Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 feb 2008 - Anul XIII, nr. 32 (3713)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Isărescu a discutat cu şefii băncilor centrale din regiune despre impactul crizei financiare

Vineri, 8 Februarie 2008 (18:35:47)


Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, s-a întâlnit, vineri, în Grecia, cu omologii săi din mai multe state din regiune, unul dintre aspectele discutate fiind impactul turbulenţelor de pe pieţele financiare internaţionale asupra ţărilor din Europa de Sud-Est.
  "Guvernatorii băncilor centrale au arătat că efectele turbulenţelor de pe pieţele financiare internaţionale asupra economiilor sud-est europene au fost indirecte şi limitate până în prezent. Ei au arătat, însă, că persistă incertitudinile referitoare la economiie sud-est europene, generate de o posibilă continuare a încetinirii creşterii economice mondiale şi a comerţului, în cazul în care turbulenţele persistă", se arată într-un comunicat transmis agenţiei MEDIAFAX de către BNR.

Oficialii băncilor centrale au pus accent pe importanţa fundamentelor economice şi financiare sănătoase.

Având în vedere creşterea rapidă a creditării, observată în multe state din regiune, autorităţile de supraveghere monitorizează situaţia, pentru a asigura stabilitatea financiară, se arată în comunicat.

Guvernatorii au atras atenţia că este importantă consolidarea politicilor structurale în multe dintre statele din regiune, în vederea limitării presiunilor inflaţioniste şi a dezechilibrelor de cont curent.

Oficialii s-au întâlnit la invitaţia guvernatorului Băncii Greciei, Nicholas Garganas. La reuniune au mai participat guvernatorii băncilor centrale din Albania, Bulgaria, Bosnia şi Herzegovina, Cipru, Macedonia, Muntenegru şi Serbia, precum şi şefii autorităţilor de supraveghere din Bosnia şi Herzegovina.

Întâlnirea a avut loc în cadrul programului memorandumului de înţelegere convenit la Atena, în iulie 2007, al cărui scop este consolidarea cooperării în sectorul supravegherii bancare în Europa de Sud-Est.

În urma discuţiilor de vineri, guvernatorii au decis accelerarea procesului de implementare a memorandumului, în vederea convergenţei practicilor de supraveghere, inclusiv a celor legate de activităţile de spălare de bani şi de finanţare a terorismului.

Următoarea întâlnire a guvernatorilor va avea loc la Sofia, în luna octombrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Isărescu a discutat cu şefii băncilor centrale din regiune despre impactul crizei financiare.
 Vizualizări articol: 565 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Isărescu a discutat cu şefii băncilor centrale din regiune despre impactul crizei financiare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pulpe de pui cu orez şi praz 4 porţii - 50 minute 4 pulpe de pui mari2 fire de praz200g orez cu bobul lung 150ml ulei1 lămâie1 leg. ceapă verde± sare, piper Pulpele de pui curăţate şi spălate, crestează-le pe toate părţile şi presară-le cu sare şi... Citeşte