Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 feb 2008 - Anul XIII, nr. 32 (3713)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sâni frumoşi după sarcină

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru a avea decolteul perfect, chiar şi după perioada de alăptare, aveţi nevoie, în primul rând, de un gel de duş sau săpun delicat, de un masaj zilnic şi de un sutien rezistent.

Influenţa hormonală.
În timpul sarcinii, încă din primele săptămâni, sânii îşi măresc volumul, capătă un aspect mai compact şi devin foarte sensibili. Acest lucru se întâmplă în primul rând din cauza influenţelor hormonale care au loc la femeile gravide. Chiar dacă doamnele cu un decolteu puţin generos se bucură într-o primă fază de faptul că sânii lor devin mai voluminoşi, există însă şi un revers al medaliei. Un decolteu devenit „prosper” în scurt timp riscă să vă creeze probleme destul de neplăcute şi, din nefericire, acest lucru se întâmplă în cazul majorităţii femeilor care au adus pe lume un copil. După naştere şi după perioada de alăptare, sânii revin treptat la mărimea lor de dinainte, încep să-şi piardă fermitatea, pielea începe să se destindă, iar bustul pare lipsit de tonus. Nu neapărat alăptatul este responsabil de această situaţie, ci întregul proces al maternităţii. Pentru a evita pierderea fermităţii sânilor după o sarcină, trebuie să luaţi măsuri încă de la începutul perioadei de graviditate, dar şi pe parcursul întregii sarcini, în perioada de alăptare şi după.

Săpunuri şi geluri de duş delicate
În primul rând, trebuie să acordaţi o atenţie deosebită produselor pe care le folosiţi la duş. Folosiţi numai săpunuri şi geluri de duş delicate, cu un PH neutru. Atunci când vă faceţi duş, alternaţi jeturile de apă caldă cu cele cu apă rece şi ţineţi duşul îndreptat către zona decolteului. În cazul în care nu suportaţi apa rece, puteţi folosi local un burete îmbibat cu apă rece. De asemenea, puteţi face din când în când un peeling, evitând aureola mamară.
„Trebuie să fiţi atente la produsele folosite pentru duş. Săpunul poate degresa prea mult pielea şi o poate irita. Pentru a menţine hidratarea, este bine ca după baie să folosiţi uleiuri şi să vă masaţi zona sânilor cu o cremă hidratantă pe bază de acid hialuronic, colagen şi vitamina E sau uleiuri din germeni de grâu sau porumb, de avocado, jojoba, măşti şi împachetări etc. Se porneşte de la baza sânilor şi se execută mişcări semicirculare către gât. Palmele trebuie ţinute deschise”, a precizat medicul dermatolog Marina Romagnoli.
După naştere este esenţială continuarea acestor practici, singurul lucru în plus pe care trebuie să îl faceţi este spălarea sânului înainte şi după fiecare supt.

Sutienul, indispensabil.
Alt lucru extrem de important atât în timpul sarcinii, cât şi după este alegerea unui sutien potrivit. „În timpul sarcinii, este indispensabilă folosirea unui sutien, care trebuie schimbat pe măsură ce sânii cresc. Sutienul este foarte important deoarece ajută muşchii să susţină greutatea din ce în ce mai mare. Sunt preferabile cele din fibre naturale şi modelele fără cusături, cu bretele late şi banda dorsală înaltă. După naştere, fie că alăptaţi sau nu, este bine ca sutienul să fie purtat atât ziua, cât şi noaptea”, a spus Marina Romagnoli.

Exerciţii pentru tonifierea muşchilor.
De asemenea, este recomandată efectuarea de exerciţii fizice pentru recăpătarea formelor armonioase şi pentru tonifierea muşchilor pectorali. Înotul este un sport excelent pentru întărirea sânilor.
În cazul în care nu aveţi posibilitatea sau timpul necesar de a merge la mare sau la piscină şi nici măcar la o sală de sport, există câteva exerciţii pe care le puteţi face în intimitatea propriului domiciliu. Staţi cu picioarele depărtate, cu braţele pe lângă corp, ţinând în fiecare mână o greutate de aproximativ 1,5 kilograme, apoi ridicaţi braţele lateral până la înălţimea umerilor.
Repetaţi manevra de şase ori, cu câte zece ridicări la fiecare serie. În aceeaşi poziţie şi cu aceleaşi greutăţi, întindeţi braţele lateral, apoi îndoiţi cotul aducând mâinile spre piept. Un exerciţiu foarte simplu, dar eficient constă în unirea palmelor în dreptul pieptului şi împingerea uneia către cealaltă.
Există şi posibilitatea efectuării unor tratamente care se fac în cadrul cabinetelor de estetică. Foarte solicitate sunt peelingurile uşoare sau infiltrările cu acid hialuronic, care îmbunătăţesc elasticitatea pielii. Mai sunt şi tratamentele care folosesc radiofrecvenţa, pentru a stimula celulele să producă colagen şi care au un efect de lifting progresiv.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sâni frumoşi după sarcină.
 Vizualizări articol: 5075 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Sâni frumoşi după sarcină5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vrajeala trimis de
( 8 feb 2008, 14:24:04
Dupa ce ai nascut poti sa faci de-a exercitii, 24 din 24 !

Sanii nu o sa mai arate ca inainte. La a doua sarcina se observa ca isi revin dar asta se datoreaza doar hormonilor de sarcina si faptului ca sanii se maresc pe perioada gestatiei.

Singura solutie este cea chirugicala.

Povestile astea cu gelul de dus, masajul, apa rece/calda, intarirea musculaturii sunt bune doar pentru psihic.

In realitate lucrurile stau altfel!
2.   Sex trimis de
( 8 feb 2008, 15:06:37
singurul remediul sex de 4-5-10 ori pe zi si se intaresc la fel ca la inceput

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pulpe de pui cu orez şi praz 4 porţii - 50 minute 4 pulpe de pui mari2 fire de praz200g orez cu bobul lung 150ml ulei1 lămâie1 leg. ceapă verde± sare, piper Pulpele de pui curăţate şi spălate, crestează-le pe toate părţile şi presară-le cu sare şi... Citeşte