Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 oct 2008 - Anul XIII, nr. 235 (3916)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Guvernatorul BNR să dea mai puţine sfaturi în ceea ce priveşte viitorul program de guvernare

Luni, 6 Octombrie 2008 (14:57:36)
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni, că aşteaptă de la guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, să dea mai puţine sfaturi în ceea ce priveşte viitorul program de guvernare, pentru că acesta nu are de unde să ştie care este politica fiscală şi bugetară a viitoarei majorităţi guvernamentale.

"Aşteptăm din partea guvernatorului BNR mai puţine sfaturi pe zona de program de guvernare pentru viitor, pentru că nu are de unde să ştie care este politica fiscală şi bugetară a viitoarei majorităţi”, a comentat Geoană.

Liderul PSD a arătat că BNR trebuie să ia măsuri energice împotriva deprecierii monedei naţionale.

"Mai degrabă aşteptăm din partea Băncii Centrale măsuri energice de stopare a deprecierii monedei naţionale. Acesta este rolul Băncii Centrale, ca, în astfel de momente, să intervină pe piaţă pentru a încerca să stabilizeze cursul monedei naţionale”, a conchis Geoană.

Apropierea alegerilor a dus în ultima vreme la promisiuni fără acoperire şi chiar la legiferarea unor măsuri de natură să afecteze semnificativ echilibrele macroeconomice, iar discursul public preelectoral pare tot mai rupt de realitate, a afirmat, joi, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

"Reducerea ratei inflaţiei, cât şi stabilitatea cursului valutar sunt indisolubil legate de coerenţa mixului de politici adoptate de autorităţi. Mai cu seamă în condiţiile în care în ultima vreme apropierea alegerilor a dus la promisiuni fără acoperire şi chiar la legiferarea unor măsuri de natură să afecteze semnificativ echilibrele macroeconomice, Banca Naţională are datoria de a semnala riscurile majore care pot fi generate de politici nefundamentate", a spus şeful băncii centrale, prezent la sesiunea "Strategia de adoptare a euro şi criza financiară mondială", organizată de Academia Română.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Guvernatorul BNR să dea mai puţine sfaturi în ceea ce priveşte viitorul program de guvernare.
 Vizualizări articol: 473 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Guvernatorul BNR să dea mai puţine sfaturi în ceea ce priveşte viitorul program de guvernare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei