Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 mai 2008 - Anul XIII, nr. 116 (3797)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Du-te, Bobo, du-te…

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O ştire care ar putea fi catalogată undeva între senzaţională şi înspăimântătoare ne-a fost furnizată duminică pe înserat: Vieri, marele (vorbim de kile, desigur!) fotbalist italian, ar putea descinde în România. Nu, nu pentru meciul ăla de caritate, cu Figo, Roberto Carlos şi Gică Hagi, adică fotbalişti cândva excepţionali şi, desigur, celebri, deşi eu la asta m-am gândit când am auzit capul de ştire. Chiar îmi imaginam că e o soluţie pentru completarea efectivelor, în caz că Roberto Carlos îşi menţine hotărârea de a se da accidentat. „Bobo”, aşa cum îl alintă presa italiană şi fanii (foşti, că acum nu mai e cazul…) vrea nu să participe la meciul ăsta „de vară”, ca şpriţul, ci la ditamai campionatul naţional, din postura de fotbalist cu acte în regulă, înregimentat la „ceferiştii” din Giuleşti. Cu ce prilej? Păi, probabil, după ce la Firenze, acasă la el, i-or fi băgat foştii fani interdicţia de acces, urmare prestaţiilor mai mult decât jenante ale fostului superstar, culminând cu penalty-ul care a îngropat-o pe Fiorentina la capătul „dublei” cu Glasgow Rangers, din semifinala Cupei UEFA. Am scris după meci, chiar aici, despre malacul nehazos numit „Bobo” care, în cele 10-12 minute cât mai joacă în câte un meci, în amintirea gloriei de altădată, nu numai că nu produce decât efecte comice, dar distruge şi ceea ce ar putea construi ceilalţi (Mutu, în primul rând), băgându-şi hoitul în mijlocul vreunei faze care ar fi putut deveni periculoasă, cu o singură condiţie: că ăsta să-şi fi odihnit chintalul de şuncă pe o iarbă de la munte, nu tocmai pe aia înconjurată de tribune. De ce o fi căşunat malacul pe România? Simplu: fiindcă fotbalul nostru letargic i se potriveşte mănuşă. Doar nu era să meargă la turci, precum Carlos (că tot veni vorba) şi să prindă şi un sfert de finală de Champions’ League. Că oricum nu-l mai prindeam, cu el în echipă… Şi dacă tot arată ca un pachiderm reşapat, cred că i se potriveşte de minune bancul ăla cu ardeleanul care primise cadou un elefănţel. Şi care, după ce i-a mâncat iarba, livada, gardul şi tot ce mai era pe-acolo, într-o bună zi a luat-o din loc. Iar ardeleanul, privind în urma lui şi văzându-l cum se îndepărtează, fericit dar şi uşor nostalgic, zicea cam cum ar trebui să zică şi conducerea Rapidului la aşa o propunere: „Du-te, Bobo, du-te. Du-te-n…”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Du-te, Bobo, du-te….
 Vizualizări articol: 741 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Du-te, Bobo, du-te…0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei