Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 mai 2008 - Anul XIII, nr. 116 (3797)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministrul Sănătăţii către ziarişti: Spuneţi oamenilor bolnavi adevărul, că vor avea medicamente

Marţi, 20 Mai 2008 (19:14:40)

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, le-a cerut, marţi, ziariştilor la Oradea, "să spună adevărul", în interesul cetăţenilor care au diverse boli şi se tem că vor rămâne fără medicamente, adăugând că nu are "nicio emoţie" în conflictul cu distribuitorii că cetăţenii vor fi lăsaţi fără medicamente.
  "Am mai multă încredere în presa locală, căci informează mai corect cetăţenii, spre deosebire de multe ziare de la Bucureşti, care dau titluri despre scandaluri şi certuri. În loc să spună despre ce este vorba în realitate, acestea sunt preocupate să dea titluri bombastice despre conflictele dintre mine şi distribuitorii de medicamente, şi sperie cetăţenii că nu vor mai avea medicamente, ceea ce nu e adevărat", a declarat Eugen Nicolăescu, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Ministrul a spus că, în discuţiile cu distribuitorii de medicamente, "unii mai guralivi", aceştia au crezut că dacă îl ameninţă că vor scoate de pe piaţă un medicament străin, el se va "emoţiona" şi va majora preţurile, "ceea ce e un şantaj ieftin".

"În public aveau gura mare, dar după aceea, cu juma’ de gură, îmi spuneau «Ştiţi, haideţi să ne mai aşezăm, ne-am putea răzgândi, să mai discutăm...»", a declarat Nicolăescu, potrivit căruia, constatând această atitudine, a discutat cu alţi distribuitori, care i-au spus că aduc ei medicamente.

"M-am bucurat, căci pentru prima oară constatam că există concurenţă. Că atunci când cineva vrea să iasă de pe piaţă, alţii trei – patru vor să intre. (...). Deci n-am niciun fel de emoţii că nu vor fi medicamente pe piaţă", a spus ministrul.

Acesta a adăugat că, deşi Ministerul Sănătăţii este acţionar unic la o companie care are ca obiect de activitate importul de medicamente şi care poate oricând suplini ceea ce firmele private nu vor să facă, adică să importe medicamente cu adaosuri mai mici, el a refuzat să pună Unifarm să concureze companiile private.

"N-am folosit-o decât pentru importul de vaccinuri, pentru rezerva specială a Ministerului şi pentru importarea unor medicamente care se aduc cu derogare, în cantităţi mici şi doar pentru anumite patologii", a explicat Nicolăescu.

În finalul discuţiei sale cu jurnaliştii din presa locală, ministrul a spus: "E păcat ca oamenii, pe lângă grija bolilor, să aibă şi grija că nu se mai importă medicamente. E păcat să nu le spuneţi care este, de fapt, adevărul!".

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a vizitat, marţi, trei dintre spitalele orădene şi a participat la inaugurarea Centrului de Diagnosticare precoce a cancerului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Sănătăţii către ziarişti: Spuneţi oamenilor bolnavi adevărul, că vor avea medicamente.
 Vizualizări articol: 435 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Sănătăţii către ziarişti: Spuneţi oamenilor bolnavi adevărul, că vor avea medicamente0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei