Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 mai 2008 - Anul XIII, nr. 116 (3797)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Senatul a aprobat înfiinţarea Oficiului Naţional al Produselor Tradiţionale şi Ecologice Româneşti

Marţi, 20 Mai 2008 (12:50:33)

Senatul a adoptat, marţi, Ordonanţa de urgenţă privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Oficiului Naţional al Produselor Tradiţionale şi Ecologice Româneşti, al cărui rol este de a asigura promovarea în ţară şi în străinătate a produselor tradiţionale şi care va avea sediul în Braşov.
  Senatorii au adoptat proiectul de lege privind aprobarea OUG nr. 42/2008 privind înfiinţarea Oficiului Naţional al Produselor Tradiţionale şi Ecologice Româneşti cu 39 de voturi "pentru" şi 3 abţineri.

Ordonanţa de urgenţă are ca obiect de reglementare crearea cadrului juridic pentru aplicarea dispoziţiilor prevăzute de Regulamentul nr. 15/2006 al Consiliului Uniunii Europene, privind protecţia indicaţiilor geografice şi denumirilor de origine a produselor agricole şi alimentare, prin înfiinţarea Oficiului Naţional al Produselor Tradiţionale şi Ecologice Româneşti, instituţie publică aflată în subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Durabile.

Sediul Oficiului este în municipiul Braşov, în sediul Direcţiei pentru agricultură şi dezvoltare rurală a judeţului Braşov.

Oficiului Naţional al Produselor Tradiţionale şi Ecologice Româneşti are rolul de a asigura susţinerea producătorilor în pregătirea documentaţiei pentru înregistrarea şi dobândirea protecţiei indicaţiilor geografice, denumirilor de origine, precum şi asigurarea promovării produselor româneşti tradiţionale, atât pe plan naţional, cât şi în afara ţării.

Potrivit Ordonanţei de Urgenţă, Oficiului Naţional al Produselor Tradiţionale şi Ecologice Româneşti are rolul de a proteja denumirea produselor tradiţionale româneşti împotriva oricărei indicaţii false sau înşelătoare privind provenienţa, originea, natura sau calităţile esenţiale ale produsului.

În ordonanţă se menţionează că atestarea produselor tradiţionale asigură identificarea lor la nivel naţional şi vine în sprijinul producătorilor care realizează acest tip de produs, pentru a se asocia şi solicita înregistrarea şi dobândirea protecţiei la nivel naţional şi comunitar a denumirii produsului pe care îl realizează, peste 1.700 de produse tradiţionale fiind testate de către minister până în prezent, iar activitatea derulându-se în continuare.

Ordonanţa prevede şi consecinţele negative care s-ar produce în cazul neînfiinţării acestui oficiu, un astfel de exemplu fiind "perpetuarea unei concurenţe neloiale între producătorii care realizează produse cu aceeaşi denumire geografică: cârnaţii de Pleşcoi realizaţi de Metro vis-a-vis de cârnaţii de Pleşcoi realizaţi de producătorii din zona Pleşcoi".

Proiectul de lege pentru aprobarea OUG privind înfiinţarea Oficiului Naţional al Produselor Tradiţionale şi Ecologice Româneşti va ajunge în dezbaterea Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatul a aprobat înfiinţarea Oficiului Naţional al Produselor Tradiţionale şi Ecologice Româneşti.
 Vizualizări articol: 595 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senatul a aprobat înfiinţarea Oficiului Naţional al Produselor Tradiţionale şi Ecologice Româneşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei