Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 mar 2008 - Anul XIII, nr. 53 (3734)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Orban: Greva de avertisment a feroviarilor este imorală în primul rând faţă de călători

Marţi, 4 Martie 2008 (16:02:22)

 Ministrul Transporturilor Ludovic Orban consideră greva de avertisment de miercuri a feroviarilor imorală în primul rând faţă de călători, care vor suporta consecinţele acestei acţiuni de protest, precizând că ar putea contesta în instanţă o eventuală grevă generală a sindicaliştilor. 
  "Această grevă de avertisment este dreptul sindicaliştilor conferit de Constituţie şi de legea conflcitelor de muncă, însă consider că este o grevă imorală în primul rând faţă de cetăţeni, clienţi ai CFR Călători şi Marfă, precum şi faţă de firmele care transportă marfă pe căile ferate, toate acestea fiind sursa de bani pentru salariile angajaţilor CFR", a declarat Orban într-o conferinţă de presă.

Potrivit ministrului Transporturilor, orice creştere salarială trebuie să aibă la bază un suport economic, iar creşterea solicitată de sindicalişti de 18 la sută "se traduce" de fapt într-o majorare cu minimum 32 la sută a salariilor şi nu poate fi susţinut de bugetul pe 2008 al Căilor Ferate.

"Orice creştere a salariilor nejustificată din punct de vedere economic duce la afectarea siguranţei în transporturile feroviare şi reducerea capacităţii administraţiei de a mări confortul în transporturi feroviar, astfel că putem pierde clienţi", a declarat Orban.

Demnitarul consideră că sindicaliştii au greşit pentru că nu şi-au anunţat membrii de sindicat după ultima ofertă de luni a Ministerului Transporturilor de majorare cu cinci la sută din aprilie şi alte cinci procente din octombrie.

Peste 50.000 de feroviari vor înceta, miercuri, activitatea între orele 7.00 şi 9.00, garniturile care sunt deja în mişcare urmând să oprească în prima gară pe perioada protestului, a declarat preşedintele Federaţiei Mişcare Comerciale, Gheorghe Popa.

"Este prima dată când anunţăm greva de avertisment fără a anunţa şi greva generală. Sperăm să sensibilizăm Guvernul. Îi cer din nou premierului Călin Popescu Tăriceanu să aibă o discuţie cu noi în ceea ce priveşte majorările salariale şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă de la CFR", a declarat Popa.

Potrivit liderului de sindicat, în România există 120 de staţii în care nu este curent electric, biletele sunt vândute la lumânare şi pe anumite rute trenurile fac mai mult ca timp decât pe vremea locomotivelor cu aburi.

"Am încercat o dezbatere în Parlament pe această temă, argumentând că în scurt timp nu vom mai putea vorbi de transport feroviar", a spus Popa.

Gheorghe Popa a mai susţinut că feroviarii intenţionează să organizeze şi un miting înaintea grevei generale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Orban: Greva de avertisment a feroviarilor este imorală în primul rând faţă de călători.
 Vizualizări articol: 493 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Orban: Greva de avertisment a feroviarilor este imorală în primul rând faţă de călători0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Castraveţi la frigăruie (Ukorky no rajnikock)- reţetă slovacă- 350g castraveţi 200g cârnăciori mici de bere, picanţi1 frunză de dafin5 boabe de piper1/2 linguriţă boia de ardei1 lingură oţet400ml apă1 ou2 linguri muştar200ml lapte60g făinăulei pentru prăjitun... Citeşte