Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 feb 2008 - Anul XIII, nr. 26 (3707)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Stoica: O voi sfătui pe Mona Muscă să facă o cerere în justiţie pentru revizuirea deciziei CNSAS

Vineri, 1 Februarie 2008 (20:33:00)


Vicepreşedintele PDL Valeriu Stoica a declarat, vineri, că nu a discutat încă cu Mona Muscă despre situaţia aceasteia, după decizia CC în cazul Legii CNSAS, dar că săptămâna viitoare o va sfătui să facă o cerere în justiţie pentru revizuirea hotărârii CNSAS de poliţiei politică.
  Stoica a precizat că nu a vorbit cu Mona Muscă încă, dar că va avea o discuţie cu aceasta săptămâna viitoare, şi a menţionat că o decizie privind reîntoarcerea sa în politică îi aparţine în întregime.

"Ambele aspecte - şi aspectul politic şi aspectul juridic - sunt decizii care îi aparţin, nu pot să le iau eu pentru ea. Eu pot doar să o sfătuiesc şi, cel puţin sub aspect juridic, este necesar ca Mona Muscă să introducă o cerere în justiţie, pentru o revizuire a hotărârii pe care a primit-o din partea CNSAS şi din partea Curţii Constituţionale", a menţionat vicepreşedintele PDL.

Mona Muscă s-a retras din PLD şi din Camera Deputaţilor, după ce Colegiul CNSAS a dat un verdict de colaborare a acesteia cu Securitatea, iar contestaţia ei a fost respinsă de instanţa de judecată.

Curtea Constituţională a decis, joi, că Legea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) este neconstituţională, admiţând excepţia ridicată în procesul Dan Voiculescu - CNSAS.

"În şedinţa din data de 31 ianuarie 2008, Curtea Constituţională a examinat excepţia de neconstituţionalitate a Legii nr.187/1999 privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea poliţiei politice comuniste şi a constatat, cu unanimitate de voturi, că dispoziţiile legii, precum şi cele ale art. II şi art. V din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.16/2006 sunt neconstituţionale", se arată într-un comunicat al Curţii Constituţionale.

Vineri, decizia, definitivă şi obligatorie, a fost publicată în Monitorul Oficial. Aceasta, împreună cu motivaţia, a fost trimisă, totodată, preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului.

Conform Constituţiei, Parlamentul are termen 45 de zile să pună în acord legislaţia cu decizia Curţii Constituţionale, dacă acest termen este depăşit CNSAS nemaiavând bază legală de funcţionare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stoica: O voi sfătui pe Mona Muscă să facă o cerere în justiţie pentru revizuirea deciziei CNSAS .
 Vizualizări articol: 524 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stoica: O voi sfătui pe Mona Muscă să facă o cerere în justiţie pentru revizuirea deciziei CNSAS0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   O iubim pe MONA trimis de
( 2 feb 2008, 14:31:48


Te adiram MONA!Pentru curaj,constiinta,dinamism,core si cate altele...Ai fost eliminata deoarece intruchipai toate acestea si deranjai f. multe alte ''doamne''.

S-a adaugat misoginismul si alte interese obscure.C u siguranta ca multi altii pe vremea odiosului au avut gr. de stud. straini despre care obligatoriu se cereau inf.(ca oriunde de altfel,numai noi nu stim/se impune(a) si mi se pare normal),numai ca ,aceasta d-na ,model de parlamentar,trebuia inlaturata.Au facut-o.Luptati-va doamna .Meritati o pozitie mai buna in viata publica decat altii.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Legume gratinate 2 porţii - 50 minute 500g cartofi2 roşii1 vânătă mai mare sau 2 mai mici1 ceapă2 căţei de usturoi450g telemea2 linguri pastă de roşii2 linguri făină300ml supă de legume2 linguri cimbru proaspăt450ml iaurt4 linguri ulei2 ouăsare, piper ... Citeşte