Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 feb 2008 - Anul XIII, nr. 26 (3707)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

IMM-urile care investesc în producţie vor beneficia de ajutor de stat regional

Vineri, 1 Februarie 2008 (13:28:31)


Întreprinderile mici şi mijlocii (IMM) care vor investi în crearea de noi amplasamente de producţie, extinderea unui spaţiu existent sau în diversificarea portofoliului pot beneficia de un ajutor de stat regional, după ce Consiliul Concurenţei a avizat schema acestuia.
  Schema de ajutor va fi implementată de Ministerul pentru IMM, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale, în cadrul Programului Operaţional Sectorial "Creşterea Competitivităţii Economice", se arată într-un comunicat al Consiliului Concurenţei.

Peste 2.000 de IMM-uri, cu excepţia microîntreprinderilor, vor putea beneficia de aceste fonduri pentru crearea unor amplasamente de producţie, extinderea unora deja existente, diversificarea producţiei sau schimbarea fundamentală a procesului de producţie.

Această schemă de ajutor de stat regional, pentru investiţii realizate de IMM-uri, este exceptată de la obligaţia notificării la Comisia Europeană.

"Exceptarea de la obligaţia notificării, aplicabilă în cazul ajutoarelor de stat destinate IMM-urilor, protecţiei mediului, cercetării-dezvoltării, ocupării forţei de muncă şi formării profesionale, în condiţiile respectării prevederilor comunitare în materia ajutorului de stat, reprezintă o modalitate mai rapidă de implementare a facilităţilor pe care furnizorii de ajutor de stat intenţionează să le acorde potenţialilor beneficiari", a declarat, în comunicat, preşedintele Consiliului Concurenţei, Gheorghe Oprescu.

El a arătat că procedura, în cazul exceptării de la obligaţia de notificare, impune doar acordarea unui aviz de către Consiliul Concurenţei şi transmiterea unei informări către Comisia Europeană.

Autoritatea de reglementare a acordat consultanţă Ministerului pentru IMM, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale pentru elaborarea a altor două scheme de ajutor de minimis, în care suma facilităţilor acordate, cumulată pe durata a trei ani consecutivi, este sub 200.000 de euro, acestea urmând să fie implementate în perioada imediat următoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului IMM-urile care investesc în producţie vor beneficia de ajutor de stat regional.
 Vizualizări articol: 484 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
IMM-urile care investesc în producţie vor beneficia de ajutor de stat regional0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Legume gratinate 2 porţii - 50 minute 500g cartofi2 roşii1 vânătă mai mare sau 2 mai mici1 ceapă2 căţei de usturoi450g telemea2 linguri pastă de roşii2 linguri făină300ml supă de legume2 linguri cimbru proaspăt450ml iaurt4 linguri ulei2 ouăsare, piper ... Citeşte