Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 mar 2008 - Anul XIII, nr. 53 (3734)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Castraveţi la frigăruie

(Ukorky no rajnikock)
- reţetă slovacă-

  • 350g castraveţi
  • 200g cârnăciori mici de bere, picanţi
  • 1 frunză de dafin
  • 5 boabe de piper
  • 1/2 linguriţă boia de ardei
  • 1 lingură oţet
  • 400ml apă
  • 1 ou
  • 2 linguri muştar
  • 200ml lapte
  • 60g făină
  • ulei pentru prăjit
  • un vârf de cuţit sare

Curăţaţi castraveţii şi tăiaţi-i în rondele cu grosimea de 1-2cm. Puneţi în apă boabele de piper, sare, oţet, dafinul şi rondelele de castraveţi şi fierbeţi-le 10 - 15 minute. Castraveţii trebuie să se înmoaie dar nu prea tare. Scoateţi  castraveţii din apă şi lăsaţi-i la scurs. Curăţaţi cârnăciorii de pieliţe, ungeţi-i  cu muştar şi tăiaţi-i în rondele. Presăraţi rondelele de castraveţi cu piper proaspăt măcinat, după ce s-au zvântat. Înşiraţi pe beţe de frigărui, alternativ, castraveţi şi cârnăciori. Din făină, lapte, ou şi sare faceţi un aluat de clătite, mai gros. Treceţi frigăruile prin aluat, pe toate părţile şi apoi prăjiţi-le în ulei încins. Ca să se prăjească uniform, se foloseşte mai mult ulei.

(Elisabeta Dărăban - Timişoara)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Castraveţi la frigăruie.
 Vizualizări articol: 7828 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Castraveţi la frigăruie3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Castraveţi la frigăruie (Ukorky no rajnikock)- reţetă slovacă- 350g castraveţi 200g cârnăciori mici de bere, picanţi1 frunză de dafin5 boabe de piper1/2 linguriţă boia de ardei1 lingură oţet400ml apă1 ou2 linguri muştar200ml lapte60g făinăulei pentru prăjitun... Citeşte