Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 oct 2008 - Anul XIII, nr. 235 (3916)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Dacă Guvernul nu ştie să administreze ţara şi să aibă dialog social, să plece acasă

Luni, 6 Octombrie 2008 (15:30:58)
Liderul PSD Mircea Geoană a criticat, luni, Guvernul, pentru că a trimis Curţii Constituţionale problema majorării salariilor profesorilor, el precizând că încercarea Executivului de a transforma justiţia în arbitru şi actor al puterii executive e profund greşită şi i-a cerut acestuia să plece acasă

"Condamnăm faptul că premierul a putut să gândească că rezolvarea unei tensiuni între Executiv şi Parlament ar putea să fie rezolvată prin pasarea către instituţiile judecătoreşti. Este o manieră nedemnă. Nu justiţia trebuie să se pronunţe. Dacă Guvernul nu ştie să administreze ţara, să plece acasă. Dacă nu e capabil să asigure echilibrele macroeconomice, să plece acasă. Dacă nu ştie să aibă un dialog decent cu Parlamentul, să plece acasă. Dacă e incapabil să aibă dialog social, să plece acasă", a precizat Geoană.

Geoană a arătat că actualul Guvern de dreapta a pus "gaz peste foc şi acum se miră că bugetul ţării este pe cale să fie incendiat".

"Nu au fost capabili să ia măsuri legate de asigurarea stabilităţii macroeconomice şi financiare a României. Ei au dat drumul la robinet şi acum se miră că este inundaţie", a precizat Geoană, care a arătat că Legea privind salarizarea profesorilor nu are nimic de-a face cu situaţia existentă în economia românească.

Liderul PSD a arătat, totodată, că politica fiscală şi bugetară a programului de guvernare al Alianţei PNL-PD a fost greşită, pentru că a stimulat creşterea economică bazată pe credit şi consum, şi nu pe investiţii.

"Decizia Parlamentului este suverană. Sunt convins că încercarea Guvernului de a transforma Justiţia în arbitru şi actor al puterii executive este profund greşită. Asistăm la eşecul şi falimentul unei politici economice şi fiscale a puterii de dreapta", a precizat liderul PSD.

Mircea Geoană a arătat, de asemenea, că majorarea salariilor profesorilor nu înseamnă în mod automat şi o creştere în aceleaşi proporţii pentru toate categoriile de bugetari, el apreciind că va trebui să se stabileaacă o modalitate prin care legea cu privire la salarizarea funcţiei publice să reflecte priorităţile societăţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Dacă Guvernul nu ştie să administreze ţara şi să aibă dialog social, să plece acasă.
 Vizualizări articol: 555 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Dacă Guvernul nu ştie să administreze ţara şi să aibă dialog social, să plece acasă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei