Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 mar 2008 - Anul XIII, nr. 53 (3734)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Demersuri

Onofrei cere bani pentru reabilitarea morgilor din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a atenţionat primarii de oraşe şi municipii să aloce fondurile necesare pentru reabilitarea morgilor care aparţin de spitalele locale.

Onofrei a precizat că cea mai gravă situaţie se înregistrează în oraşele în care morga funcţionează în altă clădire decât cea a spitalului.

„În aceste cazuri, condiţiile nu sunt cu mult mai bune decât cele din lagărele de concentrare din cel de-al doilea război mondial. Şi este o dovadă de cinism să <depozitezi> corpul neînsufleţit al unei persoane într-un spaţiu în care condiţiile sunt inumane şi dezonorante pentru cel trecut în nefiinţă”, a declarat prefectul Onofrei.

El a adăugat că a trimis o adresă către toţii primarii de oraşe în care există spitale, prin care i-a informat pe aceştia despre situaţia dezastruoasă a morgilor, în condiţiile în care în aceste spaţii nu sunt asigurate nici condiţiile minime obligatorii pentru activitatea de medicină legală.

Orest Onofrei a spus că deşi autorităţile locale au obligaţia de a investi în reabilitarea spaţiilor în care funcţionează morgile, acest lucru nu s-a întâmplat în ultimii ani.

„Deşi autorităţile locale sunt obligate să aloce aceste fonduri, le adresăm rugămintea să se implice în rezolvarea acestei probleme, inclusiv ca o dovadă de compasiune şi preţuire pentru cei trecuţi în nefiinţă, în spiritul tradiţie noastre creştine”, a mai spus Onofrei.

El a precizat că nu înţelege de ce primarii localităţilor care au spitale cu morgă nu asigură fonduri pentru reabilitarea acestora, în condiţiile în care aceste investiţii nu ar însemna alocarea unor sume de bani foarte mari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Onofrei cere bani pentru reabilitarea morgilor din judeţ.
 Vizualizări articol: 1228 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 4 voturi
Onofrei cere bani pentru reabilitarea morgilor din judeţ3.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Premonitie... trimis de
( 4 mar 2008, 13:37:03
E dat dracului prefectul asta a nostru...Vin alegerile si cum nu pot fi doi cistigatori ,o parte din candidati vor avea nevoie de morga sau chiar unele partide,ce ti-e si cu premonitia asta domle...Sa ne traiesti dom prefect si ai grija si de un sobor de preoti ca e la moda si se poarta peste tot,asigurale servicii funerare complete...
2.   CASA NOUA trimis de
( 4 mar 2008, 14:11:48
VA PREGATITI DE DOLIUL PERSONAL, ORICUM ATI CAM TRUDIT RAU PENTRU BANI PE CARE I RIDICATI.E BINE CA VA GANDITI SI LA REALITATEA CARE SE APROPIE
3.   O.k. trimis de
( 4 mar 2008, 14:46:00
Mai bine face.ti si un crematoriu. Am mai propus pe forum si in alt articol. O sa fie multi care vor dori sa fie arsi dupa ce mor,sa nu.i mai manince si viermii,ca destul au fost mincati de vii: ba somaj,ba salarii mici,ba pensii cu care nu poti sa.ti cumperi nici sicriu....ca de cruce si platit popii...nici atit...! Si precum am devenit un neam de migratori ne luam borcanelele cu raposatii in valiza....si plecam. Gut bai,a rividerci,auwiedersehen....tot pe banii nostrii....!
4.   Crestini? trimis de
( 4 mar 2008, 19:44:08
Grija pentru decedati este fireasca dar cand vine de la un pocait care pe noi ceilalti ne desconsidera, am impresia ca este de fapt populism.
5.   Eroare trimis de
( 4 mar 2008, 20:48:59
e bine sa te pui si cu **** nu numai cu cei vii !!!
6.   Mare grija ! trimis de
( 4 mar 2008, 21:51:24
Dupa ce a confiscat cimitirele ortodocsilor �n 187 localitati din jud. Suceava si a �nproprietarit pentiicostalii lui cu zeci de hectare cica pentru cimitire, acum modernizeaza morgi. Domnule Onofrei, Fluturii nu se tin la morga!
7.   La morga trimis de
( 4 mar 2008, 22:48:33
cit mai multi rumani la morga

am sa tai cel putin 4 in fiecare luna.
8.   AHA trimis de
( 4 mar 2008, 23:45:11
CRED CA MAI DEGRABA AI SA ****CEL PUTIN 4 IN FIECARE LUNA !!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Castraveţi la frigăruie (Ukorky no rajnikock)- reţetă slovacă- 350g castraveţi 200g cârnăciori mici de bere, picanţi1 frunză de dafin5 boabe de piper1/2 linguriţă boia de ardei1 lingură oţet400ml apă1 ou2 linguri muştar200ml lapte60g făinăulei pentru prăjitun... Citeşte