Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 mai 2008 - Anul XIII, nr. 116 (3797)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Stresul în timpul sarcinii creşte probabilitatea de alergii la copii

Femeile care sunt supuse stresului pe timpul sarcinii prezintă mai multe probabilităţi de a naşte copii care să dezvolte alergii sau astm, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani, prezentat la o conferinţă medicală organizată la Toronto, Canada, informează thisislondon.co.uk.

Studiul realizat de cercetătorii de la şcoala medicală Harvard, Boston, sugerează că bebeluşii expuşi unui stres în viaţa intrauterină prezintă un risc mai mare de a suferi de alergii.

Specialiştii cred că dezvoltarea sistemului imunitar al fătului poate fi afectată de stresul la care este supusă mama, probabil din cauza hormonilor stresului, precum cortizolul.

Studiul a fost prezentat la conferinţa internaţională a American Thoracic Society, care a avut loc la Toronto.

Rezultatele studiului au rămas valabile şi după ce specialiştii au luat în calcul rasa, clasa socială, educaţia şi dependenţa de fumat a mamei.

Coordonatorul studiului, doctorul Rosalind Wright, de la Brigham & Women's Hospital şi de la Şcoala medicală Harvard, a spus: "În timp ce predispoziţia pentru astm poate fi, în parte, stabilită la naştere, factorii care pot provoca apariţia lui nu sunt doar genetici".

"Studiul vine în sprijinul ideii că stresul poate fi considerat un factor poluant social, atunci când este «inspirat» în corp şi poate influenţa sistemul imunitar la fel cum o fac factorii poluanţi fizici, precum alergenii", a mai spus Wright.

Studii anterioare au scos la iveală faptul că bebeluşii mamelor stresate au un coeficient de inteligenţă mai mic la vârsta de 18 luni şi un risc dublu de a suferi de hiperactivitate la vârsta de 4 ani.

Numai în Marea Britanie există 5,2 milioane de persoane bolnave de astm, dintre care 1,1 milioane sunt copii. În rândul copiilor, numărul de cazuri de alergii este în creştere.

 

Atenţie la telefoanele mobile!

Un al doilea studiu, realizat de cercetătorii americani şi danezi, care va fi publicat în iulie în revista Epidemiology, a scos la iveală faptul că femeile însărcinate care utilizează telefoane mobile prezintă cu 54% mai multe riscuri de a avea copii cu probleme de comportament.

Studiul spune că utilizarea dispozitivului de două-trei ori pe zi este suficientă pentru a creşte riscul de hiperactivitate sau probleme emoţionale.

De asemenea, copiii care utilizează telefonul mobil înainte de împlinirea vârstei de şapte ani prezintă cu 80% mai multe riscuri de a suferi de probleme de comportament.

Studiul urmează unui raport oficial emis în Rusia, care indică faptul că pericolul pus de telefonul mobil "nu este mai scăzut decât riscurile puse de tutun sau alcool".

Specialiştii spun că mai sunt necesare studii pentru a stabili dacă este necesar să li se recomande femeilor însărcinate să nu folosească telefonul mobil.

La studiu, primul de acest tip în lume, au participat peste 13.000 de femei.

Radiaţiile emise de telefoanele mobile pătrund doar până la 1 - 2 centimetri în piele şi nu afectează fătul, potrivit unor studii precedente. Alte studii au arătat, însă, că radiaţiile pot afecta nivelul de melatonină, un hormon care controlează somnul, pe care mamele îl transmit fătului prin placentă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stresul în timpul sarcinii creşte probabilitatea de alergii la copii.
 Vizualizări articol: 1214 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stresul în timpul sarcinii creşte probabilitatea de alergii la copii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei