Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 feb 2008 - Anul XIII, nr. 26 (3707)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Plata online a impozitelor şi depunerea cererilor vor fi simplificate

Vineri, 1 Februarie 2008 (14:27:33)

Clienţii operatorilor de telefonie şi cei ai băncilor vor putea să acceseze site-urile administraţiilor publice pentru plata taxelor şi impozitelor şi transmiterea unei cereri fără să mai fie necesare un cod de identificare şi o parolă furnizate de primării.
  Operaţiunea va fi posibilă prin introducerea unui standard de autentificare denumit OpenID, o tehnologie care permite accesarea paginilor de Internet prin introducerea unui cod de identificare (ID) creat la un furnizor de servicii de garanţie de identitate, respectiv operatorul de telefonie sau instituţia de credit.

Codul de identificare va fi autentificat de furnizorul acelui ID şi va trimite informaţiile necesare spre pagina web care este accesată, certificând astfel autenticitatea persoanei.

"Credem că, în câteva luni, mai mulţi operatori de telecomunicaţii şi bănci din România vor începe să furnizeze servicii de garanţie de identitate prin OpenID. Altfel spus, când accesezi o pagină web a unei primării şi vrei să depui o cerere sau vrei să achiţi un impozit sau o taxă, operatorul sau banca devine garant şi certifică autenticitatea persoanei prin intermediul unui cod de identificare (ID)", a declarat, vineri, la un seminar, secretarul de stat în Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei (MCTI) Constantin Teodorescu.

El a adăugat că Vodafone, Orange, Cosmote, Telemobil şi Romtelecom, precum şi Bancpost şi-au exprimat intenţia de a introduce standardul OpenID pe piaţa românească.

"Vodafone deja a efectuat o serie de teste, la fel şi Cosmote. Aceste companii pot deveni furnizori de servicii de de garanţie de identitate pentru că, la încheierea unui abonament, solicită un act de identitate, contractul de proprietate asupra locuinţei unde domiciliază şi/sau prezentarea unei facturi la serviciile de utilităţi, cum ar fi energie electrică sau gaze. Deci, au suficiente date pentru a cerifica autenticitatea unei persoane", a spus Teodorescu.

Standardul OpenID a fost creat în anul 2006 şi a fost adoptat de mai multe companii, printre acestea numărându-se IBM, Verisign, Yahoo!, Google sau Microsoft.

Reprezentantul MCTI a exemplificat funcţionalitatea standardului OpenID prin depunerea unei cereri la Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). După specificarea ID şi a furnizorului de garanţie de identitate, în acest caz Vodafone, operatorul a certificat autenticitatea persoanei printr-o procedură stabilită anterior.

"Spre exemplu, Vodafone poate transmite un mesaj scris cu un cod de acces, care va fi introdus de persoana cu ID-ul în cauză. O dată încheiată procedura de autentificare, Vodafone transmite către pagina de Internat a ANSVSA datele persoanei care vrea să depună cererea şi garantează că acea persoană nu a preluat identitatea alteia", a spus Teodorescu.

El a adăugat că sistemul OpenID poate avea ca efect creşterea numărului de abonaţi în cazul operatorilor de telefonie mobilă.

"Cei care utilizează cartele preplătite nu pot beneficia de acest sistem", a arătat secretarul de stat.

El a mai spus că MCTI pregăteşte un act normativ de reglementare a activităţii furnizorilor de servicii de garanţie de identitate, document care ar putea fi adoptat în termen de două sau trei luni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Plata online a impozitelor şi depunerea cererilor vor fi simplificate .
 Vizualizări articol: 420 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Plata online a impozitelor şi depunerea cererilor vor fi simplificate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Legume gratinate 2 porţii - 50 minute 500g cartofi2 roşii1 vânătă mai mare sau 2 mai mici1 ceapă2 căţei de usturoi450g telemea2 linguri pastă de roşii2 linguri făină300ml supă de legume2 linguri cimbru proaspăt450ml iaurt4 linguri ulei2 ouăsare, piper ... Citeşte