Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 oct 2008 - Anul XIII, nr. 235 (3916)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Decizia privind succesorul lui Văcăroiu la Senat, după promulgarea Legii Curţii de Conturi

Luni, 6 Octombrie 2008 (14:24:01)
Conducerea PSD se va reuni pentru a decide cine va fi succesorul lui Nicolae Văcăroiu la conducerea Senatului, după ce preşedintele Traian Băsescu va promulga Legea Curţii de Conturi, iar Văcăroiu decide să devină preşedinte al acestei instituţii, a declarat, luni, liderul PSD, după şedinţa BPN.

Liderul PSD Mircea Geoană a arătat că, de asemenea, conducerea PSD va trebui să dea şi un vot formal pentru sprijinirea candidaturi lui Văcăroiu la şefia Curţii de Conturi, dacă aceasta va fi decizia sa finală.

"Evident, dacă preşedintele României va promulga, cum credem că o va face, această lege în zilele următoare, va exista o întâlnire a conducerii partidului unde se va decide care este succesorul domnului Văcăroiu la conducerea Senatului", a adăugat Geoană.

Liderul PSD a arătat că, în absenţa promulgării legii de către Traian Băsescu, PSD nu are un temei legal pentru a discuta despre un eventual succesor al lui Văcăroiu.

"Nu există nici un comentariu înainte ca legea (Legea Curţii de Conturi, n.r.) să fie promulgată de preşedintele României. De aceea nici nu am discutat în BPN de azi problema unei suceesiuni a domnului Văcăroiu la preşedinţa Senatului pentru că nu avem în acest moment un temei legal pe care să facem astfel de propuneri", a subliniat Geoană.

Preşedintele PSD a mai spus că, personal, nu are nici un interes pentru a-i succeda lui Nicolae Văcăroiu la conducerea Senatului, el precizând că acest lucru ar fi înm contradicţie cu obligaţiile sale care ţin de conducerea partidului şi de campanie.

Geoană a mai arătat toţi colegii săi social-democraţi din conducerea Senatului sunt eligibili pentru preluarea funcţiei de şef al Senatului, în condiţiile în care se promulgă legea Curţii de Conturi iar Nicolae Văcăroiu pleacă la Curtea de Conturi.

La finalul şedinţei BPN, preşedintele PSD, Mircea Geoană, împreună cu o parte dintre vicepreşedinţi, s-au reunit în biroul preşedintelui partidului, într-o altă şedinţă.

Surse din partid au precizat, pentru MEDIAFAX, că subiectul succesorului lui Văcăroiu la preşedinţia Senatului ar fi fost atins tangenţial, în condiţiile în care Doru Ioan Tărăcilă, opţiunea iniţială, a fost implicat, alături de deputatul Eugen Nicolicea, în semnarea hotărârii de majorare a pensiilor parlamentarilor.

În acest context, întrebat, Ilie Sârbu ar fi arătat că este de acord, în principiu, să îi succeadă lui Văcăroiu, potrivit surselor respective. Aceleaşi surse au arătat că discuţia privind succesorul lui Văcăroiu nu a rămas definitivă.

Preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, a declarat, joi, că, în eventualitatea în care s-ar vacanta funcţia sa, prin plecarea la Curtea de Conturi, PSD va propune, conform Regulamentului, un candidat la şefia Senatului, care ar putea fi Mircea Geoană, Doru Ioan Tărăcilă sau Şerban Nicolae.

"Dacă se întâmplă astfel de situaţie (vacantarea funcţie de preşedinte al Senatului, prin plecarea la Curtea de Conturi - n.r.), vă interesează procedura? Lucrurile sunt foarte simple: avem un Regulament, avem o decizie a Curţii Constituţionale: grupul PSD propune un alt candidat pentru funcţia de preşedinte", a precizat Văcăroiu.

Întrebat care ar putea fi candidatul, Văcăroiu a răspuns: "Foarte mulţi. Şi domnul Geoană, şi domnul Tărăcilă, şi domnul Şerban Nicolae. Avem un portofoliu suficient".

Văcăroiu a arătat, însă, că nu a luat încă decizia de a merge la Curtea de Conturi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Decizia privind succesorul lui Văcăroiu la Senat, după promulgarea Legii Curţii de Conturi.
 Vizualizări articol: 493 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Decizia privind succesorul lui Văcăroiu la Senat, după promulgarea Legii Curţii de Conturi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei