Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 mar 2008 - Anul XIII, nr. 53 (3734)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu despre plângerea PDL: Lansarea Dacia, mai importantă decât cei care fac politica în ţară

Marţi, 4 Martie 2008 (16:05:18)

Premierul Călin Popescu Tăriceanu, aflat la salonul auto de la Geneva, a refuzat să comenteze anunţul PDL privind depunerea unei plângeri penale împotriva sa pentru taxa auto, arătând că lansarea noului model Dacia la acest salon este mai importantă pentru România decât acţiunile unor politicieni.
  "Nu mă interesează şi nu fac astfel de comentarii politice pentru că mă aflu la salonul auto de la Geneva. Cred că cu Dacia şi Renault reuşim atât de bine şi am convingerea că vom reuşi şi cu Ford, iar asta mă face infinit mai bucuros. Pentru România, este mai important ce se întâmplă astăzi aici (la salonul auto - n.r.) decât cei care fac politica în ţară", a spus Tăriceanu.

Parlamentarii PDL vor depune, în cursul zilei de marţi, o plângere penală împotriva premierului Călin Popescu Tăriceanu, pentru că acesta nu a respectat decizia luată de Parlament prin adoptarea moţiunii simple de anulare a taxei auto, a anunţat liderul deputaţilor PDL, Cristian Rădulescu.

"Premierul, care nu a catadisit să pună în aplicare ceea ce presupunea adoptarea moţiunii simple, dă dovadă de abuz în funcţie. Drept pentru care înaintăm o plângere penală împotriva primului-ministru", a anunţat, într-o conferinţă de presă, liderul deputaţilor PDL, Cristian Rădulescu

Semnatarii plângerii consideră că premierul a încălcat articolele 246 şi 248 din Codul Penal, anume abuz în serviciu împotriva intereselor persoanelor şi abuz în serviciu împotriva intereselor publice, întrucât nu a respectat decizia luată de Parlament prin adoptarea moţiunii simple referitoare la taxa auto.

"De la data depunerii moţiunii simple, cu rea credinţă, Călin Popescu Tăriceanu şi-a exercitat atribuţiile de prim-ministru într-un mod defectuos şi a cauzat o vătămare a intereselor legale atât a semnatarilor acestei plângeri, cât şi intereselor publice şi ale cetăţenilor", a declarat, la rândul său, deputatul PDL Raluca Turcan.

Ea a explicat că prima încălcare se referă la nerespectarea deciziei moţiunii simple adoptate de Camera Deputaţilor, cu privire la taxa auto, iar, pe de altă parte, primul-ministru a ignorat sentinţele date de instanţele de judecată, deoarece nu a făcut nimic pentru a stopa litigiile privind taxa auto.

Turcan a cerut procurorilor să verifice dacă primul-ministru nu se face vinovat şi de infracţiunea de corupţie, fiind preşedintele de onoare al Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Autoturisme.

"Această asociaţie, este demonstrat, a avut avantaje financiare în urma aplicării taxei de primă înmatriculare. Cerem instituţiilor statului să vadă dacă primul-ministru a mai făcut şi alt gen de infracţiune", a spus Turcan.

Ea a mai precizat că premierul intră sub incidenţa Legii răspunderii ministeriale, ceea ce presupune că dacă va fi urmărit penal, preşedintele României are posibilitatea de a-l suspenda, la solicitarea procurorului general al Parchetului ÎCCJ.

Dacia a prezentat, marţi, noul model Sandero la salonul auto din Elveţia, la eveniment fiind prezent şi premierul Tăriceanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu despre plângerea PDL: Lansarea Dacia, mai importantă decât cei care fac politica în ţară.
 Vizualizări articol: 477 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu despre plângerea PDL: Lansarea Dacia, mai importantă decât cei care fac politica în ţară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Castraveţi la frigăruie (Ukorky no rajnikock)- reţetă slovacă- 350g castraveţi 200g cârnăciori mici de bere, picanţi1 frunză de dafin5 boabe de piper1/2 linguriţă boia de ardei1 lingură oţet400ml apă1 ou2 linguri muştar200ml lapte60g făinăulei pentru prăjitun... Citeşte