care anul acesta au fost finalizate 9.

În 2008, Suceava a fost desemnat „pol de dezvoltare urbană”, motiv pentru care i-au fost repartizate 22,4 milioane de euro, cu care va fi reabilitată zona Iţcani – Burdujeni Sat.

Prin deschiderea hipermarketurilor Iulius Mall, Carrefour şi Billa s-au creat aproximativ 3000 de noi locuri de muncă.

 

Împrumut de 500 de miliarde lei vechi, pentru investiţii

O mulţime de investiţii vor fi finanţate în anii următori din cele 500 de miliarde lei vechi obţinute prin emiterea de obligaţiuni municipale, în vreme ce sute de copii vor merge în şcoli şi grădiniţe modernizate şi vor putea face educaţie fizică în noi săli de sport, care sunt în construcţie în cartierul Obcini şi la Liceul cu Program Sportiv.

Ion Lungu nu a uitat să enumere şi principalele nerealizări ale anului 2008. Principala nemulţumire o are în privinţa nerealizării procesului de privatizare a societăţii de termoficare – SC Termica SA. De asemenea, primarul s-a arătat mulţumit de faptul că nu a fost reabilitat cinematograful Modern, din cauza blocării proiectului de sindicatele din cinematografie, faptul că nu au fost demarate lucrările la Spitalul Judeţean de Urgenţă, cât şi faptul că nu a fost turnată statuia „Bucovina înaripată”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul Sucevei a prezentat bilanţul unui an de activitate.
 Vizualizări articol: 1581 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Primarul Sucevei a prezentat bilanţul unui an de activitate2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   BILANTUL UNUI AN DE CAMPANIE ELECTORALA trimis de
(19 dec 2008, 12:23:19
PRIMARUL SUCEVEI A PREZENTAT BILANTUL UNUI AN DE ACTIVITATE POLITICA SUCEVENILOR CARE L AU VOTAT .

SUCEVENII VOR VOTA CU SIGURANTA PDL + PSD PESTE 4 ANI ATUNCI CAND CELE DOUA PARTIDE VOR REUSI SA SATISFACA TOATE DORINTELE SUCEVENILOR.

2.   Hal de primar!..... trimis de
(19 dec 2008, 12:58:20
D-le primar esti multumit de cum arata esplanada casei de cultura? Cu toate gropile si sparturile din ea? Cu dale lipsa si deteriorate? Acolo de ce n-ai pus pavele ca la iesirea din oras spre Falticeni? Cred ca n-ai putut, ca altfel puneai pavele si pe orologiul prefecturii!!!... Dar sa lasam asta....de teapa trasa cu placa "ALTEX" suporterilor suceveni de ce nu amintesti nimic ??? Ai amnezii? Aia din campania electorala de la locale!...Dar de la asa HAL DE PRIMAR ce sa ceri?...
3.   ........... trimis de
(19 dec 2008, 14:38:54
d-le PRIMAR ne-ai promis inainte de alegeri printre altele ca vom avea echipa puternica de fotbal la SUCEAVA si te intreb cand se va intampla asta ?. oare ce vina avem noi sucevenii ca echipa a ajuns unde a ajuns ?. oare chiar nu se poate face nimic ca sa ne mandrim cu echipa SUCEVEI ?. oare numai cu jucatori localnici nu santem victime sigure la retrogradare ?. cum altii te-au votat pentru ca sa aiba strazi asfaltate sau cate si mai cate noi suporterii te-am votat pentru fotbal si sper ca nu ne-ai pacalit.
3.1  RE: ........... trimis de
(19 dec 2008, 15:07:42
bine ca face bilantul la marlaniile si incompetenta de care da dovada. Rusine si iar rusine dar, porcul nu prea stie de rusine
4.   BILANTUL PROFITULUI DE PE URMA PAVELELOR trimis de
(19 dec 2008, 18:10:44
A UITAT DL PRIMAR LUNGU SA NE SPUNA DE BILANTUL PROFITULUI DE PE URMA PAVELELOR .SUCEVENII ASTEAPTA SI ACEST BILANT CU NERABDARE DESIGUR TOT CU PROFITUL DE PE URMA PAVELIZARII MUN.SUCEAVA.
5.   Weeeeee trimis de
(19 dec 2008, 18:49:14
AI UITAT PERFORMANTA ECHIPEI D FOTBALrolling on the floor

DOAMNE, DA UN PRIMAR CARE SA-L INTERESEZE D ECHIPE D FOTBAL...

WE, MAI VOTATI PD-L +PSD? VEDETI DAK N-ATI VOTAT PNL...
6.   Primaru nostru trimis de
(19 dec 2008, 19:08:39
ce parere aveti despre fatadele blocurilor pe care le-ati autorizat sa arate ca la tzigani????

cati bani ati luat spaga de la firmele fantoma care au mazgalit blocurile???????RUSINE NESIMTITULEEEE

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei