Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 feb 2008 - Anul XIII, nr. 26 (3707)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ladislau Csendes: CNSAS este suspendat pentru 45 de zile, iar angajaţii sunt în şomaj temporar

Vineri, 1 Februarie 2008 (15:56:25)

Preşedintele Colegiului CNSAS, Ladislau Csendes, a declarat, vineri, că în urma deciziei Curţii Constituţionale privind Legea CNSAS, instituţia este suspendată pentru 45 de zile, iar angajaţii sunt în şomaj temporar, apreciind că acesta este un caz fără precedent. 
  "Este o situaţie complicată, pentru că este un caz fără precedent, foarte grav, instituţia (Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii - n.r.) fiind în momentul de faţă suspendată pentru 45 de zile, iar angajaţii aflându-se în şomaj temporar", a spus Csendes.

El a adăugat că săptămâna viitoare va avea loc o şedinţă a Colegiului CNSAS.

Preşedintele CNSAS crede că partidele politice vor cădea de comun acord şi vor face legea constituţională.

Cazimir Ionescu, membru al Colegiului CNSAS, a declarat, vineri, că în urma deciziei Curţii Constituţionale nu se poate spune că instituţia şi legea de organizare şi funcţionare a CNSAS sunt neconstituţionale, apreciind că în acest sens s-a dat o interpretare exagerată hotărârii Curţii.

"Instituţia nu este neconstituţională şi nici legea de organizare a Consiliului nu este neconstituţională. Este o interpretare exagerată a hotărârii Curţii Constituţionale. Nu reiese că întreaga lege este neconstituţională, ci că există elemente neconstituţionale. Decizia Curţii Constituţionale nu spune că se aprobă legea şi că instituţia îşi încetează activitatea ca urmare a abrogării", a spus Cazimir Ionescu într-o conferinţă de presă.

Cazimir Ionescu a apreciat că nu pot fi pur şi simplu abrogate toate deciziile date pe margine unei legi.

"Suntem într-un moment în care personal mă simt în siguranţă ca cetăţean cu Constituţia României. Eu nu spun că hotărârea Curţii Constituţionale este sută la sută corectă, dar ştim cu toţii că legea, chiar şi a noastră, a creat o serie de probleme şi în privinţa modului în care a fost finalizată această lege, deci se dovedeşte că sunt nişte probleme. Faptul că Parlamentul României a fost chemat la lucru, să remedieze problemele legii nu este grav", a adăugat Ionescu.

El a mai spus că în perioada în care Parlamentul va muncii la rezolvarea problemelor din Legea de organizare şi funcţionare a CNSAS, Consiliul poate face cercetare, dar nu mai poate da decizii.

Cazimir Ionescu a ţinut să sublinieze că CNSAS nu a dat verdicte, ci a luat decizii, pentru că nu este o instanţă, iar cetăţeanul nu este acuzat.

"Cetăţeanu se duce cu această decizie să stabilească în faţa instanţei o hotărâre definitivă şi irevocabilă. Noi nu spunem că omul a făcut sau nu poliţie politică, ci că din materialele studiate şi probele avute reiese sau nu că a fost făcută poliţie politică", a preciza Ionescu.

El este de părere că acest dialog început va duce la consolidarea legii, astfel încât "vom avea o lege democratică, europeană".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ladislau Csendes: CNSAS este suspendat pentru 45 de zile, iar angajaţii sunt în şomaj temporar.
 Vizualizări articol: 610 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ladislau Csendes: CNSAS este suspendat pentru 45 de zile, iar angajaţii sunt în şomaj temporar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Legume gratinate 2 porţii - 50 minute 500g cartofi2 roşii1 vânătă mai mare sau 2 mai mici1 ceapă2 căţei de usturoi450g telemea2 linguri pastă de roşii2 linguri făină300ml supă de legume2 linguri cimbru proaspăt450ml iaurt4 linguri ulei2 ouăsare, piper ... Citeşte