Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 oct 2008 - Anul XIII, nr. 235 (3916)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu, întrebat despre o eventuală demisie a Guvernului: Nu sunt genul care să depună armele

Luni, 6 Octombrie 2008 (15:04:00)
Premierul Călin Popescu Tăriceanu a evitat, luni, să răspundă tranşant întrebării dacă Executivul ia în calcul demisia în cazul în care CCR nu admite contestaţia privind Legea majorării salariilor profesorilor, menţionând însă că nu e genul de om care să depună armele.

Întrebat ce va face Guvernul dacă CCR nu admite contestaţia pe Legea privind majorarea salariilor pentru profesor şi legea va intra în vigoare, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că există mai multe variante pe care le analizează, evitând să le enumere.

"Sunt o serie de variante în analiză. Eu vă spun că voi depune toate eforturile pentru ca astfel de decizii să nu poată fi puse în practică, cel puţin atâta vreme cât am responsabilitatea conducerii acestui Guvern al României", a susţinut Tăriceanu.

Întrebat dacă ia în calcul o eventuală demisie, Tăriceanu a refuzat să dea un răspuns tranşant, menţionând că nu este genul de om care depune armele.

"V-am răspuns la întrebare. Nu sunt genul care să depună armele. Să ştiţi că ştiu să mă lupt cum probabil nu credeţi”, a conchis Tăriceanu.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, la finalul BPC, că Secretariatul General al Guvernului a depus la CC contestaţia privind legea de majorare a salariilor profesorilor, explicând votul deputaţilor PNL "prin lipsa de lipsă de coordonare între grupul parlamentar şi Guvern".

Întrebat când va depune contestaţia, Tăriceanu replicat: "Contestaţia este deja depusă la CCR, de către Secretariul General".

El a subliniat că nu a primit niciun răspuns de la preşedintele Traian Băsescu, la scrisoarea adresată săptămâna trecută, în care atenţiona, înaintea promulgării, că nu există surse de finanţare pentru susţinerea acestei majorări.

Întrebat dacă a cerut sancţiuni pentru deputaţi, ca urmare a votului favorabil Legii de majorare a salariilor cadrelor didactice, premierul a replicat "Nu".

El a menţionat că există "o deficienţă evidentă la nivelul Parlamentului"."Există o lipsă de coordonare între grupul parlamentar şi guvern. În acest moment cred că mai important este să vedem ce avem de făcut în continuare. Nu cred că votul PNL a fost decisiv", a spus Tăriceanu.

Camera Deputaţilor a aprobat în urmă cu o săptămână, în unanimitate, o ordonanţă care prevede creşterea cu 50 la sută a salariilor personalului din învăţământ. Camera este for decizional în privinţa acestui act normativ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu, întrebat despre o eventuală demisie a Guvernului: Nu sunt genul care să depună armele.
 Vizualizări articol: 384 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu, întrebat despre o eventuală demisie a Guvernului: Nu sunt genul care să depună armele0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei