Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 mai 2008 - Anul XIII, nr. 116 (3797)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană:Băsescu, obligat să facă publice numele celor ce i-au cerut intervenţii, probabil sunt din PD

Marţi, 20 Mai 2008 (14:11:55)

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, marţi, că preşedintele Traian Băsescu are obligaţia de a face publice numele politicienilor care i-au cerut să intervină în Justiţie, iar dacă ascunde identitatea acestora, o face pentru că sunt fruntaşi ai PD.
  "În clipa în care eşti în poziţia de maximă responsabilitate în statul român şi faci astfel de declaraţii, ai obligaţia să dai toate elementele în justiţie. Dacă preşedintele nu o va face, singura concluzie de bun simţ pe care eu o trag este că cei care au încercat să facă acest lucru au fost în principal cei de la PD şi PDL, pentru că dacă ar fi fost de la alte partide bănuiesc că în acest moment ar fi fost deja deferiţi, într-o formă sau alta, instituţiilor statutului", a comentat Geoană.

Liderul PSD a mai arătat că este cel puţin o obligaţie din partea şefului statului de a comunica instituţiilor de resort, respectiv Parchetului ICCJ şi DNA, persoanele, indiferent cum se numesc şi de la ce partid sunt, care i-au solictat să intervină în Justiţie.

"Din partea preşedintelui, absenţa unor clarificări cu nume şi prenume, cu fapte şi cu perioada sau ziua în care au încercat astfel de acţiuni, reprezintă o instigare la corupţie şi, din punct de vedere penal, chiar şi o eventuală culpă de tăinuire", a adăugat Geoană.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, la Realitatea TV, că au fost politiceni care au venit la el acasă şi la birou pentru a cere intervenţii în justiţie, refuzând însă să precizeze din ce partide erau respectivii oameni politici şi nici care este numele lor, precizând că nu a sesizat Justiţia pentru că demersul nu s-a pus în aplicare.

El a menţionat că a refuzat să negocieze cu politicienii care i-au cerut să discute despre dosare.

"Am spus: «Nu am ce să discut, fraţii mei! Asta nu e treba mea, nu eu am pus procurorul să deschidă dosar, nu eu îi voi spune procurorului să închidă un dosar. V-aţi reclamat între voi, s-au luat informaţii publice şi procurorul le-a verificat, nu a venit la mine, nu eu rezolv acest tip de probleme»", a spus şeful statului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană:Băsescu, obligat să facă publice numele celor ce i-au cerut intervenţii, probabil sunt din PD.
 Vizualizări articol: 448 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană:Băsescu, obligat să facă publice numele celor ce i-au cerut intervenţii, probabil sunt din PD0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei