Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 sep 2008 - Anul XIII, nr. 218 (3899)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CNA a amendat Antena 2, pentru vulgaritate şi încălcarea dreptului la imagine al Mihaelei Rădulescu

Marţi, 16 Septembrie 2008 (14:26:03)
Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a amendat cu 2.500 de lei postul Antena 2, pentru emisiunea "Şcoala vieţii" din 9 septembrie, în care au fost prezentate imagini trucate cu mesaj vulgar din campania "Stop Fumat!", încălcând "dreptul la propria imagine" al Mihaelei Rădulescu.

În emisiunea "Şcoala vieţii" au fost prezentate imagini din campania care o are ca imagine pe vedeta de televiziune Mihaela Rădulescu, al căror slogan - "Fumatul este chiar singura ta plăcere?" - a fost trucat şi transformat într-un mesaj vulgar.

În urma unei reclamaţii primite, CNA a analizat emisiunea respectivă, constatând că postul a difuzat un mesaj vulgar la o oră la care minorii aveau acces la program, ora 17.00. În plus, Consiliul a considerat că, prin difuzarea respectivelor mesaje, postul Antena 2 a încălcat dreptul la imagine al Mihaelei Rădulescu.

Mihaela Rădulescu a avut chiar în emisiunea respectivă o intervenţie, acuzându-i pe Andrei Vulpescu şi Amy Thera, moderatorii programului, de amatorism şi lipsă de profesionalism. Ca urmare a intervenţiei vedetei, moderatorii emisiunii şi-au cerut scuze.

"Postul şi-a cerut public scuze. Emisiunea a fost suspendată, producătoarea la fel", a spus reprezentanta postului Antena 2, în cadrul şedinţei CNA.

"Cum este posibil, pe de o parte, să pui un mesaj de o asemenea natură şi, pe de altă parte, să vii cu un asemenea mesaj la ora 17.00?", s-a întrebat Răsvan Popescu, preşedintele CNA.

"Principala eroare a fost a producătoarei, care a zis că nu s-a gândit niciun moment că mesajul este trucat", a explicat reprezentanta Antena 2.

"Chiar dacă este o greşeală, chiar dacă postul şi-a cerut scuze, suntem obligaţi să luăm măsuri. Este o greşeală inadmisibilă, nu poţi să vezi asemenea lucruri la televizor, de natură să lezeze demnitatea unei persoane şi să fie difuzate la o oră la care minorii au acces la televizor", a spus Popescu.

Astfel, postul Antena 2 a fost amendat pentru încălcarea art. 42, alin. 1 din Codul de reglementare a conținutului audiovizual, care prevede că "Orice persoană are dreptul la propria imagine" şi a art. 39, alin. 2 din Legea audiovizualului - "Difuzarea programelor care pot afecta dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor se poate face numai dacă, prin alegerea intervalului orar de difuzare sau datorită mijloacelor tehnice necesare recepţiei, minorii nu au acces audio sau video la programele respective".

Campania "Stop Fumat!" este desfăşurată sub egida Ministerului Sănătaţii. Perioada de derulare a campaniei este de cinci luni şi urmează să implice şi alte vedete.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CNA a amendat Antena 2, pentru vulgaritate şi încălcarea dreptului la imagine al Mihaelei Rădulescu.
 Vizualizări articol: 455 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CNA a amendat Antena 2, pentru vulgaritate şi încălcarea dreptului la imagine al Mihaelei Rădulescu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tot aia e trimis de
(16 sep 2008, 15:39:11
ori Antena 2 ori Raduleasca tot aia e.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei