Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 feb 2008 - Anul XIII, nr. 26 (3707)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindicaliştii din transportul feroviar înregistrează luni conflictul de interese

Vineri, 1 Februarie 2008 (17:20:30)


Secretarul Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă, Felix Radmilo, a declarat, vineri, să sindicaliştii nu pot accepta oferta Ministerului Transporturilor de majorare a salariilor cu opt la sută în două tranşe, astfel că luni va fi înregistrat conflictul de interese, "pentru a putea face grevă legal".  
  Radmilo a declarat, pentru MEDIAFAX, că în urma ultimelor negocieri de vineri, reprezentanţii Ministerului Transporturilor au prezentat aceeaşi ofertă de majorare a salariilor cu opt la sută, pe care sindicaliştii nu o pot accepta. El a adăugat că a fost stabilită o nouă întâlnire între liderii federaţiilor din transportul feroviar şi reprezentanţii Ministerului Transporturilor pentru luni, sindicaliştii aşteptând o ofertă îmbunătăţită de majorare a salariilor.

Liderul sindical a adăugat că nu există în acest moment semnale din teritoriu că protestul spontan de vineri dimineaţă se va repeta.

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a declarat, vineri, în timpul desfăşurării negocierilor cu sindicatele şi conducerile companiilor feroviare, că propunerea de majorare a salariilor angajaţilor din transportul feroviar ţine cont de politica de creştere a salariilor în tot sectorul bugetar şi de realitatea economică a societăţilor din domeniu.

"Cred că ei a trebui să se aplece cu mai multă grijă asupra propunerii pe care am formulat-o, propunere care ţine cont de politica de creştere a salariilor în tot sectorul bugetar, care este pregătită de Guvern, care ţine cont de realitatea economică în care se găsesc companiile", a spus ministrul Orban.

Potrivit lui Orban, trebuie să se ia în considerare şi necesitatea asigurării cheltuielilor pentru îndeplinirea obiectivelor strategice în domeniul dezvoltării infrastructurii feroviare, respectiv de investiţii, de întreţinere şi de reparaţii, care să menţină gările în funcţiune, precum şi faptul că acestea sunt posibilităţile pe care le au cele trei companii feroviare în momentul de faţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliştii din transportul feroviar înregistrează luni conflictul de interese.
 Vizualizări articol: 472 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicaliştii din transportul feroviar înregistrează luni conflictul de interese0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Legume gratinate 2 porţii - 50 minute 500g cartofi2 roşii1 vânătă mai mare sau 2 mai mici1 ceapă2 căţei de usturoi450g telemea2 linguri pastă de roşii2 linguri făină300ml supă de legume2 linguri cimbru proaspăt450ml iaurt4 linguri ulei2 ouăsare, piper ... Citeşte