Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 oct 2008 - Anul XIII, nr. 235 (3916)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PDL va iniţia o lege de anulare a pensiilor parlamentarilor

Luni, 6 Octombrie 2008 (14:22:18)
Liderul PDL, Emil Boc, a anunţat, luni, că democrat-liberalii vor iniţia o propunere legislativă de anulare a pensiilor parlamentarilor, el anunţând, totodată, că senatorii şi deputaţii PDL care au votat pentru mărirea pensiilor parlamentarilor nu au ştiut despre ce era vorba.

Biroul Permanent Naţional al PDL a adoptat o decizie prin care mandatează grupurile senatorilor şi deputaţilor democrat-liberali să iniţieze o propunere legislativă de anulare a pensiilor parlamentarilor, a anunţat Emil Boc.

Împotriva acestei decizii nu s-a înregistrat niciun vot, singurul membru al BPN care s-a abţinut fiind secretarul executiv al PDL Costică Canacheu.

Canacheu este deputat şi candidează pentru un nou mandat în Camera Deputaţilor, într-un colegiu din Sectorul 1.

"Vom modifica Statutul deputaţilor şi senatorilor, prin care vom elimina prevederile care vizează pensiile parlamentarilor, adică să nu beneficieze de niciun fel de privilegiu suplimentar faţă de orice alt cetăţean care primeşte o pensie", a explicat Emil Boc iniţiativa PDL.

El a susţinut că votul dat de membrii Birourilor Permanmente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru Hotărârea privitoare la majorarea pensiilor parlamentarilor este "o aberaţie fără precedent care ar trebui să intre în analele prostiei din România".

Boc şi-a apărat proprii parlamentari care au votat această decizie, susţinând că "au votat ceea ce nu au ştiut".

O majorare a pensiilor parlamentarilor, care poate ajunge până la 2.000 de lei, a fost aprobată, într-o şedinţă a conducerii celor două Camere din 24 septembrie, printr-o hotărâre care a fost publicată marţi în Monitorul Oficial, scrie Evenimentul Zilei, în ediţia de vineri. Conform cotidianului citat, majorarea, care în unele cazuri ajunge şi la 2.000 de lei, a fost votată în unanimitate, însă nu în plen, ci într-o şedinţă a conducerii celor două Camere, din 24 septembrie.

Potrivit sursei citate, a fost adoptată o hotărâre prin care se schimbă "normele metodologice" de aplicare a legii în vigoare. Practic, s-a decis ca la calculul pensiei de parlamentar (care poate ajunge şi la 80% din venit) să nu se mai ţină cont de media indemnizaţiei de bază pe ultimele 12 luni, ci doar de indemnizaţia brută din ultima lună, incluzând avantajele financiare ale funcţiei, susţine Evenimentul Zilei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PDL va iniţia o lege de anulare a pensiilor parlamentarilor.
 Vizualizări articol: 506 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PDL va iniţia o lege de anulare a pensiilor parlamentarilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei