Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 feb 2008 - Anul XIII, nr. 32 (3713)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Băsescu ar trebui să îşi dea demisia dintr-o funcţie pe care nu o poate onora

Vineri, 8 Februarie 2008 (18:38:15)

Liderul PSD, Mircea Geoană, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că lupta lui Traian Băsescu cu poporul care l-a ales şi care a ales şi „zoaiele” ar trebui să ia sfârşit, iar preşedintele să îşi dea demisia din funcţia pe care nu o poate onora.
  Geoană a apreciat că afirmaţiile făcute joi seara, la postul public de televiziune, de preşedintele Băsescu, care califica clasa politică drept „zoaie”, nu mai pot mira pe nimeni, după ce şeful statului a declarat că 20% din poporul român ar fi homosexual, iar 25% dintre magistraţi ar fi securişti.

„Singura întrebare care ar mai fi de pus ar fi: dacă tot suntem un popor atât de ticălos încât preşedintelui ţării îi joacă în faţă procentaje întregi şi îl împiedică să vadă pe geam, de ce nu-şi ia frumuşel domnul preşedinte geamul cu el şi nu pleacă să-şi găsească un popor de care să fie mândru? Cred că lupta lui Băsescu cu poporul care l-a ales şi care a ales şi «zoaiele» de pe geamul domniei sale ar trebui să ia sfârşit cât mai rapid, iar Traian Băsescu să îşi dea demisia de onoare dintr-o funcţie pe care dovedeşte zi de zi că nu o poate onora”, a declarat liderul PSD.

Geoană a precizat că, din 1990, în democraţia română conduc alegătorii şi nu o persoană sau alta.

„Aceiaşi alegători care i-au permis domniei sale să ajungă preşedinte, doar dacă nu consideră cumva că a ajuns acolo printr-o meşteşugită manevră a lui Hrebenciuc, Iliescu, Năstase şi Geoană, care au dorit neapărat să-i dea ocazia să se facă şi să ne facă de râs 5 ani”, a adăugat el.

Liderul PSD a mai spus că lui Traian Băsescu „îi scapă” faptul că ţara este administrată, şi nu condusă, de către un guvern, afirmaţia şefului statului arătând că „principiile elementare ale sistemului democratic îi sunt la fel de străine ca apa plată”.

El a apreciat că administrarea proastă a ţării „se datorează exclusiv alianţei D.A.”, adusă la putere, în 2004, de Băsescu, şi nu de Hrebenciuc, nu de Iliescu, nu de Năstase şi, „cu siguranţă”, nu de Geoană.

Preşedintele PSD a mai afirmat că Băsescu l-a numit premier pe Tăriceanu şi a adus la guvernare PD şi PNL, iar încercarea şefului statului „de a scăpa de această responsabilitate” într-un an electoral, aruncând vina „tocmai pe cei pe care nu i-a lăsat să guverneze, în total dispreţ faţă de votul cetăţenilor”, arată „cât de disperat poate ajunge un om care vrea totul fără să ştie să facă nimic”.

Geoană a apreciat că folosirea, de către preşedinte, în continuare, a „limbajului suburban şi a aprecierilor grobiene”, este inacceptabilă.

„Îi recomand stăruitor să renunţe la a face aprecieri jignitoare la adresa unor foşti preşedinţi aleşi ai României în termenii în care o face, în special în ceea ce-l priveşte pe Ion Iliescu, care a avut cel puţin meritul că nu a încercat să monopolizeze puterea, atunci când era mult mai simplu decât acum, că a asigurat alegeri libere, dovadă că le-a şi pierdut în 1996 şi că şi-a tratat tot timpul adversari politici cu respect, ca pe nişte concurenţi, nu ca pe nişte duşmani personali, lucru pe care, iarăşi, Traian Băsescu nu pare a avea buna creştere de a o face”, a mai spus liderul PSD.

El a afirmat că Băsescu ar trebui, „măcar din când în când”, să se privească şi ca un viitor fost preşedinte, atunci când „tratamentul verbal pe care domnia sa îl aplică acum foştilor preşedinţi nu i-ar pica bine”.

„Nu cred că i-ar surâde nici ideea ca actualii săi adversari politici să lanseze teoria conform căreia nu domnia sa conduce instituţia prezidenţială, ci Elena Udrea, de exemplu, pentru că s-ar găsi destule argumente şi pentru vehicularea unei asemenea ipoteze, măcar dacă ne gândim cât de îndatorat se găseşte, actualmente, Traian Băsescu faţă de unii asfalto – magnaţi, graţie cărora odraslele domniei sale îşi permit să se afişeze în automobile de superlux fără să poată justifica provenienţa banilor prin activităţile legale pe care le desfăşoară”, a declarat Geoană.

El a apreciat că afirmaţiile lui Băsescu cu privire la imperfecţiunile Constituţiei sunt „în întregime prefăcute”, întrucât preşedintele nu a lăsat impresia, în mandatul său, că ar cunoşte-o sau ar avea vreo intenţie de a o respecta”.

„Mă îndoiesc că s-ar putea face vreodată o Constituţie care să poată să vină de acord cu deciziile diametral opuse de la o zi la alta pe care le adoptă Traian Băsescu. Poate o Constituţie de unică folosinţă, care s-ar rescrie zilnic, sau chiar de mai multe ori pe zi, după cum i se năzare preşedintelui”, a afirmat Geoană.

El a apreciat că nimeni, şi nici şeful statului, nu are dreptul să încalce Constituţia, chiar dacă Legea fundamentală ar fi una „de-a dreptul proastă”.

„Îi reamintesc domnului Traian Băsescu că, în calitate de preşedinte rezultat dintr-un vot popular, împarte cu restul aleşilor, vrând-nevrând, sintagma aruncată cu dispreţ : «zoaie», caracterizând în acest fel însăşi votul acordat de poporul român, pe care se pare că domnul Băsescu îl jigneşte şi-l dispreţuieşte cu fiecare zi tot mai mult”, a mai afirmat Geoană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Băsescu ar trebui să îşi dea demisia dintr-o funcţie pe care nu o poate onora.
 Vizualizări articol: 640 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Băsescu ar trebui să îşi dea demisia dintr-o funcţie pe care nu o poate onora0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pulpe de pui cu orez şi praz 4 porţii - 50 minute 4 pulpe de pui mari2 fire de praz200g orez cu bobul lung 150ml ulei1 lămâie1 leg. ceapă verde± sare, piper Pulpele de pui curăţate şi spălate, crestează-le pe toate părţile şi presară-le cu sare şi... Citeşte