Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 feb 2008 - Anul XIII, nr. 32 (3713)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministerul Agriculturii va solicita Finanţelor, şi în acest an, reducerea accizei la motorină

Vineri, 8 Februarie 2008 (18:18:45)

Ministerul Agriculturii va solicita Ministerului Economiei şi Finanţelor să reducă acciza pentru motorina folosită în agricultură, o cerere similară fiind înaintată şi anul trecut, însă fără rezultat.
  "Din punct de vedere legal, Ministerul Economiei şi Finanţelor poate lua această decizie, dar trebuie mai întâi să-şi facă nişte calcule, pentru că acciza este un venit la bugetul de stat. Au fost deja nişte discuţii preliminare, ei analizează posibilitatea. Urmează să am o întâlnire în care voi solicita reducerea accizei şi sperăm ca în acest an să reuşim să obţinem această reducere", a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, ministrul Agriculturii, Dacian Cioloş.

Federaţia sindicală din domeniul agriculturii, Agrostar, a solicitat creşterea nivelului de subvenţionare a motorinei folosite în agricultură.

"Federaţia Agrostar a continuat negocierile, joi, cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale cu privire la reducerea preţului la motorină pentru agricultură practicat la pompă cu 50% şi a subvenţionării legumicultorilor, pomicultorilor, sectorului vegetal, precum şi a crescătorilor de taurine şi ovine, a preţului la lapte conform de la 0,3 la 0,5 lei/litru bovine şi de la 0,35 la 0,4 lei/litru la ovine", se arată într-un comunicat al Agrostar.

Nivelul subvenţionării motorinei poate creşte prin mărirea sumei acordate agricultorilor sau prin reducerea accizei. Sumele acordate fermierilor nu pot fi mărite, întrucât nivelul de un leu pe litru este cel notificat la Bruxelles şi nu poate fi modificat, potrivit Ministerului Agriculturii. În ceea ce priveşte reducerea accizei, aceasta este o solicitare pe care agricultorii au făcut-o şi în anii anteriori.

Acciza la motorină a fost majorată la 1 ianuarie cu 5,6%, la 325 euro/tonă, respectiv la 274,6 euro pe 1.000 de litri.

Federaţia Agrostar a mai arătat, în comunicatul transmis vineri, că acţiunile sindicale programate în luna martie se vor desfăşura după programul stabilit, respectiv pichete la Ministerul Agriculturii şi la reprezentanţa Comisiei Europene la Bucureşti, precum şi miting la sediul Comisiei Europene de la Bruxelles.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Agriculturii va solicita Finanţelor, şi în acest an, reducerea accizei la motorină .
 Vizualizări articol: 494 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Agriculturii va solicita Finanţelor, şi în acest an, reducerea accizei la motorină0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pulpe de pui cu orez şi praz 4 porţii - 50 minute 4 pulpe de pui mari2 fire de praz200g orez cu bobul lung 150ml ulei1 lămâie1 leg. ceapă verde± sare, piper Pulpele de pui curăţate şi spălate, crestează-le pe toate părţile şi presară-le cu sare şi... Citeşte