Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 feb 2008 - Anul XIII, nr. 26 (3707)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

BCR estimează pentru 2009 o inflaţie de 4,5% şi o creştere economică de 6%

Vineri, 1 Februarie 2008 (17:16:54)


Rata inflaţiei va coborî la 4,5% abia la finele anului 2009, an în care economia românească va consemna o creştere cu 6%, iar deficitele se vor menţine în linie cu prognozele pentru 2008, potrivit studiului macroeconomic lunar publicat de Banca Comercială Română (BCR).
  În urmă cu o săptămână, BCR a modificat în creştere prognoza de inflaţie pentru acest an, calculată la sfârşit de perioadă, de la 4,8% la 5,4%, cu 0,6 puncte peste limita superioară a intervalului de variaţie ţintit de BNR, respectiv 3,8% plus/minus un punct.

Economistul şef al BCR, Lucian Anghel, a afirmat că noua estimare are la bază căderea abruptă a cursului în prima lună a anului. El a adăugat că este posibil ca în următoarele luni inflaţia anuală să treacă şi de nivelul de 8%, ca urmare a efectului de bază şi influenţelor de curs.

"Din august, inflaţia anuală va începe să coboare constant şi va intra sub pragul de 6% abia în noiembrie, pentru ca în decembrie să ajungă la 5,4%. Surprizele pot veni, însă, din curs", a explicat Anghel.

Studiul BCR indică o rată a deficitului de cont curent de 14,7% din PIB atât pentru 2008, cât şi pentru 2009. BCR are o proiecţie similară pentru cei doi ani şi în ceea ce priveşte deficitul bugetar, pe care-l plasează la 2,7% din PIB.

Analiştii băncii se aşteaptă ca România să atragă în acest an investiţii străine directe de 7 miliarde de euro, iar în 2009 nivelul acestora va coborî la 6,2 miliarde euro.

În ceea ce priveşte creşterea economică, BCR mizează pe un nivel de 6,1% în 2008 şi 6% pentru anul viitor. Studiul detaliază resursele de creştere în acest an, fiind aşteptată o performanţă bună din partea agriculturii, a producţiei industriale şi a construcţiilor.

Potrivit estimărilor BCR, sectorul agricol va avea un aport la creşterea economică de 0,3 puncte, faţă de un efect negativ de 1,2/1,4 puncte în 2007. În acelaşi timp, producţia industrială este creditată cu un avans de 6%, fiind de aşteptat un avans consistent al industriei energetice şi intrarea în funcţiune a unor capacităţi noi, pentru care s-au realizat investiţii străine în anii precedenţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului BCR estimează pentru 2009 o inflaţie de 4,5% şi o creştere economică de 6% .
 Vizualizări articol: 490 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BCR estimează pentru 2009 o inflaţie de 4,5% şi o creştere economică de 6%0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Legume gratinate 2 porţii - 50 minute 500g cartofi2 roşii1 vânătă mai mare sau 2 mai mici1 ceapă2 căţei de usturoi450g telemea2 linguri pastă de roşii2 linguri făină300ml supă de legume2 linguri cimbru proaspăt450ml iaurt4 linguri ulei2 ouăsare, piper ... Citeşte