Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 feb 2008 - Anul XIII, nr. 32 (3713)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Funar: PRM cere demiterea guvernatorului BNR

Vineri, 8 Februarie 2008 (13:14:11)

PRM cere demiterea guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, pe care îl acuză că nu a reuşit să contribuie la creşterea nivelului de trai a populaţiei şi "a pus umărul la demolarea economiei naţionale şi la jefuirea ţării", inclusiv prin cursul monedei naţionale, a declarat, vineri, Gheorghe Funar.
  "A confirmat că nu este omul potrivit şi, până acum, nu a reuşit să contribuie la realizarea obiectivelor BNR şi să contribuie la creşterea nivelului de trai a populaţiei”, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, secretarul general al PRM, senatorul Gheorghe Funar, citat de corespondentul MEDIAFAX.

El a anunţat că a înregistrat o propunere legislativă vizând modificarea Legii privind statutul BNR, care prevede, printre altele, şi încheierea mandatului actualului guvernator şi Consiliului de Administraţie al BNR.

"Guvernatorul BNR, Mugurel Constantin Isărescu, nu a lucrat o zi în Banca Naţională până când, în primăvara lui 1990, a venit acasă de la Washington şi a fost numit guvernator. De atunci s-a străduit să pună umărul la demolarea economiei naţionale şi la jefuirea acestei ţări, inclusiv prin cursul monedei naţionale. A venit vremea şi, cum l-am văzut tare obosit şi străin de realităţile româneşti, să-l înlăturăm din funcţia de guvernator al BNR”, a declarat Gheorghe Funar.

El a spus că i se pare jenant pentru un guvernator al BNR şi umilitor pentru cetăţeni să se ajungă ca Isărescu să îi certe pe români de ce pretind salarii sau pensii mai mari, susţinând că, astfel, este afectată inflaţia.

"Dar dânsul şi membrii CA şi-au stabilit cum au vrut muşchii lor indemnizaţii uriaşe. Am aflat că guvernatorul BNR are circa 100.000 de lei pe lună. Am solicitat ca birourile reunite ale Parlamentului să îl invite pe guvernatorul BNR în Parlament să prezinte mai devreme raportul anual, ultimul raport anual al lui, pentru că vom cere demiterea guvernatorului BNR”, a mai spus secretarul general al PRM.

El a criticat ultimele afirmaţii ale lui Mugur Isărescu, privind faptul că inflaţia are „umflături sau cocoaşe”.

"Ne trebuie un astfel de guvernator, care să se uite la cocoaşele sau gogoaşele inflaţiei?”, a spus Funar.

El a subliniat că nu este normal ca rezerva valutară a României să fie plasată în bănci din SUA la o dobândă de 1%, iar rezerva de aur să fie trimisă în străinătate, în timp ce România plăteşte băncilor străine pentru aurul depozitat.

"În ultimii ani, BNR a înregistrat pierderi, suportate de poporul român, nu de guvernator. De ce să-l mai menţinem? Asta dovedeşte că este performant?”, s-a întrebat senatorul PRM.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Funar: PRM cere demiterea guvernatorului BNR.
 Vizualizări articol: 589 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Funar: PRM cere demiterea guvernatorului BNR5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   REALITATE trimis de
( 8 feb 2008, 22:22:50
D- l Isarescu si B N R au ratat toate tintele fixate pentru acest an in politica monetara... AU RATAT si nu S- A RATAT ,asa cum afirma foarte preocupat si indurerat domnia sa , dar si foarte tarziu/fara efect...Solidaritatea cu guvernul si creditarea acestuia ,au tinut si de aceasta data ..PUTIN .Cine a fost in eroare ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pulpe de pui cu orez şi praz 4 porţii - 50 minute 4 pulpe de pui mari2 fire de praz200g orez cu bobul lung 150ml ulei1 lămâie1 leg. ceapă verde± sare, piper Pulpele de pui curăţate şi spălate, crestează-le pe toate părţile şi presară-le cu sare şi... Citeşte