Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 feb 2008 - Anul XIII, nr. 26 (3707)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Diaconescu: Candidatura lui Năstase la Consiliul Naţional al PSD, un câştig pentru partid

Vineri, 1 Februarie 2008 (14:00:15)

Vicepreşedintele PSD Cristian Diaconescu a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş, că o eventuală candidatură a lui Adrian Năstase la preşedinţia Consiliului Naţional al PSD ar fi un câştig pentru partid, transmite corespondentul MEDIAFAX.
  "Domnul Adrian Năstase, dacă doreşte să candideze pentru Consiliul Naţional, este un câştig pentru PSD. A fost, să nu uităm, preşedintele partidului o lungă perioadă de timp şi prim-ministru. Semnalul privind candidatura domniei sale reprezintă, de fapt, o dorinţă de implicare, o dorinţă de a fi activ şi cred că orice partid normal trebuie să ţină seama afirmativ de o astfel de intenţie”, a spus Diaconescu.

El a refuzat să facă orice fel de prognoză legată de susţinerea prin vot a unei astfel de candidaturi, însă a subliniat că este normal ca orice partid să-şi valorizeze personalităţile.

"Evident, dacă se va pune problema candidaturii, vor fi voturi, colegii noştri se vor exprima. Deci nu pot eu să fac speculaţii din acest punct de vedere, dar este normal ca orice partid să-şi valorizeze personalităţile care au greutate politică specifică şi pe baza acestei valorizări să ia deciziile. Părerea colectivă prevalează întotdeauna”, a spus Diaconescu.

În acelaşi context, Diaconescu a subliniat că în acest an electoral toţi liderii locali şi naţionali ai PSD trebuie să se concentreze pe "o ofertă corespunzătoare a PSD, politici publice adecvate şi oameni capabili să ducă acest mesaj”, iar celelalte aspecte, legate de preşedinţi ori candidaturi, vor fi discutate după.

Diaconescu a subliniat că dacă PSD va fi în situaţia să piardă alegerile, actuala conducere îşi va depune mandatul, dar "ar fi aberant” ca în acest moment social-democraţii să înlocuiască campania electorală cu lupte interne.

Fostul preşedinte al PSD Adrian Năstase a declarat, joi, într-o emisiune la Realitatea Tv, că va candida la funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al partidului, dacă va constata că există "suficient suport pentru o astfel de idee".

Întrebat dacă va candida la funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional, Năstase a răspuns: "Dacă voi constata că există suficient suport pentru o astfel de idee, da, voi candida la acest post".

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, tot joi, la Realitatea Tv, despre o ipotetică revenire a lui Adrian Năstase într-o funcţie de conducere, că PSD nu îşi permite "luxul" de a apela la formule care pot risca reactivarea unor clişee negative la adresa partidului.

Întrebat care este opinia sa despre zvonurile legate de o pretinsă revenire a lui Adrian Năstase într-una din funcţiile de conducere ale partidului, Mircea Geoană a răspuns: "Nu ne putem permite luxul de a merge către formule care riscă să resuscite clişee negative despre partid".

Geoană a menţionat că nu poate nega dreptul unui membru al PSD de a candida la o funcţie, dar a precizat, referindu-se la eventuala intenţie a lui Năstase de a candida la preşedinţia Consiliului Naţional, că acest for are deja un preşedinte în persoana lui Dan Mircea Popescu.

Consiliul Naţional al PSD ar urma să aibă loc în luna februarie, însă deocamdată nu se preconizează să fie alegeri pentru şefia acestui for. Consiliul Naţional ar urma să se întrunească pentru a analiza rezultatele PSD la alegerile europarlamentare din 2007 şi pentru validarea candidaţilor partidului la alegerile locale din acest an.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Diaconescu: Candidatura lui Năstase la Consiliul Naţional al PSD, un câştig pentru partid .
 Vizualizări articol: 493 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Diaconescu: Candidatura lui Năstase la Consiliul Naţional al PSD, un câştig pentru partid0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Matusa Tamara iese din mormant trimis de
( 3 feb 2008, 00:26:10
se termina banii lui bombo si vrea altii

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Legume gratinate 2 porţii - 50 minute 500g cartofi2 roşii1 vânătă mai mare sau 2 mai mici1 ceapă2 căţei de usturoi450g telemea2 linguri pastă de roşii2 linguri făină300ml supă de legume2 linguri cimbru proaspăt450ml iaurt4 linguri ulei2 ouăsare, piper ... Citeşte