Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 mai 2008 - Anul XIII, nr. 116 (3797)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Udrea:Cred că preşedintele nu s-a referit la situaţiile vechi de intervenţii ci la cazuri ulterioare

Marţi, 20 Mai 2008 (15:11:30)


Secretarul executiv al PDL, Elena Udrea, a declarat că, din câte a înţeles, preşedintele nu s-a referit la "situaţiile vechi" de intervenţii ale politicului în justiţie, despre care s-a tot vorbit în mass-media, ci la alte cazuri, ulterioare acelora, Traian Băsescu încercând să combată acest sistem.
  "Am înţeles că, nedând curs practicilor de intervenţie a politicului în justiţie, domnul preşedinte nu le-a făcut publice. Noi, însă, am avut dovezi la vremea respectivă, chiar unele legate de mine", a declarat, pentru MEDIAFAX, secretarul executiv al PDL, Elena Udrea.

Ea a arătat că unul dintre cazurile în care s-a încercat influenţarea cursului dosarelor de către politicieni este cel al biletului trimis de Călin Popescu Tăriceanu lui Traian Băsescu, în care îi cerea să intervină în favoarea lui Dinu Patriciu.

De asemenea, ea a mai amintit de cazul telefonului dat de Tăriceanu procurorului general al României pentru a încerca influenţarea dosarului lui Dinu Patriciu.

"La fel ca aceste două situaţii, probabil că sunt mult mai multe, iar preşedintele despre astfel de lucruri a vorbit. Despre astfel de practici împotriva cărora s-a declarat permanent şi pe care a încercat să le combată a vorbit şi aseară. Nu cred că i s-au mai părut importante persoanele care au venit fie acasă la dânsul, fie la birou, ci faptul că acesta este sistemul care funcţiona în România şi împotriva căruia s-a pronunţat", a spus Udrea.

Întrebată din ce zonă politică ar putea proveni aceste solicitări de intervenţie politică în justiţie, Elena Udrea a răspuns: "Nu ştiu să vă spun. Din ceea ce am înţeles eu, nu este vorba de aceleaşi situaţii vechi, despre care s-a tot vorbit. Sunt alte cazuri, probabil ulterioare acelor situaţii".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, la Realitatea TV, că au fost politiceni care au venit la el acasă şi la birou pentru a cere intervenţii în justiţie, refuzând însă să precizeze din ce partide erau respectivii oameni politici şi nici care este numele lor, precizând că nu a sesizat Justiţia pentru că demersul nu s-a pus în aplicare.

El a menţionat că a refuzat să negocieze cu politicienii care i-au cerut să discute despre dosare.

"Am spus: «Nu am ce să discut, fraţii mei! Asta nu e treba mea, nu eu am pus procurorul să deschidă dosar, nu eu îi voi spune procurorului să închidă un dosar. V-aţi reclamat între voi, s-au luat informaţii publice şi procurorul le-a verificat, nu a venit la mine, nu eu rezolv acest tip de probleme»", a spus şeful statului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Udrea:Cred că preşedintele nu s-a referit la situaţiile vechi de intervenţii ci la cazuri ulterioare .
 Vizualizări articol: 411 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Udrea:Cred că preşedintele nu s-a referit la situaţiile vechi de intervenţii ci la cazuri ulterioare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei