Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 feb 2008 - Anul XIII, nr. 26 (3707)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Suceava

Interes scăzut pentru locuinţele ANL

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Chiar dacă una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă tinerii din municipiu Suceava este lipsa locuinţelor, se pare că interesul acestora pentru apartamentele ANL a scăzut.

Potrivit primarului Ion Lungu, numai 300 dintre cele 1.200 de dosare cu cereri pentru obţinerea unei astfel de locuinţe au fost actualizate de titulari, în termenul stabilit de municipalitate, mai exact, ultima zi a lunii ianuarie.

Actualizarea acestor dosare este necesară în contextul în care, în luna noiembrie 2007, criteriile de stabilire a punctajului în vederea obţinerii unei locuinţe ANL au fost modificate.

„Până în acest moment, din dosarele actualizate, cel mai mare punctaj obţinut este de 60, iar cele mai mici variază între 30 şi 32 de puncte. Cele mai multe dosare au acumulat între 45 şi 53 de puncte”, a declarat primarul Ion Lungu.

Edilul şef al Sucevei a subliniat că tinerii solicitanţi care au împlinit deja 36 de ani sau vor împlini această vârstă până la data repartizării locuinţelor nu vor mai putea beneficia de o locuinţă ANL.

Municipalitatea estimează să facă o primă repartiţie în luna martie a acestui an. Este vorba despre 72 de locuinţe din ansamblul Privighetorii, din cartierul Burdujeni, o parte dintre acestea fiind la mansardă.

 

Noile criterii ANL îi avantajează pe tinerii necăsătoriţi

Primarul Ion Lungu a criticat o serie de „chestiuni imorale” cu privire la modul în care au fost stabilit noul punctaj de acordare a locuinţelor ANL. Acesta a explicat că este foarte posibil ca de aceste locuinţe să beneficieze tineri necăsătoriţi, în detrimentul celor căsătoriţi, de vreme ce se acordă 15 puncte tinerilor proveniţi din sistemul de asistenţă socială sau tinerilor cu studii superioare, între 3 şi 9 puncte pentru vechimea cererii depuse, diferenţa dintre tinerii căsătoriţi şi cei necăsătoriţi fiind de numai 2 puncte. Numărul de puncte tinerii solicitanţi care au copii a fost redus până la 2 puncte pentru fiecare minor.

„Primăria Suceava va respecta aceste criterii la milimetru, chiar dacă au apărut şi aceste probleme imorale, am spune noi”, a subliniat primarul Ion Lungu.

În acest an, a început construirea a 80 de apartamente ANL în zona Metro, municipalitatea suceveană având deja aprobarea pentru ridicarea a încă 80 de astfel de locuinţe, în aceeaşi zonă, lucrări care vor începe, cel mai probabil tot în 2008.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Interes scăzut pentru locuinţele ANL.
 Vizualizări articol: 3322 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 5 voturi
Interes scăzut pentru locuinţele ANL2.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Atata invart conditiile de nu i-a nimeni trimis de
( 1 feb 2008, 11:13:56
Am depus si eu odata un dosar pentru teren si pana s-a clarificat cu legea am iesit din baremul de varsta desi cand am depus dosarul indeplineam conditiile.Asa o fi si cu apartamentele ,o tot suceste pana i-au doar membrii si preferatii unui partid.
2.   Ha ha ha trimis de
( 1 feb 2008, 13:22:22
La cata spaga cere Lungu pentru o locuinta prin ANL cred si eu ca nu intereseaza pe multi tineri pana in 35 ani. Trebuie sa-ti faci un credit ca sa reusesti sa o "platesti". Sau mai e varianta cealalta. Au fost multi dezavantajati pentru ca pilele celor din primarie sa obtina mai usor o locuinta. Oricum locuintele de la stat raman si vor fi prost construite.
3.   Wei neutrule... trimis de
( 1 feb 2008, 15:34:53
lungu nu ia shpaga...asa ca ia mai taci....>:P
3.1  RE: Wei neutrule... trimis de
( 1 feb 2008, 16:17:31
nu ia Lungu spaga dar iau ceilallti care sint pe linga el!!!
4.   Cica interes scazut....... trimis de
( 1 feb 2008, 17:52:53
garsonierele si apartamentele ANL sunt distribuite chiar din faza PROIECT si cine credeti ca au prioritate? fiti sigur ca omul de rand nu are trecere
5.   Anl trimis de
( 1 feb 2008, 20:26:42
daca e asa ,daca se respecta legea va voi scrie peste citeva luni.(cind ma conving pe propria piele).acum stiu ca se dau ceva euro pt. o repartitie si punctajele se modifica...?asa vrea sa cred ca nu e asa.....dar stiu pe cineva.....care asa face...nu ma credeti....?
6.   Emigati trimis de
( 2 feb 2008, 00:45:22
In toamna ma stabilesc in Canada si nu cred ca voi mai reveni niciodata in Romania! Cred ca ar trebui sa va cautati alt loc de a vietui! M-am saturat de minciunile lor! Am luat hatararea de a pleca in urma cu un an si acum cateva luni am crezut ca am gresit, dar acum mi-am revenit, dupa progresul economic al romaniei! suntem jalnici!
7.   Tot eu trimis de
( 2 feb 2008, 00:47:14
cine ma contrazice nu stie pe ce lume traieste

8.   A.n.l trimis de
( 2 feb 2008, 00:59:53
dati fratilor spaga cat de multa, ca nu va refuza lungu
9.   Nu e chiar asa trimis de
( 2 feb 2008, 08:58:09
Eu cunosc persoane care nu aveau de unde da spaga. Si au casa la ANL. Asa ca gura.
10.   Anl-uri trimis de
( 2 feb 2008, 09:49:27
De ce functionarii de la Primarie au prioritate la un ANL sau de ce parintii subprefectului Baisanu au un apartament de la ANL vi a vis de Metro? Tinand cont ca mai sunt proprietari de N imobile!
11.   ANL trimis de
( 3 feb 2008, 21:57:12
sunt persoane care stau in chirie o viata, asta e viata in romania

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Legume gratinate 2 porţii - 50 minute 500g cartofi2 roşii1 vânătă mai mare sau 2 mai mici1 ceapă2 căţei de usturoi450g telemea2 linguri pastă de roşii2 linguri făină300ml supă de legume2 linguri cimbru proaspăt450ml iaurt4 linguri ulei2 ouăsare, piper ... Citeşte