Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 mar 2008 - Anul XIII, nr. 53 (3734)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Doroftei: Un adversar pe măsura lui Bute ar fi galezul Joe Calzaghe

Marţi, 4 Martie 2008 (15:28:24)


Fostul campion mondial la box profesionist Leonard Doroftei a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că un adversar pe măsura lui Lucian Bute (campionul mondial la supermijlocie, versiunea IBF) ar fi galezul Joe Calzaghe, deţinătorul celorlalte trei centuri la această categorie, WBO, WBC şi WBA.
  "Eu cred că Bute ar face faţă şi unor adversari de valoarea lui. La categoria lui, un adversar cu adevărat pe măsură ar fi galez Joe Calzaghe (n.r. deţinătorul centurilor WBO, WBC, WBA la categoria supermijlocie). Cred că va veni şi vremea ca Bute să boxeze cu Calzaghe şi atunci va demonstra că este un mare, mare campion", a afirmat Doroftei.

Leonard Doroftei a fost criticat în presă şi acuzat că este invidios, după ce a afirmat, în repetate rânduri, că Bute nu a boxat până în prezent cu adversari de valoarea lui. Fostul pugilist a declarat, pentru sport.ro, după meciul de sâmbătă dimineaţă, în care Bute şi-a apărat cu succes titlul mondial în faţa americanului William Joppy, că nu s-a trezit să vadă partida, pentru că îi ştia deznodământul.

Doroftei explică faptul că nu a vrut să îl atace pe Bute, ci doar şi-a spus părerea despre meciul respectiv. "Adevărul este că ştiam rezultatul meciului. Chiar îl ştiam. Joppy a fost boxer cândva, dar acum nu se mai ridică la nivelul lui Bute. Am vorbit şi eu cu oamenii de acolo, iar meciul era «one way», adică Bute, americanul nu avea nicio şansă. Iar eu cu ce am greşit că am spus toate astea? Eu n-am zis nimic de Bute. Ce, am zis că e prost? N-am zis asta. E un boxer bun, dar nu a avut până acum adversari pe măsură", a spus Doroftei, care a subliniat că nici nu avea de ce să se trezească, din moment ce meciul lui Bute nu a fost transmis în direct de nicio televiziune din România.

Fostul pugilist sugerează că Interbox, clubul la care este legitimat Lucian Bute şi pentru care a luptat şi Doroftei în cariera de profesionist, îi caută intenţionat adversari slabi lui Bute, pentru a câştiga bani de pe urma acestor meciuri. "Eu am spus doar că meciurile sunt prea slabe pentru valoarea lui. Dar nu este Bute de vină, cei de la Interbox îi aranjează meciurile, este politica lor. Pe vremea mea era altă conducere şi altă politică. Eu am vrut şi altceva, nu am ţinut cont unde, când, cu cine. M-am dus unde şi când mi-au cerut. Atâta timp cât ei organizează meciurile la Montreal, mă gândesc că este doar o afacere, dar nu este problema mea să judec pe nimeni. Eu nu sunt aici să critic şi să judec pe nimeni", a subliniat fostul pugilist care a cucerit, în 5 ianuarie 2002, titlul de campion mondial la categoria semiuşoară a versiunii WBA, învingându-l la puncte pe argentinianul Raul Horacio Balbi.

Leonard Doroftei spune că regretă faptul că s-a creat un conflict artificial între el şi Bute. "Nici pe departe nu am vrut să iasă chiar aşa. Nu am nimic cu Bute. A fost ca un junior pentru mine, nu l-am cunoscut prea bine, dar am auzit numai lucruri bune despre el. Ce să am cu el? El nu-mi ia mie performanţa, eu nu-i iau lui performanţa. Pur şi simplu a fost o neînţelegere, eu m-am exprimat despre un meci că nu mi-a plăcut (n.r. cel în care Bute a devenit campion mondial), iar lumea m-a luat drept invidios. Eu am zis că meciul nu este de valoare lui, că eu îl văd mai valoros. Poate că trebuia să tac naibii din gură şi să îmi văd de treaba mea, dar eu consider că am şi eu ceva de spus în sportul acesta. Nu am nimic de împărţit cu Bute. S-au scris fel de fel de tâmpenii, că s-ar fi dat la nevasta mea, nu este nimic adevărat", a încheiat Doroftei.

Pugilistul clubului Interbox, Lucian Bute, şi-a păstrat titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, după ce l-a învins, sâmbătă dimineaţă, prin KO tehnic în repriza a zecea, pe americanul William Joppy. În meciul cu Joppy (39-4-2, 30 KO), Bute (22-0-0, 18 KO) şi-a pus pentru prima dată în joc centura mondială cucerită în 20 octombrie 2007, la Montreal, după ce l-a învins prin KO în repriza a 11-a, pe americanul Alejandro Berrio.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doroftei: Un adversar pe măsura lui Bute ar fi galezul Joe Calzaghe.
 Vizualizări articol: 512 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Doroftei: Un adversar pe măsura lui Bute ar fi galezul Joe Calzaghe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Castraveţi la frigăruie (Ukorky no rajnikock)- reţetă slovacă- 350g castraveţi 200g cârnăciori mici de bere, picanţi1 frunză de dafin5 boabe de piper1/2 linguriţă boia de ardei1 lingură oţet400ml apă1 ou2 linguri muştar200ml lapte60g făinăulei pentru prăjitun... Citeşte