Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 mar 2008 - Anul XIII, nr. 53 (3734)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dat în urmărire

Ilie, cel mai căutat copil din comuna Ciprian Porumbescu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O armată de oameni, în frunte cu primarul şi viceprimarul comunei Ciprian Porumbescu, precum şi poliţiştii din localitate, au scotocit zeci de kilometri pătraţi, în căutarea unui minor în vârstă de patru ani, dispărut fără urmă. Pentru aproape jumătate de zi, Ilie Ruxandari a fost cel mai urmărit copil, aproape 40 de oameni fiind angrenaţi în operaţiunea de căutare a acestuia.

Dispariţia lui Ilie Ruxandari a fost observată, sâmbătă dimineaţă, de către părinţii săi.

„Era în jurul orei 9:00, când maică-sa l-a strigat să vină să mănânce. L-a strigat o dată, l-a strigat de două ori… nimic. Am ieşit eu după el, l-am căutat prin jurul casei, dar tot nimic. Atunci, mi-am dat seama că ceva rău s-a întâmplat...”, mărturiseşte tatăl băieţelului, Constantin Ruxandari.

Disperarea bărbatului devenea tot mai mare pe măsură ce timpul trecea, iar Ilie nu era de găsit. A întrebat prin vecini, printre copiii acestora, însă nimeni nu ştia unde ar putea fi Ilie. Disperarea tatălui era cu atât mai mare, cu cât ştia că minorul nu se îndepărta niciodată de casă.

Angajat al Primăriei Ciprian Porumbescu, Constantin Ruxandari l-a sunat pe primarul comunei, Dumitru Nimiţean, povestindu-i acestuia despre dispariţia misterioasă a fiului său.

Dat fiind faptul că afară era o vijelie puternică, iar minorul era îmbrăcat destul de subţire, primarul a convocat imediat serviciul pentru situaţii de urgenţă al comunei şi i-a anunţat şi poliţiştii din localitate.

 

Ilie, căutat şi prin intermediul televiziunii prin cablu

După ce a adunat zeci de săteni, Dumitru Nimiţean a organizat mai multe grupe de căutare care au plecat pe urmele lui Ilie. În sprijinul lor, în căutarea minorului în vârstă de patru ani s-au implicat şi mai mulţi adolescenţi din comună.

„Ştiam că dacă se face noapte, şansele ca Ilie să fie găsit sunt tot mai mici. Ne era frică să nu se fi rătăcit în pădure”, povesteşte primarul Nimiţean, care, între timp, a dat un anunţ cu semnalmentele minorului şi fotografia acestuia pe postul local de informaţii al televiziunii prin cablu.

La un moment dat, câţiva copii au mărturisit că Ilie a venit cu ei la groapa de gunoi a comunei Drăgoieşti, însă, la un moment dat, mezinul familiei Ruxandari a dispărut.

„Era un vânt afară, că mi-au îngheţat mie mâinile cât l-am căutat. Sincer, pe măsură ce timpul trecea, mă gândeam că şansele să-l găsesc în viaţă deveneau tot mai mici. Vă daţi seama, un copil de patru ani, singur pe dealuri prin vântoasa aia”, îşi aminteşte tatăl lui Ilie.

 

„Am fost după lemne”

În cele din urmă, când mai era puţin şi se întuneca, un sătean a dat vestea mult aşteptată. În jurul orei 17:00, Ilie fusese găsit la aproximativ patru kilometri de casă, la liziera pădurii.

„Era tot ud la picioare şi murdar. În rest, nu avea nimic. Nu era speriat sau traumatizat… nu era rănit”, îşi face o cruce mare Constantin Ruxandari.

„A umblat tot timpul, că altfel cred că îngheţa. Cred că a făcut vreo şase-şapte kilometri, rătăcind pe la marginea pădurii. Bine că nu a intrat în pădure, că nu cred că îl mai găseam…”, completează bărbatul.

Ieri, Ilie se juca în faţa porţii cu alţi copii. Uitase deja de incidentul de sâmbătă. „Am fost după lemne”, răspunde zâmbind minorul, atunci când e întrebat ce a făcut în tot acel timp cât a fost căutat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ilie, cel mai căutat copil din comuna Ciprian Porumbescu.
 Vizualizări articol: 1089 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 6 voturi
Ilie, cel mai căutat copil din comuna Ciprian Porumbescu3.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   A trimis de
( 4 mar 2008, 13:31:50
zici ca e pepenas strengaru , i-a pus pe jar pe toti .
2.   Stupca.tv trimis de
( 4 mar 2008, 13:33:29
cum e cu postul local tv????? spuneti-ne mai multe.
2.1  RE: Stupca.tv trimis de
( 4 mar 2008, 20:11:13
Ce post local draga...

Un fel info channel cu anunturi realizat de Blue Telecom , o firma care-si bate joc de abonati cu serviciile de cacao oferite de Sabadas Ilie ...

Asa angajat , asa firma cablu pureci tv ....

HA HA HA !!!!
3.   Bravo trimis de
( 4 mar 2008, 14:19:39
bravo ca s-a mobilizat comunitatea locala si s-a terminat cu bine
4.   Asa primarule.. trimis de
( 4 mar 2008, 18:20:22
felicitari primarului om cu initiativa care a stiut sa gestioneze situatia ...D ne fereste cine stie ce se putea intampla daca ramanea o noapte singur pe camp...
5.   :D trimis de
( 4 mar 2008, 19:38:23
Cred ca primarul a procedat bine...
6.   Hot de mic trimis de
( 4 mar 2008, 22:15:00
hotu a facut ceea ce fac parintii. afost la furat lemne din padure ca asa-i rumanu.

de multe ori parintii isi tirmit copii la furat ca in comuna Vama deoarece nu raspuns penal copii daca sunt prinsi.

codru-i frate cu rumanu hot
7.   Boule trimis de
( 5 mar 2008, 02:08:16
Mai tampitule, tot te vad ca te bagi in seama la comentat articole aici pe site, ce dracu tigan borat ce esti ai castigat la loto si ai descoperit calculatoru? in gatu tau eu de boratura ca te iau de n�ri daca dau de tine , boratule
8.   Si pederast trimis de
( 5 mar 2008, 03:04:11
pe ma-ta sa o iei de nari ca e traseista si tirfa boratule
9.   Sa fii sanatos ILIUTA trimis de
( 5 mar 2008, 08:44:25


Draga Iliuta, ti-ai asumat o raspundere riscanta de a aduce tu lemne in familie , lasa pe mami si pe tati sa faca asta , uite, nimeni din cei care fura nu patesc nimc, nu vor pati nici ei ... Tu joaca-te, dar numai in ochii parintilor sa stai ,sa nu mai pleci departe de casa . Felicit parintii tai , ca macar papica iti pot asigura , se vede dupa fatuca ta de copil frumos. Sa fii sanatos ILIUTA .Te pup si bine ca te-ai intors sanatos acasa .Felicitari celor ce in graba ,au pornit in cautarea ta .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Castraveţi la frigăruie (Ukorky no rajnikock)- reţetă slovacă- 350g castraveţi 200g cârnăciori mici de bere, picanţi1 frunză de dafin5 boabe de piper1/2 linguriţă boia de ardei1 lingură oţet400ml apă1 ou2 linguri muştar200ml lapte60g făinăulei pentru prăjitun... Citeşte