Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 mar 2008 - Anul XIII, nr. 53 (3734)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Aprecieri

Onofrei: „Judeţul Suceava are nevoie de mai multă forţă de muncă”

Marţi, 4 Martie 2008 (16:38:28)
Prefectul Orest Onofrei, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că una din problemele cu care se va confrunta judeţul Suceava în următorii ani va fi lipsa forţă de muncă calificată pentru unităţile economice care urmează să se deschidă în această zonă. Onofrei a precizat că deficitul de forţă de muncă va deveni mai mare în perioada următoare când oferta de locuri de muncă a firmelor din judeţ va fi cu mult mai mare decât cererea de pe piaţă. „Şi se preconizează că această situaţie se va agrava pentru că la nivelul judeţului Suceava se deschid noi obiective economice, care vor trebui să absoarbă o cantitate foarte mare de forţă de muncă. Ori la ora actuală această forţă de muncă nu este disponibilă. Iar autorităţile judeţului Suceava trebuie să găsească acele soluţii, care sunt şi în atenţia Guvernul, iar una dintre acestea este atragerea românilor care muncesc în străinătate”, a declarat Orest Onofrei. Prefectul de Suceava a mai spus că sucevenii plecaţi la muncă în Europa s-ar putea reîntoarce în judeţ, în condiţiile în care aici ar putea economisi aceiaşi bani ca şi în străinătate. Onofrei a spus că forţa de muncă aflată acum în străinătate ar putea fi atrasă în judeţul Suceava doar dacă ar beneficia de locuri de muncă stabile şi mai bine plătite. „Chiar dacă salariile în România nu sunt la nivelul celor din Europa, eu cred că principalul indicator care trebuie luat în calcul este suma pe care un om angajat o poate economisi, după ce îşi plăteşte cheltuielile. Şi eu cred că judeţul Suceava este atractiv din acest punct de vedere”, consideră prefectul, care a mai adăugat că domeniile care vor cunoaşte o dezvoltare importantă în următoare perioadă vor fi construcţiile şi industria.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Onofrei: „Judeţul Suceava are nevoie de mai multă forţă de muncă”.
 Vizualizări articol: 1069 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Onofrei: „Judeţul Suceava are nevoie de mai multă forţă de muncă”1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   REDUCETI TAXELE trimis de
( 4 mar 2008, 22:58:37
TREBUIE Guvernul sa nu mai faca protectie sociala cu cei care fug de munca si mai bine ar incuraja angajatori sa poata plati salari mai mari. Aceasta se poate face prin reducerea taxelor pe salari care sant foarte mari. Exemplu daca vrei ca un muncitor sa ia 1500 roni in mana scompaniile cheltuieste cu acest salariat 2500 roni.
2.   Numai banii?? trimis de
( 5 mar 2008, 10:38:16
romanii nu se intorc mai ales si din cauza mediocritatii, lacomiei si arogantei functionarilor suceveni, domnule prefect.
3.   Da-tile bani trimis de
( 5 mar 2008, 10:53:41
Da-tile bani(salarii decente)si nu o sa mai plece nimeni,dar atata timp cat va bate-ti joc de ei ,bine fac ca se duc inafara.Domnule prefect dumneavoastra a-ti putea trai dintr-un salariu mediu sa nu zic minim??????????????

4.   Geo trimis de
( 5 mar 2008, 11:00:26
Atita timp cat este incurajata munca la negru, si mentalitatea patronilor din tara nu se va schimba,nu se va intoarce nimenii, deja costurile in tara sunt mai ridicate...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Castraveţi la frigăruie (Ukorky no rajnikock)- reţetă slovacă- 350g castraveţi 200g cârnăciori mici de bere, picanţi1 frunză de dafin5 boabe de piper1/2 linguriţă boia de ardei1 lingură oţet400ml apă1 ou2 linguri muştar200ml lapte60g făinăulei pentru prăjitun... Citeşte