Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 feb 2008 - Anul XIII, nr. 26 (3707)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Facilitate

Mii de abonamente gratuite pentru pensionarii suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Legitimaţii de călătorie gratuite pentru majoritatea pensionarilor suceveni. Începând de săptămâna viitoare, sucevenii care au pensii de până în 10 milioane de lei vechi vor putea obţine abonamente care le dau dreptul de a circula gratuit pe o linie de transport în comun.

Aceste abonamente speciale vor fi eliberate semestrial, de la sediul TPL, iar contravaloarea acestora va fi decontată din bugetul municipiului Suceava.

“Un lucru foarte important pe care pensionarii trebuie să îl ştie este că aceste legitimaţii nu sunt transmisibile şi sunt valabile numai însoţite de actul de identitate. Mi se pare corect să se procedeze aşa, să nu ne trezim că se fac tot felul de abuzuri, sau chiar un trafic cu aceste legitimaţii gratuite”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Practic, toţi pensionarii din municipiul Suceava care vor face dovada că primesc o pensie mai mică de 10 milioane de lei vechi vor circula gratuit cu autobuzele TPL, acest lucru fiind stabilit ieri, în şedinţa de Consiliu Local.

Iniţiatorii proiectului de hotărâre care acordă gratuitate la transportul în comun pentru aproximativ 22.600 de pensionarilor suceveni, care au pensii mai mici de 10 milioane de lei vechi, sunt consilierii locali Ovidiu Donţu şi Virginel Iordache.

Ovidiu Donţu, care este membru în AGA la TPL, a precizat că acordarea acestor facilităţi unei categorii de cetăţeni defavorizate de creşterea preţurilor va însemna acordarea lunară a aproximativ 2 miliarde de lei vechi din bugetul local, ca subvenţii pentru transportul în comun.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mii de abonamente gratuite pentru pensionarii suceveni.
 Vizualizări articol: 969 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 2 voturi
Mii de abonamente gratuite pentru pensionarii suceveni2.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   MAI BINE S-AR DA LA ELEVI MAI MULTE trimis de
( 1 feb 2008, 11:19:26
Sunt elevi care vin de exp.din Adancata pana in Burdujeni si apoi i-au autobuzul pana la Nordic.
2.   Mda trimis de
( 1 feb 2008, 11:25:08
nu erau destul de aglomerate autobuzele, mai era nevoie de cateva mii de oameni in plus care sa circule gratis.
3.   Inechitate trimis de
( 1 feb 2008, 13:42:53
Miroase a campanie electorala totul. De ce nu dau abonamente gratuite si elevilor care fac naveta a caror parinti au un venit mult mai mic de 10 mil lei,sau la slariatii care au un venit mai mic decat aceasta suma.Totul este anapoda in tara asta. Categorii sociale favorizate( militari,politisti,judecatori, fuctionari publici,etc) altii care muncesc de le sar ochii si nu au ce manca sa nu au cu ce-si creste copii.TOTUL ESTE O AIUREALA.

4.   AUTOBUZE trimis de
( 1 feb 2008, 14:52:23
DACA SE DAU ATATEA ABONAMENTE,NU ERA CAZUL SA MAI FIE CUMPARATE NISTE AUTOBUZE PENTRU TPL,DOMNULE PRIMAR,DOMNILOR CONSILIERI,VA ROG CIRCULATI O ZI PRIN SUCEAVA CU AUTOBUZELE TPL,SA VEDETI CAT DE AGLOMERATE SUNT,UNDE VOR MAI INCAPEA SI PENSIONARII,NU SI-A PUS NIMENI INTREBAREA?
5.   TRANSPORT GRATUIT trimis de
( 1 feb 2008, 15:00:11
Va rog, daca stie cineva, unde este sediul TPL? Multumesc !

6.   GRATIS trimis de
( 1 feb 2008, 16:08:19
BANI ARUNCATI!
7.   Ab trimis de
( 1 feb 2008, 16:12:04
BAI EU MUNCESC SI AM 600 PE LUNA SI MIE NU-MI DA NIMENI NIMIC
8.   Bilete trimis de
( 1 feb 2008, 16:48:30
sediu tpl e pe traian vuia in sfirsit face si lungu ceva pentru amaratii de pensionari ori se apropie alegerile
9.   Pentru papagali trimis de
( 1 feb 2008, 17:30:06
Si noi o sa pltim biletul la TPL majorat pentru ca chegii astia de mosnegi pe care ii cauta moartea pe-a casa si care au adus tata asta intr-un hal fara de hal prin faptul ca toata lumea fura sa se plimbe cu autobuzul de la o statie la alta si sa mai faca git ca nu-i dai locul?
9.1  RE: Pentru papagali trimis de
( 1 feb 2008, 18:05:05
bai dobitocule, tara asta e asa datorita tie, nu pensionarilor, pentru ca esti iresponsabil, pentru ca esti needucat, pentru ca nu te duci la vot, sau atunci cind te duci, votezi cu singurul neuron care ti-a mai ramas! majoritatea "chegilor" de care vorbesti au trait in cea mai dramatica perioada a poporului astuia, in care libertatea si identitatea le-au fost anulate. daca tu, dupa 20 de ani de libertate, mergi inca cu autobuzul si iei locul batrinilor, inseamna ca nu esti decit un impotetent patetic. shut the fuck up!
10.   Pentru comentatori trimis de
( 1 feb 2008, 17:33:19
Lunguleeeeee , miroase a electorale ba tataaaaa!!!!!!!
11.   Abonamentb trimis de
( 1 feb 2008, 17:57:31
bani stringatorului pe mina cheltuitorului ,voturi de la pensionari de ce nu le puneti autobuze separate si dupa cita pensie au ca obtineti ceva voturi sigure cine nu este pensionar sa plateasca impozit si bilete ca au salar minim halal primar daca ati avea un salar minim si 3 copiii ati sta la bloc si nu aveti pe nimeni la tara sa va vad atunci.
12.   Masura foarte buna trimis de
( 1 feb 2008, 18:13:42
electorala sau nu, decizia e foarte buna. in toate tarile civilizate din lume asta pensionarii sunt protejati.

pentru comentatorii cu salarii minime si copii multi, domnilor, schimbati-va jobul! e un lucru pe care nu-l inteleg: romanii sunt dispusi sa-si rupa spatele muncind in italia si spania 20 de ore pe zi, dar in romania asteapta sa le dea statul. daca salariul e prea mic, mai luati-va un job! e o practica intilnita in toate tarile occidentale.
12.1  RE: Masura foarte buna trimis de
( 1 feb 2008, 18:27:29
AI DREPTATE,DAR NU SUNT TOTI ASA DESTEPTI CA TINE,CU 3 JOBURI SI STAI LA TAIFAS PE NET.CAT DESPRE PENSIONARI,MASURA ESTE BUNA,DAR PROBLEMA E NUMARUL AUTOBUZELOR,SUNT INSUFICIENTE,TREBUIAU ADUSE INTAI MAI MULTE AUTOBUZE,CINE CIRCULA CU ELE STIE FOARTE BINE.
12.2  RE: Masura foarte buna trimis de
( 1 feb 2008, 19:09:35
ce pot sa fac, mi-am pierdut o buna parte din viata invatind, cind altii faceau copiilaughing si sa stii ca am si avut 3 joburi la un moment dat, asa ca vorbesc din experienta!
13.   Omulee.. trimis de
( 1 feb 2008, 19:58:41
Este clar, ai dreptate ca ai cam pierdut (degeaba)...ceva...,nu stiu, poate o parte din viata, daca nu poti sa vezi realitatea ROMANEASCA asa cum este. Sau, poate, ai avut multa sansa, noroc, sau esti UNUL dintre cei alesi. D-zeu sa te ajute in continuare. Fara presentimente...
13.1  RE: Omulee.. trimis de
( 1 feb 2008, 21:06:14
realitatea romaneasca e asa cum o facem noi, eu, tu, si toti ceilalti. resemnarea mioritica e doar un mod parsiv de a ne scuza ca stam cu degetele in nas sau in****si asteptam sa ne pice din cer. si vad ca nici mentalitatile nu au evoluat, tot mai vrem sa moara capra vecinului - si comentariile de la articolul asta sunt un exemplu elocvent! da, ai dreptate, eu nu vreau sa vad realitatea romaneasca, eu vreau s-o schimb!

multumesc de urari, asemenea... fara resentimente!

14.   Cine nu are batrani... trimis de
( 1 feb 2008, 22:24:36
In toate tarile civilizate (din Europa, Canada, Statele Unite ale Americii, Israel, Japonia, Singapore, Australia) pensionarii au o legitimatie de cetatean "senior" care permite o reducere de 50 la suta pe autobuze, tren, spectacole, muzee, medicamente, chiar in unele supermarkete...Taxa de t.v. este zero, exista si alte facilitati. Dar pentru asta se cere o anumita constiinta cetateneasca, respectare a ordinii si legilor (nimanui acolo nu-i trece prin cap sa pacaleasca sau sa insele autoritatile).
15.   Tovarasii trimis de
( 1 feb 2008, 23:12:52
tovarasi...tovarasi......aseza linistiti...aseza -ti-va linistiti la locurile voastre. Va mai dau o suta de lei la salariu...lol

bai ce jenant suna taranul asta de Lungu. Ba boule pai unde p()la mea se mai duc pensionarii cu autobuzul boule ca mai au o beshina si mor de foame si frig. URMEAZA ABONAMANTE GRATUITE PENTRU PENSIONARI LA : PATINOAR, TOATE PIRTIILE DE SKI DIN JUDET, SARITURA CU COARDA ELASTICA DE PE PASARELA DE LA ITCANI SI PARASUTISM. VA ASTEPTAM CU DRAG!
16.   Pt virginel trimis de
( 2 feb 2008, 00:54:26
Domnule Virginel d-voastra cunoasteti diferentza dintre a f(_)te si a te mast(_)rba?

Deci nu va mai mast(_)rbati aiurea ca asta e campanie electorala ieftina.

Aceeasi intrebare si pentru UTC-stul Dontzu.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Legume gratinate 2 porţii - 50 minute 500g cartofi2 roşii1 vânătă mai mare sau 2 mai mici1 ceapă2 căţei de usturoi450g telemea2 linguri pastă de roşii2 linguri făină300ml supă de legume2 linguri cimbru proaspăt450ml iaurt4 linguri ulei2 ouăsare, piper ... Citeşte