Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 mar 2008 - Anul XIII, nr. 53 (3734)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu: România va deveni cel mai mare producător auto din centrul şi estul Europei

Marţi, 4 Martie 2008 (16:07:23)


România va deveni, după venirea grupului american Ford la Craiova, cel mai mare producător auto din centrul şi estul Europei, a declarat, marţi, la salonul auto de la Geneva, premierul Călin Popescu Tăriceanu.
  "După venirea Ford, România va deveni prima ţară producătoare în domeniul auto din centrul şi estul Europei. (...) Ford va fi al doilea pol de construcţie auto în România, iar eforturile mele se îndreaptă spre acest lucru", a afirmat Tăriceanu.

El a precizat că numărul de angajaţi ai fabricii din Craiova ar putea fi suplimentat cu 7-9.000 de salariaţi.

Tăriceanu a menţionat că s-a întâlnit, marţi, cu reprezentanţi ai grupului Ford.

"Suntem pregătiţi să facem închiderea privatizării la sfârşitul lunii, la Craiova. Acest lucru va semnifica trecerea uzinei din proprietatea statului la Ford", a mai spus premierul.

El a participat, la Geneva, la prezentarea noului model Dacia Sandero, maşină în două volume şi cu cinci uşi. Automobile Dacia va începe producţia Sandero în luna mai, maşina urmând să fie lansată pe piaţa românească în luna iunie, la un preţ care nu va depăşi 9.500 de euro pentru cea mai echipată versiune.

Ford a fost singurul ofertant în licitaţia organizată anul trecut de Guvern pentru pachetul de 72,4% din acţiunile Automobile Craiova deţinut de stat. Ford va intra în posesia acţiunilor după ce va plăti statului 57 de milioane de euro.

Comisia Europeană a lansat, în octombrie 2007, o investigaţie privind procesul de privatizare şi a solicitat Guvernului, la sfârşitul lunii februarie 2008, să recupereze 27 de milioane de euro de la Automobile Craiova, sumă care reprezintă, potrivit oficialilor europeni, ajutor de stat ilegal acordat constructorului auto, în compensaţie la obligaţiile stabilite prin contract.

Ford va trebui să asigure resursele financiare necesare Automobile Craiova pentru restituirea ajutorului de stat stabilit de Comisia Europeană la valoare de 27 de milioane de euro, a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, preşedintele comisiei de privatizare, Sebastian Vlădescu.

AVAS a anunţat, luni, după întâlnirea cu reprezentanţii companiei americane, că Ford Motor Company va deveni acţionar majoritar la Automobile Craiova până la sfârşitul lunii martie.

La privatizarea uzinei auto din Craiova, AVAS a impus cumpărătorului să realizeze o producţie de minim 200.000 de automobile în al patrulea an de la privatizare, să efectueze o serie de investiţii şi să-i păstreze pe cei 3.900 de foşti angajaţi ai întreprinderii Automobile Craiova şi ai filialei acesteia, Daewoo România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu: România va deveni cel mai mare producător auto din centrul şi estul Europei.
 Vizualizări articol: 449 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Tăriceanu: România va deveni cel mai mare producător auto din centrul şi estul Europei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Castraveţi la frigăruie (Ukorky no rajnikock)- reţetă slovacă- 350g castraveţi 200g cârnăciori mici de bere, picanţi1 frunză de dafin5 boabe de piper1/2 linguriţă boia de ardei1 lingură oţet400ml apă1 ou2 linguri muştar200ml lapte60g făinăulei pentru prăjitun... Citeşte