Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 mai 2008 - Anul XIII, nr. 116 (3797)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministrul Sănătăţii: Putem apela la Unifarm pentru importul de medicamente, nu va fi criză

Marţi, 20 Mai 2008 (19:23:46)

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a dat asigurări, marţi, şi la Arad, în privinţa faptului că oamenii nu se vor confrunta cu lipsa medicamentelor, spunând că se poate apela la Unifarm pentru import, dacă celelalte companii nu le vor mai aduce.
  Eugen Nicolăescu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă la Arad, că România nu se va confrunta cu o criză a medicamentelor după îngheţarea preţurilor, iar la nevoie ministerul pe care îl conduce va apela la importuri prin compania proprie, Unifarm, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Nicolăescu a spus că, în cazul în care anumiţi distribuitori ameninţă că se retrag de pe piaţă sau refuză importul unor medicamente, statul va apela la compania proprie, Unifarm.

"Unifarm este compania ministerului care şi astăzi face importuri de medicamente, numai că ea se ocupă acum de importul de vaccinuri, pe care le folosim la imunizarea gratuită a milioane de oameni. În ultimă instanţă putem să folosim compania şi pentru importul altor medicamente", a spus ministrul.

"Nu există niciun risc, nici măcar de 0,1 la sută, să rămânem fără un medicament pe piaţa românească", a declarat Eugen Nicolăescu.

Tot marţi, la Oradea, ministrul ceruse ziariştilor "să spună adevărul", în interesul cetăţenilor care au diverse boli şi se tem că vor rămâne fără medicamente, adăugând că nu are "nicio emoţie" în conflictul cu distribuitorii că cetăţenii vor fi lăsaţi fără medicamente.

Ministrul spunea, la Oradea, că, deşi Ministerul Sănătăţii este acţionar unic la o companie care are ca obiect de activitate importul de medicamente şi care poate oricând suplini ceea ce firmele private nu vor să facă, adică să importe medicamente cu adaosuri mai mici, el a refuzat să pună Unifarm să concureze companiile private.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, decisese, în 8 mai, menţinerea preţului la medicamente la acelaşi nivel până la 30 iunie, aceasta fiind a treia îngheţare a preţului la medicamente din acest an.

Asociaţia Distribuitorilor de Medicamente din România (ADMR) şi Asociaţia Distribuitorilor şi Importatorilor de Medicamente (ADIM) anunţau, în aprilie, că opresc livrările către farmacii şi spitale în semn de protest faţă de refuzul ministrului Sănătăţii de a ajusta preţul medicamentelor în funcţie de cursul valutar.

Distribuitorii de medicamente au decis să protesteze deoarece ultima actualizare a preţurilor la medicamentele de import s-a făcut în aprilie anul trecut, deşi trebuia făcută trimestrial. Prin urmare, au închis depozitele în data de 18 aprilie. Ei au anunţat că depozitele vor fi închise şi în luna mai, timp de câteva zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Sănătăţii: Putem apela la Unifarm pentru importul de medicamente, nu va fi criză.
 Vizualizări articol: 665 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Sănătăţii: Putem apela la Unifarm pentru importul de medicamente, nu va fi criză0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei