Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 oct 2008 - Anul XIII, nr. 235 (3916)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Andone: Nu am fost contactat de cei de la Rapid, însă nu mai am voie sa fiu nici director tehnic

Luni, 6 Octombrie 2008 (15:42:09)
Fostul tehnician al formaţiei CFR Cluj, Ioan Andone, a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, că nu a fost contactat de conducerea FC Rapid pentru preluarea echipei giuleştene, precizând că în momentul de faţă regulamentul nu îi permite să ocupe nici funcţia de director tehnic la o echipă din Liga I.

"Eu nu am spus că aş sunt dispus să antrenez Rapidul, nu ştiu cine a scos asta. Iar, în al doilea rând, nu am voie să mai antrenez în România. Nu ştiu, poate de la anul, ştiu eu... Pentru mine e clar ce am voie să fac în România. Nu am fost contactat de cei de la Rapid. Oricum, am văzut că cei de la Rapid au pus pe cineva acolo", a menţionat Andone.

El a explicat că regulamentul este foarte clar şi nu poate ocupa nicio funcţie tehnică la vreo formaţie din Liga I. "Nu m-am gândit la varianta de director tehnic, eu nu am fost decât antrenor până acum. Dar nu am voie nici director tehnic să fiu. Nu am voie să ocup nicio funcţie tehnică", a adăugat Ioan Andone.

Prevederile articolului 17 aliniat 1 din Regulamentul privind Statutul antrenorului, Capitolul V - "Drepturile si obligaţiile antrenorului de fotbal", au intrat în vigoare la începutul sezonului 2008-2009, după ce au fost aprobate în şedinţa Comitetului Executiv al FRF. "Începând cu anul competiţional 2008 – 2009, pe toată durata unui sezon, un antrenor va putea semna un contract de muncă: a) cu o singură echipă din Liga I; b) cu o singură echipă din aceiaşi Serie în cazul cluburilor de Liga a 2 a, respectiv Liga a 3 a", se arartă în acest regulament.

Tehnicianul Jose Peseiro a fost suspendat, joi, din funcţia de antrenor principal al formaţiei Rapid după eliminarea din Cupa UEFA. În locul său, interimatul la conducerea tehnică a echipei a fost preluat de Nicolae Manea şi Grigore Sichitiu. Duminică seară, după înfrângerea cu 2-0 suferită în partida din deplasare cu Pandurii Târgu Jiu, acţionarul majoritar Fathi Taher a anunţat că luni va fi instalat un nou antrenor, precizând că nu este exclus ca acesta să fie Ioan Andone.

Directorul Şcolii de Antrenori din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Rădulescu, declara la 12 august, că Ştefan Stoica, demis la acel moment de la Gloria Buzău, poate să ocupe o altă funcţie la o echipă din Liga I, mai puţin cea de antrenor principal. "El nu are voie să mai apară în acte ca antrenor principal, însă poate să fie numit ca director tehnic sau ca antrenor secund, pentru că regulamentul nu îngrădeşte acest drept", spunea Rădulescu.

Cu toate acestea, contactat telefonic luni, Rădulescu a declarat că Ioan Andone nu poate ocupa o altă funcţie la Rapid. "În statutul antrenorului care este cuprins în statutul federaţiei se menţionează că un antrenor nu poate să semneze decât un singur contract la Liga I. Textul a fost aprobat de Comitetul Executiv de la Piatra Neamţ, care a avut loc cu o zi înainte de finala Cupei României (n.r. - 10 mai 2008) şi atunci a fost introdus termenul de antrenor. Iar prin antrenor se înţelege orice funcţie tehnică sau administrativă sub care respectivul tehnician vrea să se ascundă. Iar textul nu este făcut ca să vedem cum să ocolim legea. Eu am vorbit cu Andone şi ştie situaţia. Ca antrenor sigur că respectă regulamentul. Dacă să zicem este instalat la Rapid, sub altă funcţie, creăm în opinia publică un compromis şi o ruşine. Lăsăm să se înţeleagă faptul că legea poate fi eludată în acest fel. Am auzit chiar că în Occident erau unii antrenori încadraţi ca fotografi şi conduceau echipele ca fotografi. Îşi pune un pieptăraş dintr-ăla şi se plimbă în spaţiul de pe stadion unde are voie. Astfel de practici le ştim. Nu numai Andone, poate să-l cheme oricum, aşa s-a hotărât în unanimitate în Comitetul Executiv. Andone era conştient de regulament şi chiar era unul dintre cei care au apreciat această iniţiativă la momentul respectiv înainte să se voteze legea. Mie chiar îmi pare rău de Andone, suntem în relaţii bune. Nimeni nu credea că Andone o să fie victima unei astfel de legi", a afirmat Rădulescu.

Întrebat dacă din august, când afirma că lui Ştefan Stoica îi este interzisă doar ocuparea funcţiei de antrenor principal la o altă echipă, s-a modificat regulamentul, Mircea Rădulescu a răspuns: "Nu s-a modificat nimic. În formularea actualei prevederi, cuvântul de antrenor, are un sens mai larg şi defineşte persoana care exercită o activitate tehnică. Dacă eşti director sportiv sau director tehnic tot activitate tehnică se numeşte. Deci dacă este director sportiv şi exercită o activitate tehnică atunci el încalcă regulamentul. Au fost situaţii însă când un antrenor s-a dus la o echipă şi-n scurt timp a jucat împotriva formaţiei de la care plecase (n.r. - Rădulescu se referă la Mircea Rednic). Este o chestie de fair-play care s-a încălcat foarte tare".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Andone: Nu am fost contactat de cei de la Rapid, însă nu mai am voie sa fiu nici director tehnic.
 Vizualizări articol: 509 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Andone: Nu am fost contactat de cei de la Rapid, însă nu mai am voie sa fiu nici director tehnic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei