Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 mai 2008 - Anul XIII, nr. 116 (3797)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Gigi Becali: Joi mă duc să mă distrez la DNA

Marţi, 20 Mai 2008 (19:19:02)

Finanţatorul stelist Gigi Becali a declarat, la ieşirea de la Comisia de Disciplină a FRF unde a fost audiat în cazul valizei cu bani de la Cluj, că joi se va "distra la DNA" în acest dosar în care este urmărit penal.
  "La mine a durat cinci minute. Am adus probe că banii erau pentru teren. Am adus antecontractul de vânzare-cumpărare pe care îl aveam făcut, prin care demonstram că trebuie să plătesc terenul. Le-am spus celor de la comisie că nu le-am promis niciun ban celor de la Cluj. Pe ei îi interesează pe linie sportivă. Latura penală o discutăm joi, când mă duc la DNA. Mă duc că vreau să mă distrez acolo", a declarat, marţi, Gigi Becali, la ieşirea din sediul Ligii Profesioniste de Fotbal, unde au loc audierile.

Preşedintele Universităţii Cluj, Anton Doboş, a afirmat, marţi, la ieşirea din sediul LPF, că membrii Comisiei de Disciplină a FRF audiează martorii în "cazul valiza cu bani", în paralel cu DNA. "Ştie toată lumea de ce am venit aici. Se pare că se face o audiere paralelă cu cea a DNA. Suntem la dispoziţia lor. Nu am luat mită şi nici nu voi lua. Am jucat corect şi acum toată lumea mă priveşte ca pe un criminal. Din cel mai important preşedinte am ajuns cel mai rău criminal", a spus Doboş.

În sediul Ligii Profesionste de Fotbal mai sunt prezenţi jucătorii Gigel Coman şi Dorin Goga, de la Universitatea Cluj.

În 7 mai, în ziua etapei a XXXIV-a, ultima a Ligii I, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a reţinut, la Cluj-Napoca, cinci persoane care aveau asupra lor 1,7 milioane de euro, bani de la Gigi Becali, care se presupune că urmau să ajungă la jucătorii Universităţii Cluj dacă aceştia ar fi obţinut cel puţin un egal în meciul cu concitadina CFR şi Steaua ar fi devenit campioană.

Printre persoanele duse la DNA Cluj pentru audieri s-au aflat jucătorul Gigel Coman (Universitatea Cluj) şi vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al FC Steaua, Teia Sponte, dar şi doi bodyguarzi ai lui Gigi Becali.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat că Gigi Becali, Teia Sponte, preşedintele Universităţii Cluj, Anton Doboş, şi o cunoştinţă a acestuia, Traian Bendorfean, sunt urmăriţi penal pentru fapte de corupţie.

Becali este urmărit penal pentru două infracţiuni de dare de mită, una dintre ele referindu-se la meciul Rapid-Gloria, din 2006, când finanţatorul stelist a urmărit cu maşina autocarul aredelnilor prin Bucureşti, în scopul de a le oferi bani jucătorilor bistriţeni pentru a-i încurca pe giuleşteni.

A doua faptă este aceea că, în perioada 5-7 mai 2008, acesta "a oferit direct şi indirect" suma de 1,7 milioane de euro lui Anton Doboş, dar şi unor jucători ai echipei Universitatea Cluj, pentru ca, în ultima etapă a ediţiei 2007-2008 a Diviziei A, clubul clujean "să îşi apere corect şansele de joc şi să facă tot ce este posibil pentru a obţine cel puţin un rezultat de egalitate în meciul cu echipa «CFR 1907 Cluj», contracandidata Stelei la câştigarea titlului de campioană.

Procurorii au încercat, în 8 mai, să îi dea finanţatorului stelist citaţia la DNA în timp ce acesta se afla în trafic. Gigi Becali a aruncat citaţia în stradă, explicându-i procurorului că el nu este un fugar, că nu este dat în urmărire şi că are un domiciliu unde i se poate trimite o citaţie în mod legal.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gigi Becali: Joi mă duc să mă distrez la DNA.
 Vizualizări articol: 757 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Gigi Becali: Joi mă duc să mă distrez la DNA2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   FRICA POLITICIENILOR trimis de
(20 mai 2008, 22:58:35
Bani lui BECALI de la fotbal e praf in ochi

CIOBANUL-i-a facut din terenuri si ESTEmulti si periculosi pentru papagalii politici care au prostit poporul in timp ce CIOBANUL a ajutat poporul {biserici,case, sanatate}

NU uitati ce a facut bun un cizmar ,dar nu stiti ce poate face si un CIOBAN

SCRIS de un ing.de pe vremea cand se facea carte mai serios ca acum in economia de

piata
2.   Daca si de aceasta data trimis de
(21 mai 2008, 13:25:21
Daca si de aceasta data va reusi Gigi Becali sa-si bata joc de institutiile statului de drept si de legile tarii, inseamna ca cei care vremelnic au trecut pe la putere, n-au construit nimic pentru acest "stat de drept" pe care-l clameaza politicienii nostri cu atata energie! Vom avea confirmarea ca desi resursa umana exista din belsug, nu exista si nici n-a existat vointa politica sa fie aparata legea, onoarea si demnitatea umana ci doar un grup de indivizi?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei