Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 feb 2008 - Anul XIII, nr. 26 (3707)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ioan Muraru a cerut judecătorilor CC să extragă veninul din Legea CNSAS printr-o decizie înţeleaptă

Vineri, 1 Februarie 2008 (17:14:53)

Avocatul Poporului, Ioan Muraru, fost preşedinte al Curţii Constituţionale (CC), "constatând existenţa unui venin neconstituţional" în Legea CNSAS, a considerat că este obligaţia foştilor săi colegi de la Curte "de a-l extrage printr-o decizie dreaptă şi înţeleaptă".
  "Constatând existenţa unui venin neconstituţional, Avocatul Poporului consideră că este obligaţia Curţii Constituţionale de a-l extrage printr-o deciziedreaptă şi înţeleaptă", se arată în argumentele AP, menţionate în motivarea hotărârii Curţii Constituţionale prin care Legea CNSAS a fost declarată, joi, neconstituţională..

Avocatul Poporului arăta - în argumentele sale depuse judecătorilor Curţii, în care a susţinut că este întemeiată excepţia invocată de liderul PC Dan Voiculescu în procesul contra Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii - că CNSAS ar deveni un organism cvasi-judecătoresc care lucrează după o procedură contencioasă şi care emite acte cu importante consecinţe juridice.

"Or, potrivit textelor constituţionale menţionate, instanţele judecătoreşti sunt cele prevăzute de art.126 alin.(1), justiţia este unică şi egală pentru toţi, iar înfiinţarea de instanţe extraordinare este interzisă", notează Avocatul Poporului (AP).

AP a cerut examinarea corelării dintre dispoziţiile legale care sunt anterioare revizuirii Constituţiei din 2003 şi dispoziţiile constituţionale noi care interesează în cauză, mai ales dispoziţiile art.21 alin.(4), conform cărora "jurisdicţiile speciale sunt facultative", cele ale art.124 alin.(2), potrivit cărora "justiţia este unică, imparţială şi egală pentru toţi", dispoziţiile art.126 alin.(5), potrivit cărora "este interzisă înfiinţarea de instanţe extraordinare", precum şi cele ale art.126 alin.(6), conform cărora "controlul judecătoresc al actelor administrative ale autorităţilor publice, pe calea contenciosului administrativ, este garantat, cu excepţia celor care privesc raporturile cu Parlamentul, precum şi a actelor de comandament militar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Muraru a cerut judecătorilor CC să extragă veninul din Legea CNSAS printr-o decizie înţeleaptă .
 Vizualizări articol: 451 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ioan Muraru a cerut judecătorilor CC să extragă veninul din Legea CNSAS printr-o decizie înţeleaptă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Legume gratinate 2 porţii - 50 minute 500g cartofi2 roşii1 vânătă mai mare sau 2 mai mici1 ceapă2 căţei de usturoi450g telemea2 linguri pastă de roşii2 linguri făină300ml supă de legume2 linguri cimbru proaspăt450ml iaurt4 linguri ulei2 ouăsare, piper ... Citeşte