Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 feb 2008 - Anul XIII, nr. 32 (3713)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Program de prevenire a consumului de tutun, alcool şi droguri pentru 2008, propus de MIRA

Vineri, 8 Februarie 2008 (13:06:19)


Creşterea nivelului cererii de droguri în rândul populaţiei, îndeosebi în rândul tinerilor, constituie una dintre principalele probleme ale societăţii româneşti, afirmă Ministerul Internelor, astfel că propune adoptarea unui program de prevenire a consumului de tutun, alcool şi stupefiante.
  Strategia Naţională Antidrog în perioada 2005-2012, aprobată prin Hotărârea Guvernului 73/2005, urmăreşte menţinerea la un nivel scăzut a consumului de droguri în rândul populaţiei generale, precum şi reducerea cazurilor de noi consumatori.

Ministerul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA) susţine că în vederea realizării obiectivelor propuse, se urmăreşte implicarea societăţii civile în lupta împotriva consumului ilicit de droguri, astfel că propune, prin Hotărâre de Guvern, a Programului de interes naţional de prevenire a consumului de tutun, alcool şi droguri 2008.

În expunerea de motive pentru adoptarea HG, publicată pe site-ul MIRA, ministerul explică faptul că derularea unor proiecte în domeniul antidrog presupune însă intervenţia instituţiilor specializate ale statului, întrucât societatea civilă nu dispune încă de experienţă şi capacitate financiară suficiente pentru astfel de acţiuni.

Principalele obiective ale programului de interes naţional de prevenire a consumului de tutun, alcool şi droguri 2008 sunt: dezvoltarea unui serviciu de informare şi consiliere telefonică de tip permanent; prevenirea consumului de tutun în rândul adolescenţilor şi tinerilor, prin dezvoltarea atitudinilor şi practicilor sănătoase de viaţă; prevenirea consumului de alcool în rândul adolescenţilor din grupa de vârstă 15-17 ani, prin dezvoltarea atitudinilorpersonale şi sociale; reducerea riscurilor asociate consumului de droguri; reabilitarea şi reinserţia socio-profesională a consumatorilor de droguri.

Ministerul de Interne suspune dezbaterii publice, până în 16 februarie a unui proiect de HG - privind Programul de interes naţional pentru prevenirea consumului de tutun, alcool şi droguri 2008 - în care prevede ca procedura de atribuire a contractelor de finanţare nerambursabilă din fonduri publice să se realizează în conformitate cu prevederile Legii 350/2005 a regimului finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general.

Fondurile necesare pentru finanţarea programului de interes naţional prevăzut la art. 1, în sumă de 3943,4 mii lei, se asigură de la bugetul de stat prin bugetul aprobat Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, pentru Agenţia Naţională Antidrog, în limita fondurilor bugetare aprobate şi în funcţie de priorităţile stabilite de Agenţiei.

Finanţarea programului de interes naţional se realizează în baza proiectelor elaborate de furnizorii autorizaţi de servicii de prevenire a consumului de tutun, alcool şi droguri, pe baza contractelor încheiate cu aceştia, se arată în proiectul HG.

Evaluarea şi selecţia proiectelor înaintate de furnizorii autorizaţi se realizează de către Agenţia Naţională Antidrog, iar subprogramele de interes naţional care nu se pot finanţa în anul 2008, vor fi reluate în anii următori şi se vor derula în funcţie de fondurile bugetare aprobate Ministerului Internelor şi Reformei Administrative cu această destinaţie.

Monitorizarea implementării proiectelor finanţate în cadrul programului se asigură, la nivel naţional, de către Agenţia Naţională Antidrog, iar la nivel local, prin centrele de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog competente.

Totodată, controlul utilizării fondurilor alocate în cadrul programului se asigură de către Agenţia Naţională Antidrog.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Program de prevenire a consumului de tutun, alcool şi droguri pentru 2008, propus de MIRA.
 Vizualizări articol: 776 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Program de prevenire a consumului de tutun, alcool şi droguri pentru 2008, propus de MIRA5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pulpe de pui cu orez şi praz 4 porţii - 50 minute 4 pulpe de pui mari2 fire de praz200g orez cu bobul lung 150ml ulei1 lămâie1 leg. ceapă verde± sare, piper Pulpele de pui curăţate şi spălate, crestează-le pe toate părţile şi presară-le cu sare şi... Citeşte