Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 mai 2008 - Anul XIII, nr. 116 (3797)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ancheta din spital, la final

Măsuri împotriva a cinci angajaţi şi propuneri de sancţionare a dr. Muha şi Motan

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cercetările în cazul pacientei decedate care a fost lăsată în salonul în care a murit circa 11 ore, în ciuda insistenţelor bolnavilor şi rudelor de a fi transportată la morgă, au ajuns la final. În urma anchetei, cinci angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă au fost sancţionaţi, iar măsuri ar putea fi luate şi împotriva şefei de secţie de la Pneumoftiziologie I, dr. Maria Muha, şi chiar a managerului general al Spitalului Suceava, dr. Doina Ganea Motan.

Ieri, Comisia de disciplină din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă a prezentat concluziile finale desprinse în urma cercetărilor şi sancţiunile luate în acest caz.

Potrivit unui comunicat de presă, cinci persoane au fost găsite vinovate de situaţia creată în noaptea de 14/15 mai, la secţia de Pneumoftiziologie I, când cadavrul unei paciente, Speranţa Vararu, de 64 ani, din Călugăreni, moartă la ora 23.45, nu a fost transportat la morgă decât a doua zi dimineaţă, la ora 10.30, în tot acest timp fiind lăsat în salon, alături de alţi nouă bolnavi.

 

Sancţiunile avute în vedere de ASP, pentru angajaţii găsiţi vinovaţi 

Prima pe lista neagră se află medicul de gardă, dr. Claudia Bîlha, care a fost sancţionată cu suspendarea contractului de muncă pe timp de zece zile lucrătoare, ceea ce înseamnă că două săptămâni nu va veni la lucru şi nu va încasa nici un ban.

Aceeaşi măsură a fost luată şi în cazul a două asistente, Angela Ţurcanu şi Gabriela Carmen Popovici, în timp ce locţiitorul asistentei şefe, Rozalia Darie, a primit avertisment scris. De o sancţiune, constând în reducerea salariului de bază cu 5% pe timp de o lună, a avut parte şi infirmiera Elena Capră.

Autoritatea de Sănătate Publică Suceava a găsit însă că măsurile luate împotriva celor cinci angajaţi care se fac responsabili de situaţia creată sunt prea blânde şi a propus managerului general al Spitalului Judeţean de Urgenţă, dr. Doina Ganea Motan, sancţiuni mai drastice. Măsurile avute în vedere de directorul executiv al acestei instituţii, dr. Odette Nicolae, şi transmise şefului Spitalului Suceava, constau în reducerea salariului de bază cu 10% pe o durată de 3 luni pentru medicul Claudia Bîlha, asistentele Angela Ţurcanu şi Gabriela Carmen Popovici, avertisment scris pentru asistenta Rozalia Darie şi reducerea cu 5% a salariului de bază pe o perioadă de 2 luni pentru infirmiera Elena Capră.

Totodată, conducerea ASP a propus managerului general al Spitalului Suceava  să ia în calcul şi eventuale măsuri împotriva şefului de secţie de la Pneumoftiziologie I, dr. Maria Muha, dar şi sancţionarea asistentei care s-a adresat „ireverenţios” pacientei, pe când aceasta era în viaţă şi a refuzat să-i aducă oxigen, după ce aceasta va fi identificată.

 

Motivele pentru care ASP a propus Ministerului Sănătăţii sancţionarea dr. Motan 

Legat de acest caz, şeful Autorităţii de Sănătate Publică a mai anunţat că a propus Ministerului Sănătăţii Publice, prin adresă oficială, sancţionarea cu avertisment scris a managerului general al Spitalului Suceava, din trei motive.

„Întrucât ASP nu are pârghiile necesare pentru sancţionarea disciplinară a dr. Doina Ganea Motan, am propus acest lucru ministrului Sănătăţii”, a explicat dr. Odette Nicolae, arătând că şeful celei mai mari unităţi sanitare din judeţ nu a informat operativ Autoritatea de Sănătate Publică în legătură cu evenimentele produse în secţia de Pneumoftiziologie, în noaptea de 14 – 15 mai.

De asemenea, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă a transmis către ASP, cu întârziere şi cu informaţii incomplete, raportul privind ancheta internă efectuată şi sancţiunile aplicate, şi a demonstrat deficienţe de organizare a transportului pacienţilor decedaţi către laboratorul de anatomie patologică din cadrul unităţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Măsuri împotriva a cinci angajaţi şi propuneri de sancţionare a dr. Muha şi Motan.
 Vizualizări articol: 3916 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 5 voturi
Măsuri împotriva a cinci angajaţi şi propuneri de sancţionare a dr. Muha şi Motan2.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hm..... trimis de
(20 mai 2008, 11:07:00
imi pare rau pentru doamna doctor bilha.chiar e o doamna dar pe muha?de ce nu au sanctionat-o?ca era si ea de servici in acea zi asta daca ziaristii ne-au informat corect.
1.1  RE: Hm..... trimis de
(21 mai 2008, 08:40:44
Imi pare sincer rau pt doamna Dr. Bihla. Este o femeie cu bun simt, culta si un om de carcater. Eu cred ca s-a facut cam mare tam-tam pentru o chestiune care nu depindea de cei sanctionati.

2.   De la cap se impute pestele trimis de
(20 mai 2008, 11:40:43
Stiti cum e: tot aia mici o trag. Masina de trnsportat **** nici la ora actuala nu exista! Doctorita Motan a spus clar:"nu ma intereseaza trebuia sa va descurcati". Stiti cati morti au stat pana acum in wc spitalului vechi de pe o zi pe alta si pe usa scria defect????? sau stiti cati morti sunt transportati in patura de la un spital la altul??? Nu ati avut niciodata ocazia sa le dati prioritate la trecere???S-au dat in acea noapte si dimineata zeci de telefoane si toti ridicau din umeri, ce sa faci sa-l ei acasa??? Nu au fost in noaptea aceea nici bracardieri sa-l ia cu padura sa-l plimbe. Toata lumea: descurcativa dar cum??? Daca credeti ca s-a schimbat de atunci ceva va inselati. Se merge pe deviza "va descurcati".
3.   Simulacru trimis de
(20 mai 2008, 11:54:23
Dr. Motan a sanctionat formal pe cei vinovati, pentru ca, la randu-i, sa nu fie pedepsita f. aspru de Minister. Oricum, au fost sanctiuni aplicate "de ochii lumii", si nu de natura a preveni sau "repara" comportamentul personalului medical. Nu ar fi lipsit de importanta sa comunice si cum va fi rezolvata problema transportarii celor decedati, din Spitalul vechi, ptr. cum, dupa cum a declarat dr. Lacramioara Balan, nu exista nici un contract incheiat in acest sens cu Medicina Legala.
3.1  RE: Simulacru trimis de
(20 mai 2008, 21:01:04
Ca sa poti pedepsi un om si sa-i dai sanctiuni ar trebui sa ai cu ce sa lucrezi in primul rand si apoi sa fii pedepsit daca nu ai utilizat resursele.
4.   Caini ce sunteti trimis de
(20 mai 2008, 12:14:42
Faptul ca nu i s-a dat oxigen mi se pare cel mai grav. Femeia aia a murit mai rau ca un caine si pe voi v-a durut in c_r nesimtitilor. Probabil murea oricum dar macar avea parte de o moarte umana. Se ofuscheaza toate ipocritele cand e vorba de eutanasiat vre-un caine, "vai de mine sa nu sufere sa nu ii doara sa nu fie stresati mititeii", ne intereseaza chiar si sentimentele porcilor cand ii omoram dar nu dati 2 bani pe felul in mare moare un om! Ipocritilor. Nenorocita care nu i-a dus oxigen ar trebui sa se duca la manastire sa se roage pentru ca are mari pacate.
4.1  RE: Caini ce sunteti trimis de
(20 mai 2008, 13:25:55
asa este ai dreptate dar despre asta nimeni nu scoate o vorba d-na speranta a murit cu speranta ca cineva ii va aduce o masca de oxigen dar nu a fost sa fie ...nu a mai avut putere sa lupte asa ca un pacient minus la spitalul Suceava . sper sa nu am de a face prea curand cu acel loc . despre sanctiuni nici nu are rost sa mai comentez

4.2  RE: Caini ce sunteti trimis de
(20 mai 2008, 13:29:41
draga FL, inainte de a te procupa problema pacatelor altora, poate ar fi bine sa-ti retii si matale vreun loc intr-una din multiplele excursii ce se organizeaza prin diverse parohii, pentru doamne si domni evlaviosi. de unde stii ca pacienta care a murit avea nevoie de oxigen si, mai ales, avea indicatie medicala pentru asa ceva? si mai ales ce te face sa fii atat de sigur/a ca tocmai lipsa de oxigen a fost cauza decesului? calmeaza-te si ia o gura de aer. gasesti oxigen si acolo, sa stii! nu de alta, dar ai nevoie de mult calm pentru a te ruga pentru noi, pacatosii...
4.3  RE: Caini ce sunteti trimis de
(20 mai 2008, 14:31:38
Dupa cum scrii, probabil esti una dintre minunatele proaspat "sanctionate"! Ti-a venit apa la moara ca ai scapat cu atat??? Numai bine un concediu scurt, vad ca de sporul ala masiv de 100% pe care il aveti acolo nu s-a atins nimeni. Deci cu aceeasi bani mergeti acasa, chiar daca un om a murit fara sa intervina nimeni. Daca se spunea "a stat langa pacienta, a administrat x, y, z, dar nu s-a mai putut face nimic" oricine intelegea!!! Dar cand afirmi in sictir: "cam are gazute la cap" si iti vezi de barfa mai departe in cabinet cu colega... aici se observa ca este rea vointa si nepasare. Voi lasati o femeie sa moara ca in strada, si tot voi faceti pe smecherele!!! Si asta pe banii nostri, ai contribuabililor! Degeaba au incercat presa si oamenii sa faca ceva, cata vreme asta e rezulatul anchetei... un mare fas si atat!

Si daca nu ai inteles, repet: ATI LASAT UN OM SA MOARA CA UN CAINE!!!
4.4  RE: Caini ce sunteti trimis de
(20 mai 2008, 14:48:27
Fratiorilor,..........asa-mi plac mie "desteptii" mei de compatrioti care sunt: "GICA STIE TOT",.............de nu m-am putut abtine, sa nu va spun sa mai incercati sa va informati complet.

Ce vreau sa spun, este ca voi acuzati pe cineva de faptul ca pacientei nu i s-a pus masca de oxigen,.........pe marele DIAGNOSTIC pus de o bunicuta din RESPECTIVUL salon.

NU POT DECAT SA VA UREZ NOROC IN VIATA (pentru ca la cum stiti sa faceti analize de context...........va cam trebuie).

RETARDATILOR!!!!!!!!!!
4.5  RE: Caini ce sunteti trimis de
(20 mai 2008, 17:21:54
Ma desteptule sa-ti faca tie cainii astia de doctori analiza de context langa patul tau de moartehappy

Nu oxigenul in sine este problema pe care am vrut sa o semnalez cat lipsa de interes. Cand un om nu poate respira e logic sa crezi ca o masca de oxigen ar putea ajuta. Daca esti doctor si stii ca oxigenul nu ajuta sau ca ii face mai mult rau, macar te duci acolo si il vezi, ii dai o injectie, o pastila, chemi preotul faci ceva... Nu il lasi sa moara ca un caine! Repet, probabil pentru femeia aceea nu se putea face nimic ca sa mai fie tinuta in viata dar nenorocita aia de doctorita care a zis ca are gazulite la cap este foarte omenoasa.

P.S. merg la biserica odata la 2 ani deci nu sunt foarte evlavios dar cand vad asa oameni parca tot te gandesti ca odata si odata o sa si-o ia pe cocoasa de la cineva de mai Sus. Altfel ar fi prea nedrept...
4.6  RE: Caini ce sunteti trimis de
(20 mai 2008, 18:51:29
Asa din curiozitate.

Oricum nu merita sa-mi irosesc intelighentia pe tine.

4.7  RE: Caini ce sunteti trimis de
(20 mai 2008, 19:02:58
Asa-mi plac oamenii nostri.

Nu m-as muta veci in alta tara,.........unde ai mai gasi atat patos/cm patrat??

Calcatile in picioare pe ASISTENTA si pe INFIRMIERA ca,...................la ele sunt fraiele.

DOAMNE ce-mi place,.................cat de prosti suntem!!!!!!!!!!!!!!
4.8  RE: Caini ce sunteti trimis de
(20 mai 2008, 19:08:50
Vazand comentariul de mai sus m-a dus mintea la: MO(tanita)RARITA-i cu fuiorul........tac,tac,tac.

Super-tare.

Din FUN(durile)DATURILE gandirii omenesti.
5.   Exact cum... trimis de
(20 mai 2008, 12:20:29
In momentul relatarii acestui caz pe toate canalele mass-media, eram convins ca totul se va stinge prin niste sanctiuni date de ochii lumii, dar totul va ramane ca pana acum.Trist este ca totul s-a petrecut exact asa cum am anticipat si nimeni nu va suporta ceva deosebit inafara de pacienti care vor fi in continuare umiliti si tratati cu lipsa de omenie! Vorba unui medic primar "cum a mers timp de 20 de ani, va merge si de-acum inainte!".
5.1  RE: Exact cum... trimis de
(20 mai 2008, 17:09:18
Mai draga HOMO.........sapiens,......... tot iti doresti asa de mult sa vezi "sange curgand" ,de ce nu te-oi fi intorcand tu in vremea romanilor, la vre-un spectacol cu GLADIATORI??

Mintiuca ta cam de epoca aia este.

TRIST ESTE CA FOAAAAAAAAAAAAAAAAARTE MULTI CA TINE SE PRICEP LA TOATE IN TARA ASTA.

NE MAI MIRAM DE CE NE MERGE ASA DE BINE????
5.2  RE: Exact cum... trimis de
(20 mai 2008, 20:38:49
trist este ca multi nu se pricep asa bine sa faca ceea ce sunt pusi sa faca asistent(o ) ule ce arati a fi ..asta e tragedia .daca fiecare si ar face treaba bine poate alta ar fi situatia dar cum dezinteresul sta pe tron de rege prin spitale nu ma mira ce se intampla in fiecare zi .autopsii prin toalete

sau prin camera centralei termice

morti lasa ti sa zaca in wc, uri

arat tare urat

6.   Sanctiuni trimis de
(20 mai 2008, 12:31:25
pe noi, muritorii de rind nu ne intereseaza sanctiunile ci conditiile in care un bolnav sta in spital. Nimeni nu-ti da nici o atentie, doamne fereste sa ajungi dupa amiaza sau noaptea in spital pt. internare. Absolut nimeni nu se uita la tine pina dimineata cind vine me3dicul de salon. Aceasta situatie este valabila pt. toate sectiile. I s-a intimplat sotului meu, care a fost internat ziua in jurul orelor 14,00 la sectia de cardiologie unde , pina a doua zi cind a fost preluat de medicul; de salon absolut nimeni nu s-a uitat la el sau sa-i dea vreun tratament. Clar, neregulile sunt mult, mult mai adinci. La morga daca , doamne fereste ai de luat pe cineva, nu ai cu cine sta de vorba. Nu mai spun de Vineri pina Luni. Absolut nimeni nu este. Bate vintul. Trebuie sa umbli prin piata dupa betivi, boschetari, sa le dai bani de bautura si sa vina la morga sa te ajute sa transporti cadavrul din camera frigorifica in camera unde se spala,imbraca , si apoi cu sicriul sa
7.   Sanctiuni trimis de
(20 mai 2008, 12:34:56
poti sa-l transporti la masina. Nu mai spun ca asteapta bani de la un milion in plus. ce sa mai zici de imbalsamare , te costa citeva milioane si sa constati ca de fapt au f9olosit apa simpla. Asa ca, sanciunile aplicate sunt minore, sunt inutile si din tot acest taraboi tragem noi, oamenii de rind. RUSINE sa le fie fiindca 42 de ani de serviciu mi s-a retinut CAS. UNDE SUNT BANII NOSTRI ! O sa cerem socoteala intr-o buna zi.
7.1  RE: Sanctiuni trimis de
(20 mai 2008, 15:30:17
Draga Ilona, se vede ca esti din alte timpuri si vorbesti din amintiri demult uitate.

Pentru informarea ta, imbalsamarea cadavrelor este OBLIGATORIE si GRATUITA, lucru care scrie pe toti peretii de la morga. Bineinteles ca se face cu formol si nu cu apa. Tot pentru informarea ta, sambata de la 9 la 12 este program de eliberarea cadavrelor decedatilor in spital, iar cu permisiunea ta, duminica au si oamenii aia de acolo o zi libera lasata de la Dumnezeu in care sa nu vina in contact cu ****.

Nu-ti fa pacate Ilona vorbind despre lucruri pe care nu le cunosti, ca esti in etate si ar trebui sa-ti fie frica sa hulesti !
7.2  RE: Sanctiuni trimis de
(20 mai 2008, 20:41:01
si aici tot tu comentezi medicule

mars la bolnavi nu pe forum

potaie
7.3  RE: Sanctiuni trimis de
(20 mai 2008, 23:04:41
Ce ai soollo ? Medicii nu au voie sa comenteze ? De cand le faci tu program de consultatii ?Nu cred ca ai vrea sa te consulte medicul de mai sus ptr ca ar fi ultima ta consulatie, tu fiind rece, foarte rece !
7.4  RE: Sanctiuni trimis de
(21 mai 2008, 09:03:02
Daca cunoasteti vreun caz in care vreunui apartinator i s-a luat vreun leu pentru eliberarea cadavrului, va rog sa prezentati IN SCRIS cazul sefului de sectie de la morga si veti vedea sanctiuni.

Iar daca nu cunoasteti asemenea cazuri si toate afirmatiile sunt doar rodul imaginatiei voastre bolnave sau a stirilor de la Radio Sant sau lucruri care s-au intamplat acum 10 ani, va rog sa va abtineti de la comentarii nefondate care incearca sa pateze imaginea unor oameni care lucreaza in conditii grele de munca si-si fac treaba cum pot ei mai bine, atat pentru morti, cat si pentru vii.
8.   Toti iertam trimis de
(20 mai 2008, 12:43:31
nu ai sa ceri niciodata , pt ca nu mai ai timp , timpul e scurt si oasele incep sa te doara , si spatele si simti ca nu mai poti si ai sa lasi de la tine .Banii sunt pierduti .
9.   Sistemul trimis de
(20 mai 2008, 12:51:54
cand se va schimba sistemul poate va fi mai bine

10.   Pt dana trimis de
(20 mai 2008, 14:09:50
esti dusa rau "cucoana"
10.1  RE: Pt dana trimis de
(20 mai 2008, 21:40:46
sunt impresionat de multitudinea de mesaje pline de miez si mila crestina, venite de la bunii, inteligentii si obiectivii cititori. nu pun la indoiala, de asemenea, faptul ca ei s-au informat din mai multe surse, au trecut prin filtrul celor cativa neuroni intreaga informatie, dupa care s-au avantat cu elan, entuziasm si bune intentii in aruncarea cu rahat virtual in oameni pe care nu-i cunosc. ce sa-i faci? natura umana... ce se mai dezlantuie ea, in defulari acumulate din negurile vremii, mai ales atunci cand nu te stie nimeni: anonim, sters, aparat de un ecran si o tastatura!

comentatori de serviciu, nu doriti sa ne cunoastem? nu uitati sa va pregatiti doza de scuipat, ca s-o aruncati aiurea pe altii, pentru ca e sigur: suferiti de hipersalivatie.

opriti-va nitel si ganditi. stiu ca e greu, dar se poate, totusi! si-o sa vedeti ce fericiti si senini o sa va simtit atunci. parol!
11.   SPECIAL PENTRU DANA trimis de
(20 mai 2008, 14:19:03
nu ti-e rusine la obraz??????????? nu cumva lucrezi pe acolo prin spital si iti aperi puturoasele de colege asistente? dar daca i s-ar fi adus oxigen, nu te DUCE capul ala prost sa te gandesti ca POATE femeia s-ar mai fi prins de-un fir de viata? sau chiar daca murea cu tot cu oxigen, macar CINEVA SI-AR FI FACUT DATORIA, dar cum se fie ele, puturoasele deranjate in miez de noapte? DA PENTRU CE ITI FACI SERVICIUL SI PE TURA DE NOAPTE?? CA SA-TI FACI DATORIA, NU CA SA DORMI SAU SA STAI LA PALAVRE FARA SA TE INTERESEZI DE PACIENTI!!!!!!!!!!

ori sanctiunile mi se par PREA BLANDE pentru asa nerusinare si lipsa de responsabilitate. ar fi trebuit concediate toate, de la motanita,muha si pana la asistente. si doar asa ar fi invatat si restul personalului din spital.ca is toti o apa si-un pamant.intelegi, "inteleapta" lu' papura voda?
11.1  RE: SPECIAL PENTRU DANA trimis de
(20 mai 2008, 15:10:59
mai incearca ,.............sa dai cu capul de perete poate te va linisti.
11.2  RE: SPECIAL PENTRU DANA trimis de
(20 mai 2008, 18:17:16
Mai frustratule,

Mi te si imaginez,...............raspun cu :"da mama"; "da sefu" si.........ti-ai gasit si tu locul de refulare aici pe site-ul OMOR-nitorului asta mic de suceava care.............numai stiri nu da .

ASTA DOAR ASA ,...........CA SA TE SIMTI SI TU BINE ODATA IN VIATA.

Si APROPOS LA FITUICA ASTA DE ZIAR,........pe cand va mai trimiteti si voi report........ero(a)s-ele la scolarizare.......asta doar asa ca poate ar fi interesant de stiut si parerea celor PUSI LA ZID.

DESPRE TERSALE TARGUITE DE DOAMNA MANAGEREASA DE SPITAL pentru ODRASLA DUMNEAEI NIMIC???

SAU........cei de teapa dumneaei sunt prea TARI pentru MASELELE (cariate) ale domniiilor dumneavoastra.

SUNTETI JALNICI si.........imi cer scuze ca parem asa de prosti.
12.   Ptr DANA trimis de
(20 mai 2008, 14:21:54
criminalo!!!!!!!!!!! altfel nu ti se poate spune. esti prea proasta si cruda ca sa traiesti si sa incurci pe altii.
12.1  RE: Ptr DANA trimis de
(20 mai 2008, 22:54:04
si eu ma mir. dar Dumnezeu e bun si indurator cu toti. chiar si cu mine, chiar si cu tine...pace tie!
13.   Valeu dana trimis de
(20 mai 2008, 14:26:56
ti-as dori sa fii pe moarte si sa ai nevoie de oxigen, iar asist.sa-ti spuna ca ai oxigen destul in salon!!!!!!!!! vai ce tampita esti.esti sigur vreo asistenta parsiva,ca....aproape toate, de altfel.
14.   REPET ca sa se vada! trimis de
(20 mai 2008, 14:36:37
Dupa cum scrii, probabil esti una dintre minunatele proaspat "sanctionate"! Ti-a venit apa la moara ca ai scapat cu atat??? Numai bine un concediu scurt, vad ca de sporul ala masiv de 100% pe care il aveti acolo nu s-a atins nimeni. Deci cu aceeasi bani mergeti acasa, chiar daca un om a murit fara sa intervina nimeni. Daca se spunea "a stat langa pacienta, a administrat x, y, z, dar nu s-a mai putut face nimic" oricine intelegea!!! Dar cand afirmi in sictir: "cam are gazute la cap" si iti vezi de barfa mai departe in cabinet cu colega... aici se observa ca este rea vointa si nepasare. Voi lasati o femeie sa moara ca in strada, si tot voi faceti pe smecherele!!! Si asta pe banii nostri, ai contribuabililor! Degeaba au incercat presa si oamenii sa faca ceva, cata vreme asta e rezulatul anchetei... un mare fas si atat!

Si daca nu ai inteles, repet: ATI LASAT UN OM SA MOARA CA UN CAINE!!!
14.1  RE: REPET ca sa se vada! trimis de
(20 mai 2008, 18:46:05
Esti slabut(a).

Presa daca nu cumva chiar aceasta fituica (MONITORUL) ,..................a incercat sa-i ingroape pe cei de la "DORNA LACTATE",.........doar pentru ca nu le-a cotizat.

Daca tu-i faci un fel de DUMNEZEU,...................cr ca faci o mare greseala.
14.2  RE: REPET ca sa se vada! trimis de
(20 mai 2008, 21:49:12
Daca tot ai 10 zile de stat acasa, te-ai gandit sa tii piept comentariilor? S-ar putea sa se termine totul aici, si sa te intorci linistita la "pacientii cu gazute in cap"... insa nu vei mai putea sa iti bati joc de oameni mai departe, fiind linistita ca presa nu e Dumnezeu. Incet, lumea va prinde curaj si o sa va arate ca nu e mosia voastra acolo. Sunteti platiti din banii nostri! Sunt cateva asistente care isi fac treaba indiferent de cine e pacientul, insa unele dintre voi (chiar si tu, sigur, dupa cum demonstrezi si aici cu acelasi sictir ca acolo, pe sectie) nu aveti grija de cineva decat daca stiti ca e ruda/prieten cu vreo cunostinta. In rest... luati sporuri peste sporuri pe frecat menta!
14.3  RE: REPET ca sa se vada! trimis de
(20 mai 2008, 22:40:00
ia vino si inhaleaza vreo doi bacili koch (vezi tu ce-s aia), imbolnaveste-te de tuberculoza, eventual, si ai sa vezi ce frumos mirosi a menta dupa aceea... n-o sa-ti vina sa crezi!
14.4  RE: REPET ca sa se vada! trimis de
(20 mai 2008, 23:41:25
Daca nu te simti in stare, vezi ca in bazar ai mai multe sanse sa respiri doar oxigen:P Din cate stiu, obligatia voastra este sa va ocupati de pacientii de acolo, si diagnosticele sunt cele specifice sectiei. Nu o sa vina un pacient cu piatra la rinichi doar ca tie nu iti place sectia pe care lucrezi!!! Si citeste cu atentie comentariile daca tot raspunzi asa prompt! Ma refeream la tratamentul preferential aplicat de UNELE asistente/medici de pe acolo doar cui au chef! Cele care isi fac treaba indiferent ca e un boschetar sau un cunoscut, cinste lor!!!
14.5  RE: REPET ca sa se vada! trimis de
(21 mai 2008, 08:06:26
uite ca ai rostit si cuvintele magice: "unele asistente/medici isi mai fac si treaba". ceea ce ma face sa cred ca nu vorbesti tocmai in necunostinta de cauza. probabil ca ii cunosti chiar pe toti. ei bine, tocmai pentru acei oameni considerati "de treaba" de catre tine, ar trebui sa te abtii. nu trebuie sa-ti amintesc, sunt convins ca stii: devotamentul, oboseala, lupta cu boala, saracia, moartea, si chiar succesele celor de acolo si de aiurea nu apar in presa. asa-i croita lumea asta, ce sa-i faci? de aceea, intr-o situatie de genul acesta, e de preferat sa te tii nitel deoparte si s-o evaluezi. nu pui niste oameni la zid, judecand subiectiv si partinitor. e cu atat mai regretabil, cu cat nu faci asta pe fata, barbateste, ci protejat de anonimat. altfel, consimti sa contribui cu obolul tau de ura, resentimente si frustrari la un linsaj mediatic. pana la urma e decizia ta.
15.   Sa nu uite ceva dr Ganea Motan trimis de
(20 mai 2008, 15:45:23
asa cum femeia asta a murit cersind oxigen sa nu uite Motan, ca ea a avut un accident de circulatie cand se intorcea de la Dumbraveni si pe ea medicii au salvat o, iar femeia acea a murit ca un caine, sa nu uite, acum cand penalizeaza pe cei vinovati. Dna Motan mama dvs v a intatat sa fiti corecta
16.   AFARA CU INCOMPETENTII!!!! trimis de
(20 mai 2008, 15:49:20
Pentru astfel de fapte toti cei implicati ar trebui dati afara din serviciu. Sa mearga la maturat strazile daca in alta parte nu se descurca. Mor oamenii cu zile din cauza neglijentei si incompetentei lor. INCOMPETENTELOR AFARA CU VOI!!!! VOR MURI SI ALTII DACA MAI RAMAN ACESTE PERSONAJE NEGATIVE ALE SOCIETATII, ACESTE GU_NOAIE ANGAJATE CU PILE .....
16.1  RE: AFARA CU INCOMPETENTII!!!! trimis de
(20 mai 2008, 18:39:11
Esti jalnica,

Cred ca tu ar trebui sa incepi cu serviciile la care te-ai gandit sa le oferi "incriminatilor" acestui caz,.........fara sa catadicsesti sa vezi, ca nu cele incriminate ar fi trebuit sa aiba solutia rezolvarii problemei ci,.........marii conducatori care ar fi trebuit sa le creeze conditii si sa traseze proceduri in asemenea situatii.

DAR CE-TI CER EU TIE???

E poate mult prea complicat si..........nu degeaba spune la scriptura: "fericiti cei saraci cu duhul".

I
17.   Jale trimis de
(20 mai 2008, 15:52:12
cum domnule asa se rezolva o crima la noi la sv doar sanctionandu le pe ordinare........credeti k se rezolva ceva cu asta ?dumnezeu nu mai poate rabda atata incopetenta .va va judeca el si sper cat mai repede daca mai apucam daca nu ne ucideti pe toti intre timp ....
17.1  RE: Jale trimis de
(20 mai 2008, 20:48:10
AI CITIT TU UNDEVA CA A FOST OMORATA? AI VAZUT O DECLARATIE OFICIALA?
18.   Ssta i lege trimis de
(20 mai 2008, 15:58:46
daca un bolnav se ridica cu pretentii la asistente sunt si injurati pe deasupra ....sa ne facem legea singuri cetateni si sa nu aiba tupeul sa comenteze nici una macar k le sare dintii din gura...toate niste putori si niste c....e.
18.1  RE: Ssta i lege trimis de
(20 mai 2008, 17:21:56
DORULE, O FI Ma-TA C***A SI PUTOARE, CA A FATAT UN RETARDAT CA TINE. AI GRIJA CUM SI MAI ALES DESPRE CINE VORBESTI CA TE GASESC SI-TI IAU OXIGENUL. NU INJURA PE TOATA LUMEA, CA SA POTI SA POVESTESTI LA TOVARASII TAI DE COTET CE JUSTITIAR ESTI TU. �NJURA PE CINE TREBE. SI INCEPE CU NEAMUL TAU DE IDIOTI !
18.2  RE: Ssta i lege trimis de
(20 mai 2008, 19:49:56
Ce ai ma? Ti-a sarit tzandura??? Te simti atins cumva???
19.   Gaze-n cap trimis de
(20 mai 2008, 17:12:07
Asistenta lu' Peste.... vezi ca in timp, ce tu navighezi pe net...s-ar putea ca un pacient sa aiba nevoie de ceva.. si poate ca esti prea ocupata....si ii zici ca are si asta un stol de gaze... ca nah ai si tu expresii, este Dumnezeu'sectiei ... esti sefu... este o vorba "sa te fereasca Dumnezeu , sa ti se intample tie, ceea ce gandesti si faci la altii" ca pedeapsa mai mare ca asta nu ai sa vezi!

19.1  RE: Gaze-n cap trimis de
(20 mai 2008, 23:13:32
adevar ai grait, fiule. pace si tie!
20.   Sa nu generalizam trimis de
(20 mai 2008, 17:12:08
si totusi decizia a fost luata de o comisie.....
20.1  RE: Sa nu generalizam trimis de
(20 mai 2008, 20:47:46
comisie formata din..... alti somnorosi colegi de tura . ha ha ha ha .
21.   :(( trimis de
(20 mai 2008, 17:58:34
cand o sa vad primul medic la puscarie`pentru ca a gresit o sa cred ca se misca ceva si in tara asta!

deocamdata ei centreaza si tot ei dau cu capul fie ca ne place fie ca nu!!!

si ca medicii is si celelalte tagme de oameni destepti care-si fac legi in interesul propiu spre dauna marii majoritati(adica prostimea)

faza faina e ca oamenii au mania de a schimba sistemele de guvernare cam la fiecare 50 de ani

is curios ce va urma
22.   Pt PRICEPUTU LA POLITICA FOTBAL S trimis de
(20 mai 2008, 18:11:08
Nu m-am putut abtine sa nu spun ceva.Esti un/o mare retardat/a.Omu' a scris punctul lui de vedere si al meu de fapt.Dar tu fiind asistent/a iei apararea la putorile ale ordinare,jigodii s.a.m.d pana iti umplu frigiderul sau ti-se termina oxigenul. Totusi vad ca esti tare in 'trompeta' ,de ce nu te faci un 'smardoi' ceva? Ca de asistent/a..........
22.1  RE: Pt PRICEPUTU LA POLITICA FOTBAL S trimis de
(20 mai 2008, 22:20:26
YO, POATE SUNT UN SMARDOI CEVA... CE AR FI SA FACEM CUNOSTINTA? SA-MI EXPLICI PUNCTUL TAU DE VEDERE DESPRE CUM PUTEM JIGNI LINISTITI SUB MASCA ANONIMATULUI SUTE DE MEDICI, ASISTENTE, INFIRMIERE, PE TOTI LA UN LOC DE-ALTFEL, FIINDCA UNA SAU DOUA DINTRE EI NU AU REUSIT SA IASA DINTR-O SITUATIE CRITICA. FIINDCA, POATE, NU AU AVUT DE ALES. SA-MI EXPLICI CUM GENERATII DE "C***E" AU ADUS PE LUME CAM PE TOTI CARE SUNTEM PE ACI, CUM DIN 100.000 DE PACIENTI CARE AJUNG LA SPITAL INTR-UN AN PLEACA ACASA PE PICIOARE VREO 99.600, SI ALTE CHESTII. SUNT CURIOS CUM AI SA TE DESCURCI PRINTRE EXPLICATII. ASTEPT UN SEMN...
23.   Simplu trimis de
(20 mai 2008, 19:05:22
...atit stim sa ne acuzam si sa improscam cu noroi...dar adevarul cine stie care-i......este groaznic sa ajungi la ,,URGENTE LA SPITAL LA SUCEAVA,,MORI CU ZILE PE SUB USI....astai adevarul.Trebuie de dat afara ca sa nu se mai intimple,toata tura sau schimbul care este implicat sa nu se mai repete si va fi invatatura....pt altii!

24.   Cearta trimis de
(20 mai 2008, 19:08:44
A TE CERTA PE NET E LA FEL CA SI CUM AI PARTICIPA LA JOCURILE PARAOLIMPICE.CHIAR DACA CASTIGI,TOT CUM UN HANDICAP RAMAI.
25.   Voi chiar nu cititi ziarele cu mintea ???? trimis de
(20 mai 2008, 20:42:48
Dragi justitiari care va dati cu parerea,voi chiar cititi numai literele din ziar,nu faceti si niste legaturi???? S-a scris in ziare ca asistentele si infirmiera nu aveau cu ce sa transporte mortul, ca o baza legala nu exista neam pe acolo,ca trebuiau "sa se descurce". Pai atunci de ce le acuzati ca nu si-au facut datoria daca ele nu aveau cum sa si-o faca? S-au dat cumva comunicate ca din vina lor a murit ,ca daca i-ar fi pus oxigenul ar fi trait? E foarte adevarat ca orice padure are uscaturi dar...nu toate sunt numai uscaturi.Daca tot sunteti asa de insetati de sange, macar aveti putintica rabdare,asteptati sa vedeti daca la autopsie se declara ca a murit din cauza lipsei de oxigen si apoi aruncati cu venin.
26.   Ai foarte putina dreptate trimis de
(20 mai 2008, 20:52:42
oamenilor draga anda le a c am ajuns cutitul la os si vorbesc la modul general deja despre acest sistem care e varza , e mort si trebuia ingropat de mult ca deja ,,pute,,. si sa fim seriosi , medicii buni ii numeri pe degete ,,de la o mana numai,,asa ca ce semeni aia culegi .

26.1  RE: Ai foarte putina dreptate trimis de
(20 mai 2008, 21:17:53
E adevarat ca sistemul lasa de dorit ,dar asa cum se spune ca exista bolnavi si nu boli, nu poti sa generalizezi si sa-i bagi pe toti in aceeasi oala. Poate "putorile de asistente" asa cum le spun unii cu "mandrie" pe aici pe net au salvat si vieti. In alte profesii nu sunt uscaturi? Printre ministri,politisti,politicieni nu sunt uscaturi? Poti sa incriminezi o intreaga categorie. Pai atunci inseamna ca toata populatia Romaniei este una de "putori" pt ca fiecare dintre noi facem parte dintr-o astfel de categorie de profesori,medici ,asistente,politisti sau mai stiu eu ce alta profesie.
27.   Justitie trimis de
(20 mai 2008, 21:36:38
asistentele si infirmiera sanctionate ar trebui sa dea in judecata conducerea spitalului pt management defectuos. daca nu exista un regulament in care sa se spuna cine este responsabil de rezolvarea unor asemenea situatii, si maniera in care se vor rezolva aceste situatii, logic, asistentele si infirmiera nu aveau ce sa puna in aplicare. chestia cu improvizatia, e o tampenie. intr-o societate normala, intr-o institutie normala, condusa de oameni responsabili, totul se ia in calcul. altfel platesti.
28.   Nedumerire !? trimis de
(20 mai 2008, 22:09:04
In acest caz nu este vorba de NEGLIJENTA IN SERVICIU? Nu este o FAPTA PENALA? Inteleg ca pacienta a cerut oxigen, iar asistenta de pe sectie ar fi refuzat sa i-l ofere, pe motiv ca femeia "ar fi avut niste gazute la cap". Ce parere aveti?
28.1  RE: Nedumerire !? trimis de
(20 mai 2008, 22:29:52
faci judecati bazate numai pe ceea ce ai citit in ziare. profesionalismul jurnalistilor, a modului in care au relatat cazul, ignorand cu buna stiinta informarea din toate sursele, nu-l pune nimeni la indoiala. e ok. de altfel, atunci cand o asculti pe tata Floarea cum o vorbeste de rau pe tata Ileana, nu prea vrei sa investighezi prea tare cine are dreptate, din simplul motiv ca-ti place foarte tare sa pleci urechea si sa clevetesti si tu olecuta. e omeneste. uite de aia tata Floarea si-a gasit vocatia si s-a facut ziarista!

in alta ordine de idei, nu pot sa-mi dau cu parerea despre lucruri pe care nu le cunosc decat in parte, numai de dragul de a latra. iti sugerez sa te informezi si de la fata locului, nu numai din ziare. ai fi surprins sa constati ca vei intalni acolo oameni in carne si oase, nu latratori de net. hai sa haidem!
28.2  RE: Nedumerire !? trimis de
(20 mai 2008, 23:07:16
Si nu uita sa precizezi: oamenii astia in "carne si oase" sunt platiti fff bine de la buget! Nu ca o asistenta de la un medic de familie, de exemplu! Toti cei cat de cat informati stiu ca in tara, pe sectiile de pneumoftiziologie sporurile sunt foarte mari! De asta au fost atatea dezbateri publice (asta daca mai urmaresti unele emisiuni sa te informezi)! "Latratorii de net" sunt cei care le platesc aceste sporuri, pentru a nu interveni exact cand trebuia, probabil?! Eu daca vreau "latru pe net", pe banii mei, pe timpul meu, nu am o fisa de post pe care am semnat-o si in care sunt trecute niste atributii precise!
28.3  RE: Nedumerire !? trimis de
(20 mai 2008, 23:23:19
mai, mai, mai...

inteleg ca n-ai fost tocmai un actor activ in aceste dezbateri publice, ci mai degraba unul pasiv, ca altfel naiba ii lua pe cei ce lucreaza in pneumoftiziologie. dreptate faceai! la asta cred ca se pricep, de altfel, cel mai bine cei care nu prea sa stiu sa se semneze, in general, si o fisa a postului, in special.
29.   Reala nedumerire ! / pt ADSUM trimis de
(20 mai 2008, 22:39:23
observatia este corecta. ca nu i s-a dat oxigen, ca era sau nu era necesar, nu asta e important, problema reala e ca pacientului i s-a refuzat, intr-un mod lipsit total de decenta si profesionalism, actul medical. asistenta era obligata sa se deplaseze in salon sa vada pacientul si daca situatia depasea competentele ei profesionale (ceea ce e greu de crezut, mai ales in mintea lor, majoritatea considerandu-se mai destepte decat medicii, permitandu-si sa puna la indoiala diagnostice si scheme de tratament) sa anunte medicul de garda, ceea ce din nefericire nu s-a intamplat si aceasta poate constitui neglijenta in serviciu iar familia victimei este indreptatita sa faca o plangere penala impotriva personalului medical de serviciu.
29.1  RE: Reala nedumerire ! / pt ADSUM trimis de
(20 mai 2008, 23:00:38
stii tu cu siguranta ce au facut si ce nu? ai fost acolo sa vezi ca au contestat schema de tratament?
30.   Pt GHICI trimis de
(20 mai 2008, 22:45:48
chestia naspa e ca "tata Floarea sau Ileana" poate fi chemata in instanta ca martor, sa sustina faptul ca a fost solicitata prezenta asistentei langa patul persoanei in suferinta si aceasta a refuzat in mod grosolan. in fata justitiei marturia tatei Floarea are aceeasi greutate ca a "marilor specialiste".
30.1  RE: Pt GHICI trimis de
(20 mai 2008, 23:01:47
de acord. cu conditia ca toate tatele astea sa fie oneste si sa nu se faca vinovate de sperjur, din diverse motive, numai de ele stiute.

va intreb sincer si va cer sa-mi raspundeti la fel: sunteti sigur ca asistentele au refuzat "in mod grosolan" (cum spuneti) sa acorde asistenta medicala unui pacient aflat in stare critica? ati fost sa vedeti cu ochii si sa auziti cu urechile, tot ceea ce s-a petrecut acolo? ori folositi si dumneavoastra, ca cei mai multi, informatie second hand?
30.2  RE: Pt GHICI trimis de
(20 mai 2008, 23:03:50
lamuriti-ma si pe mine? ce e pana la urma tata Floarea? martor sau ziarista? ca nu se intelege din disputa..
30.3  RE: Pt GHICI trimis de
(20 mai 2008, 23:15:32
intreaba-l pe platitoru' de taxe.
31.   Fiat justitia pereat mundus trimis de
(20 mai 2008, 23:21:57
misiunea mea nu e sa fiu la spatele fiecarei asistente, "sa vad si sa aud", pentru a stabili daca s-a respectat fisa postului, daca se intrunesc elemente de vinovatie exista procurori, care pe baza declaratiilor celor din eveniment vor decide, iar acestora nu le poti spune ca daca n-au vazut si auzit, cu organele lor, sa-si vada de drum. sperjurul poate exista, dar trebuie dovedit, marturia mincinoasa poate exista si din partea asistentelor, pentru a-si salva "blazonul". pana la probarea incapacitatii mintale sau a marturiei mincinoase a tatelor din salon e drum lung. de ce ar fi crezuta asistenta in culpa si nu ele?
31.1  RE: Fiat justitia pereat mundus trimis de
(21 mai 2008, 08:21:54
FIAT JUSTITIA, ET PEREAT MUNDUS!

pana la urma tot la Judecatorul Suprem ne e dreptatea, stimate platitor de taxe. caci cine sa mai faca dreptate dupa ce lumea va fi pierit?happy
32.   LE DORESC trimis de
(21 mai 2008, 04:54:38
DIN TOATA INIMA CELOR IMPLICATI IN ACEASTA FAPTA SA AJUNGA IN ACEEASI SITUATIE CA SI PACIENTA !D-ZEU SA MA IERTE DA POATE ASA SE MAI SCHIMBA CEVA ..TOATE ACESTE LUCRURI FAC ROMANIA O TARA DE CACAO!!
33.   Lege trimis de
(21 mai 2008, 09:24:59
FARA ATITA VORBARAIE,AFARA CU INCOMPETENTII.TOTUSI A FOST MEDIC DE GARDA,DOUA ASISTENTE SI O INFIRMIERA CARE SINT PLATITI CU SPORURI DE PNEUMO...100-80% ...CE FAC NOAPTEA?CACI DIN CITE SE SPUNE IA FOST RAU P ACIENTEI CU MULT MAI INAINTE....AFARA SA VADA SI ALTELE SA IEIE AMITE ,POATE ASA CIT DE CIT SE VA INDREPTA CEVA ...CA ASA E ROMANUL .
34.   INVINSA DE SISTEM trimis de
(21 mai 2008, 10:14:11
Din tot acest tam-tam care s-a facut pe toate canalele nu va ramane nimic .

TOTUL va fi o stire de presa rasuflata.Cazul va fi uitat ca toate celelalte.

Un singur Om va ramane cu o patalama la dosarul profesional - MEDICUL Claudia Balha care chiar nu merita acest lucru.

Cand am scris cuvantul medic cu majuscule am facut-o fara nici o retinere si in deplina cunostinta de cauza.

Mi-as dori din tot sufletul ca in sistemul medical sa existe persoane cu probitatea morala si profesionala a doctoritei Balha.

Pacat ca sistemul a invins-o , asa cum se intampla de fiecare data cu profesionistii.

35.   Pentru mariuto trimis de
(21 mai 2008, 10:44:37
ce proasta esti mai, asistento!!!!!!!!!!!! ca sigur esti vreuna de aia. uite cum scrii MARIUT-O!!!!!!!!! NU E ORTOGRAMA, TANTI! E SUBSTANTIV PROPRIU. VAI DE CAPU TAU. FA SCOALA MAI INTAI SI APOI VINO SA-TI DAI SI MATALE CU PAREREA.
36.   CANCAN trimis de
(21 mai 2008, 10:47:14
SI NIMENI NU A OBS ASTA. inseamna ca si eu, la comentariul de mai sus, ar fi trebuit sa scriu ASISTENT-O SI NU ASISTENTO. IS SUBSTANTIVE, MAI OAMENI BUNI.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei