Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 mai 2008 - Anul XIII, nr. 116 (3797)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Norica Nicolai îi cere lui Băsescu să facă publice numele politicienilor care i-au cerut intervenţii

Marţi, 20 Mai 2008 (12:51:20)

Vicepreşedintele PNL Norica Nicolai a declarat, luni, că nu ştie cine sunt politicienii care s-au dus acasă la Traian Băsescu pentru a-i cere intervenţii în Justiţie şi nici ce compromisuri a făcut acesta, dar i-a cerut preşedintelui să facă publice numele acestora, aşa cum a făcut cu Paszkany.
  "Eu nu ştiu cu cine a făcut domnul Băsescu compromisurile astea şi nici cine i-a solicitat să intervină în Justiţie, dar ar face foarte bine să facă publice numele celor care i-au solicitat să intervină în Justiţie, aşa cum a făcut public numele domnului Paszkany, care a trimis un memoriu la Controceni cu rugămintea ca preşedintele să-l aibă în vedere, şi dânsul la şedinţa CSM l-a avut în vedere şi a vorbit despre un cetăţean onest - Paszkany - care are probleme cu Justiţia".

Liderul PNL a conchis că, în opinia sa, "şi politicienii trebuie să aibă acelaşi tratament ca domnul Paszkany".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, la Realitatea TV, că au fost politiceni care au venit la el acasă şi la birou pentru a cere intervenţii în justiţie, refuzând însă să precizeze din ce partide erau respectivii oameni politici şi nici care este numele lor, precizând că nu a sesizat Justiţia pentru că demersul nu s-a pus în aplicare.

El a menţionat că a refuzat să negocieze cu politicienii care i-au cerut să discute despre dosare.

"Am spus: «Nu am ce să discut, fraţii mei! Asta nu e treba mea, nu eu am pus procurorul să deschidă dosar, nu eu îi voi spune procurorului să închidă un dosar. V-aţi reclamat între voi, s-au luat informaţii publice şi procurorul le-a verificat, nu a venit la mine, nu eu rezolv acest tip de probleme»", a spus şeful statului.

În martie 2007, preşedintele Băsescu a anunţat, la şedinţa de bilanţ a Ministerului Public, că va trimite, în cursul zilei, procurorului general un memoriu de la "un cetăţean din Cluj" pe care a pus rezoluţia "Rog analiză şi soluţie legală" şi care se referă la împletirea intereselor dintre politic, oameni de afaceri, oameni de presă şi unii magistraţi. "Sigur, fiind de dimensiuni mari, nu putea fi trimis decât la Parchetul General. Vă promit, doamnă, că va ajunge după-amiază (marţi după-amiază - n.r.) la dumneavoastră, cu rezoluţia pusă pe ea, pentru că îmi era adresată", i-a spus Băsescu Laurei Codruţa Kovesi.

O zi mai târziu, Traian Băsescu a confirmat că memoriul la care s-a referit la bilanţul Ministerului Public provenea de la omul de afaceri Arpad Paszkany. "Am primit un memoriu de la un cetăţean din Cluj, cred că aşa se numeşte", a spus Băsescu, solicitat să precizeze dacă persoana din partea căreia a primit memoriul la care s-a referit cu o zi în urmă este Arpad Paszkany.

Băsescu a precizat că nu cunoştea problemele în care este implicat Paszkany şi a spus că a aflat ulterior că memoriul, pe care el l-a primit pe mail, era "postat pe toate site-urile".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Norica Nicolai îi cere lui Băsescu să facă publice numele politicienilor care i-au cerut intervenţii .
 Vizualizări articol: 428 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Norica Nicolai îi cere lui Băsescu să facă publice numele politicienilor care i-au cerut intervenţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei