Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 feb 2008 - Anul XIII, nr. 32 (3713)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Blaga: Iliescu, Hrebenciuc şi Geoană i-au dat lui Tăriceanu Guvernul în franciză

Vineri, 8 Februarie 2008 (13:16:04)

Secretarul general al PDL a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că, la TVR, preşedintele Traian Băsescu a prezentat realitatea politică, în care Iliescu, Hrebenciuc şi Geoană sunt adevăraţii şefi ai Executivului, care doar i-au dat în franciză Guvernul premierului Tăriceanu.
  "În declaraţia sa, preşedintele nu a făcut decât să prezinte o realitate, care devine tot mai evidentă după aşa-zisa moţiune de cenzură introdusă de PSD împotriva Guvernului Tăriceanu II: Guvernul este susţinut de PSD, iar dacă PSD doreşte, acest Executiv nu mai rezistă o oră", a precizat Vasile Blaga.

Secretarul general al PDL a completat că realitatea politică prezentată de şeful statului poate fi evidenţiată şi de influenţa pe care au avut-o liderii PSD la împărţirea fondurilor guvernamentale către autorităţile publice locale, iniţiată la sfârşitul anului trecut. "Banii au mers doar către primarii PSD şi PNL, desigur şi ai UDMR", a susţinut Blaga.

"Preşedintele a arătat că Iliescu, Hrebenciuc şi Geoană sunt edevăraţii şefi ai Guvernului Tăriceanu, ei dându-i doar în franciză acest Executiv actualului premier", a spus liderul PDL.

Întrebat la ce s-a referit preşedintele atunci când a declarat că, din punctul său de vedere, clasa politică este ca o "zoaie pe un geam", secretarul general al PDL a răspuns: "Personal, cred că s-a referit la eforturile pe care le face clasa politică, astfel încât nici măcar în anul electoral 2008 să nu se voteze la alegerile generale prin uninominal".

Blaga a precizat că PDL a arătat "foarte clar" că este de partea celor 4 milioane de cetăţeni care, la referendumul din decembrie, s-au exprimat pentru introducerea votului uninominal în două tururi de scrutin.

"Dar nu putem să nu observăm că, în acest moment, dacă doresc un alt tip de uninominal, să zicem varianta revizuită a Pro Democraţia, există o majoritate clară, formată doar din PSD şi PNL, nici nu mai vorbesc de faptul că de partea lor sunt declarate PC şi UDMR. Deci, pot impune orice variantă de uninominal doresc şi nu mai pot da vina pe nimeni", a conchis liderul PDL.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi seară, la TVR, că, în momentul de faţă, PSD influenţează major deciziile premierului Călin Popescu Tăriceanu, prin Ion Iliescu, Viorel Hrebenciuc - via Bogdan Olteanu şi prin Mircea Geoană.

Băsescu a spus că, din punctul său de vedere, clasa politică este ca "o zoaie pe un geam".

"Uneori ai senzaţia că este ca o zoaie pe un geam. Geamul casei ăsteia care este România, când dai să te uiţi, e plin de zoaie, nu vezi bine nici afară şi nici de afară în casă", a spus Băsescu, referindu-se la clasa politică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Blaga: Iliescu, Hrebenciuc şi Geoană i-au dat lui Tăriceanu Guvernul în franciză.
 Vizualizări articol: 468 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Blaga: Iliescu, Hrebenciuc şi Geoană i-au dat lui Tăriceanu Guvernul în franciză5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pulpe de pui cu orez şi praz 4 porţii - 50 minute 4 pulpe de pui mari2 fire de praz200g orez cu bobul lung 150ml ulei1 lămâie1 leg. ceapă verde± sare, piper Pulpele de pui curăţate şi spălate, crestează-le pe toate părţile şi presară-le cu sare şi... Citeşte