Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 feb 2008 - Anul XIII, nr. 32 (3713)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preşedintele CSM: Declaraţia lui Băsescu aduce o pată deosebită asupra judecătorilor şi procurorilor

Vineri, 8 Februarie 2008 (13:18:04)

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lidia Bărbulescu, a declarat, vineri, la Cluj, că declaraţia şefului statului, Traian Băsescu, referitoare la faptul că 25 la sută din magistraţi ar proveni din fosta securitate "aduce o pată deosebită" asupra judecătorilor şi procurorilor.
  Prezentă la prezentarea bilanţului Curţii de Apel Cluj, Bărbulescu s-a declarat surprinsă de declaraţia preşedintelui şi a spus că şeful statului ar fi trebuit să calculeze mai bine procentul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am crezut că nu a fost făcută această declaraţie. Aduce o pată deosebită asupra judecătorilor şi procurorilor. În raport cu verificările CNSAS făcute în 2006-2007, au fost verificaţi 3.512 judecători şi procurori, iar din 118 cazuri unde existau suspiciuni, doar în 25 a fost vorba de poliţie politică. Un inginer cum este domnul preşedinte trebuia să calculeze mai bine procentul. Verificările acestea CSM le-a solicitat din 2001. Din 2004 am solicitat verificări ale celor care au acces la funţii de conducere. Pentru toţi membrii CSM s-au primit verificările de la CNSAS şi nimeni nu a făcut poliţie politică” a declarat preşedintele CSM.

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit, joi, la Cotroceni, pe Vasile Paraschiv, erou anticomunist, la începutul discuţiilor şeful statului spunând că 25% din magistraţi sunt din fosta Securitate.

Vasile Paraschiv i-a înmânat preşedintelui un "proiect de lege" întocmit chiar de el, menţionând că prin acest document propune ca ofiţerii de securitate să fie obligaţi "să mărturisească tot adevărul în faţa propriilor lor victime şi/sau în faţa justiţiei".

Băsescu l-a întrerupt pe Paraschiv, râzând, şi a spus: "Dacă vă uitaţi la declaraţia Germinei Nagâţ de astăzi (joi - n.r.), constataţi că trebuie să mărturisească ei în faţa lor. 25% din magistraţi sunt din fosta Securitate".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele CSM: Declaraţia lui Băsescu aduce o pată deosebită asupra judecătorilor şi procurorilor.
 Vizualizări articol: 480 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preşedintele CSM: Declaraţia lui Băsescu aduce o pată deosebită asupra judecătorilor şi procurorilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   FETE /FETE trimis de
( 8 feb 2008, 23:14:54
Cei doi PRESEDINTI sau cele doua PRESEDINTE sint..de tot RASUL !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pulpe de pui cu orez şi praz 4 porţii - 50 minute 4 pulpe de pui mari2 fire de praz200g orez cu bobul lung 150ml ulei1 lămâie1 leg. ceapă verde± sare, piper Pulpele de pui curăţate şi spălate, crestează-le pe toate părţile şi presară-le cu sare şi... Citeşte