Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 feb 2008 - Anul XIII, nr. 32 (3713)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Festivitate

Sute de suceveni la dezvelirea statuii lui Ştefan cel Mare

Vineri, 8 Februarie 2008 (17:06:10)
Sute de suceveni s-au îngrămădit pe holurile Primăriei Suceava pentru a asista la ceremonia de dezvelire a statuii ecvestre a domnitorului Ştefan cel Mare, donată municipalităţii de Sergiu Ganea. Statuia în miniatură a fost realizată în 1976, de sculptorul Geo Rădulescu. 
Ceremonia a început în imnuri de fanfară şi cu o slujba religioasă, urmată apoi de luările de cuvânt ale organizatorilor şi invitaţilor, grupaţi în zona plăcii comemorative care îi prezintă pe toţi primarii oraşului, de la 1900 până în prezent.
Primarul Sucevei, Ion Lungu, a citit mesajul preşedintelui României, Traian Băsescu, transmis cu ocazia împlinirii celor 620 de ani de atestare documentară a Sucevei.
Momentul a fost marcat şi de alte oficialităţi, precum prefectul Orest Onofrei şi senatorul Gheorghe Flutur.
Dezvelirea statuii lui Ştefan cel Mare a fost însoţită de sunetul buciumelor, după care interpretulul de muzică populară George Finiş a interpretat un vechi cântec bucovinean, interzis pe vremea comunismului, despre ultimele clipe ale lui Ştefan cel Mare.
Primăria Suceava a decernat diplome de onoare şi a medaliilor jubiliare, în ordine preşedintelui Traian Băsescu, premierului Călin Popescu Tăriceanu, miniştrilor Culturii şi Educaţiei, conducerii Prefecturii, Consiliului Judeţean şi altor oficialităţi locale, dar şi unor persoane particulare.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de suceveni la dezvelirea statuii lui Ştefan cel Mare.
 Vizualizări articol: 1096 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sute de suceveni la dezvelirea statuii lui Ştefan cel Mare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Si o alta fata a istoriei trimis de
( 9 feb 2008, 09:17:25
Este frumos sa ne aniversam si sa ne respectam stramosii!

Insa nu trebuie sa uitam adevarul pentru ca astfel vom repeta si noi greselile facute de ei!

Pe vremea lui Stefan si pana la Cuza o parte din tarani erau robi (termenul corect este cel de sclav dar a fost interzis de comunisti).

Sclavi ce traiau in lanturi, munceau pamanturile boierilor si a domnitorului, executati fara apel, sclave ce cadeau foarte des in bratele pofticioase ale stapanilor etc. etc. Copii nascuti in sclavie ce flamanzeau dupa un colt de paine, murind de foame si boli.

In timpul acesta nici unul dintre preotii nostri minunati nu cirtea pentru Badica Stefan le dadea pamanturi, biserici si uite asa le inchidea gura asa cum i-a inchis si Basescu lui Daniel. I-a dat o tinichea si 10 hectare pt biserica si gata ....

V-am spus toate astea pentru a va aduce aminte ca poate acei amarati in lanturi sunt strabunicii vostri si sa nu uitati sa va rugati pentru ei.

Lasati-l pe Stef
2.   Despre Cuza trimis de
( 9 feb 2008, 09:20:50
Nu vi se pare ciudat ca taranii au fost dezrobiti de Cuza care a fost mason si nu de marii domnitori crestini care cica au luptat pentru apararea credintei.

Care credinta? Sa-i tii pe prosti in lanturi?

Asta va fi mereu o pata si o palma data bisericii si acolitilor lor!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pulpe de pui cu orez şi praz 4 porţii - 50 minute 4 pulpe de pui mari2 fire de praz200g orez cu bobul lung 150ml ulei1 lămâie1 leg. ceapă verde± sare, piper Pulpele de pui curăţate şi spălate, crestează-le pe toate părţile şi presară-le cu sare şi... Citeşte