Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 feb 2008 - Anul XIII, nr. 26 (3707)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Politică românească

Scandal între primarul din comuna Satu Mare şi un consilier local

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cu primarul şi consilierul la Poliţie. Şedinţa de Consiliu Local de pe 30 ianuarie 2008 din comuna Satu Mare s-a finalizat cu un scandal imens.

Silvestru Rădăuţi Bălan, consilier local ales pe listele PUR şi ajuns între timp la nou-înfiinţatul PD-L, îl acuză pe primarul comunei că l-a lovit cu pumnul.

Incidentul s-a petrecut chiar în timpul şedinţei de Consiliu Local, dar nu în camera unde se aflau şi ceilalţi consilieri, ci pe hol.

Totul ar fi plecat de la o discuţie contradictorie între primarul Ştefan Valerian Cramarciuc, ales pe listele PSD, şi un alt consilier local, Constantin Bălan. Ultimul a ridicat problema creşterii taxelor şi impozitelor cu 10%, solicitând lămuriri primarului pe această temă. „Primarul a spus că sunt nişte reglări, iar consilierul l-a întrebat: Ce fel de reglări? De conturi, domnule primar”, a fost discuţia care a dus la înregistrarea dosarului penal pe numele primarului Cramarciuc.

Această simplă glumă nu s-a încheiat însă aşa.

„Asistenţa s-a amuzat, unii râzând cu poftă, iar eu am râs în hohote. Am ieşit pe hol închizând uşa sălii de şedinţe, amuzându-mă în continuare. După câteva secunde de la ieşirea mea a venit primarul Cramarciuc Ştefan Valerian care, prin surprindere, m-a lovit cu pumnul în tâmpla stângă, întrebându-mă de ce râd. Menţionez că în acel loc nu se mai afla nimeni altcineva”, a declarat consilierul local Silvestru Rădăuţi Bălan.

 

Nici o zi de îngrijiri de la Medicina Legală

Acesta a făcut plângere la Poliţie, iar ulterior s-a deplasat la medicul legist din Rădăuţi pentru a fi examinat.

Totuşi, dacă acea lovitură a existat, intensitatea ei nu a fost foarte puternică, de vreme ce consilierul local nu a primit nici măcar o zi de îngrijiri medicale.

„Numitul Bălan Silvestru Rădăuţi nu prezintă leziuni de violenţă care să ateste o altercaţie, care nu poate fi exclusă, ci trebuie probată în exclusivitate pe cale de anchetă”, se arată în certificatul medico-legal.

De partea cealaltă, primarul social-democrat din Satu Mare, aflat în funcţie din 1992, neagă orice act de violenţă.

„Eu sunt om bătrân, cu părul alb, cum să fac aşa ceva. Domnul consilier a început deja campania electorală şi încearcă prin orice metode să mă oprească să mai candidez”, a spus Ştefan Cramarciuc. Acesta a menţionat că în 2004 a mai avut un conflict cu Silvestru Rădăuţi Bălan, împotriva căruia a făcut plângere penală pentru că actualul consilier local îl acuza că a furat câte 300.000 de lei vechi din sumele plătite persoanelor care primeau ajutor social.

„L-am lăsat atunci în pace şi uite că el nu a învăţat nimic”, a concluzionat primarul din Satu Mare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scandal între primarul din comuna Satu Mare şi un consilier local.
 Vizualizări articol: 1932 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.7 din 3 voturi
Scandal între primarul din comuna Satu Mare şi un consilier local1.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Va rog sa cercetati trimis de
( 1 feb 2008, 13:19:18
daca presa este libera si veti cerceta dedesuptul acestui conflict veti afla ceva care va va face ziaristi celebri sint consilieri care pot vorbi dar le este frica daca aveti spatele asigurat incercati
2.   Degeaba trimis de
( 1 feb 2008, 13:33:31
eu nu cred ca primarul din satu mare ar face asa ceva ,nu sunt democrat dar nu cred ca se teme la alegeri de domnul silvestru,acesta nici nu e din satu mare ........nu vad cine l-ar vota pe acest individ.
2.1  RE: Degeaba trimis de
( 2 feb 2008, 19:51:43
cine la votat si in 2004 si alti lau furat
3.   Mofturi.... trimis de
( 1 feb 2008, 13:42:05
Aceasta este adevarata fata a primarului din aceasta comuna....
4.   Sorin avram trimis de
( 1 feb 2008, 14:20:28
sper ca te vei ocupa de caz in obiectiv se minte primarul e trecut la pdl vrea insa sa joace la doua capete sa nu aiba contra candidat asa are oameni la toate partidele un fost coleg
5.   Crainiciuc trimis de
( 1 feb 2008, 15:21:37
Minciuni! Eu il cunosc ff bine pe primar si este un tip deosebit,pe bune.Totul este o inscenare in incercarea de a fi denigrat acest primar. Nu este adevarat,minciuni ! Rusine celor care incearca sa-si faca campanie in acest mod!

Nu fac politica dar nu-i greu sa-mi dau seama.
6.   Intrusul trimis de
( 1 feb 2008, 16:03:54
cine este acest consilier BALAN ,EL NU ESTE MEMBRU IN PD-L.Ar trebui verificat daca are domiciliu in com.SATU-MARE
7.   ADEVAR trimis de
( 1 feb 2008, 16:43:04
BINE ZIS GOGULE.....DL SILVESTRU NICI NU ARE DOMICILIUL IN SATU MARE CI BUCURESTI DACA NU MA INSEL.A PLECAT CU MULTI ANI IN URMA SI ACU SE DA MARE CA POATE CONDUCE COMUNA IN CARE CICA S-A NASCUT .EU NU CRED CA SATUMARENII SUNT ASA ORBI SI NU VAD PE CINE VOTEAZA.NICI ACTUALUL PRIMAR NU A FACUT MAI NIMIC PT COMUNA ACEEA DAR LUMEA CRED CA S-A OBISNUIT CU EL SI NU CRED CA ARE VREO SANSA DL BALAN

7.1  RE: ADEVAR trimis de
( 2 feb 2008, 18:03:42
bah nene ce sa ti zic daca nu ar exista acest DL SILVESTRU BALAN satu nostru s ar duce de rapa....noi a sa l votam pt ca de noi a uitat acest Stefan care ne promite din 92 ca ne face un drum ...da in fiecare primavara vine si pune acolo niste bolovani ca altfel nu pot fi numiti si gata...si lasa ca la anu va fac da tot promisiuni...VREM ALT PRIMAR
8.   Cine vrea... trimis de
( 1 feb 2008, 16:51:47
cine vrea decenta, respect, liniste...il voteaza pe cramarciuc!

cine vrea circ il va vota pe d-l radauti-silvestru...

si cum la noi mai multa lume vrea circ, sa vedem ,sa vedem, sa vedem, ce-o sa iasa?!!!!
8.1  RE: Cine vrea... trimis de
( 2 feb 2008, 19:46:26
primaru face circ pe holurile primariei nu balan el a incasato de la cel cu promisiuni cu drum nou
9.   Cramarciuc trimis de
( 1 feb 2008, 19:06:15
Sunt din Satu Mare vreau sa spun ca primarul,Cramarciuc nu este un doby asa cum sunt primari in multe ale localitati din jud. Suceava.Tipul este un tip educat si foarte bun gospodar si mai ales este apreciat de localnici.A mai fost primar aici nu este la primul mandat.Este un tip destept si-l apreciez la modul sincer.Restul sunt rautati si inscenari care sa-l descrediteze. Am sa va votez d-le Cramarciuc lasati carcotasii in lumea lor de nemernici! Bafta in tot ce faceti!!!!!
10.   ASA PRIMAR....ASA CONSILIERI trimis de
( 1 feb 2008, 19:55:42
DACA E PRIMAR DIN ...92,PANA ACUM CAND A VENIT FIRMA EEGGER CA SA ASFALTEZE...CE A MAI FACUT PENTRU COMUNA?IN TIBENI NICI NU MAI EXISTA ASFALT,CI ESTE PLIN DE GROPI,A UITAT DE NOI,NU MAI AVEM NICI ILUMINAT PUBLIC.ISI ADUCE AMINTE DE NOI NUMAI IN CAMPANIE CAND NE PROMITE DE TOATE...SI REALIZAT:NIMIC.NU MAI CREDEM IN VORBELE LUI.SA VINA DOMNUL BALAN.
10.1  RE: ASA PRIMAR....ASA CONSILIERI trimis de
( 1 feb 2008, 20:17:14
nu eger asfalteaza cauta pagina primariei si vezi daca va rezista asfaltul pina vom termina de platit imprumutul acum cind si prefectul se roaga de primari sa ia fonduri europene noi ne imprumutam
11.   SPRIT ARE DREPTATE trimis de
( 1 feb 2008, 21:19:18
EU IL CUNOSC PE SPRIT - SILVESTRU BALAN, ESTE UN MARE CARACTER DE OM.NOI SUNTEM LEAT ,IL CUNOSC DE COPIL, A DEMONSTRAT DINTOTDEAUNA CA ESTE UN OM DEOSEBIT PENTRU OAMENI DEOSEBITI.VA PROPUN SA-L VOTATI LA VIITOARELE ALEGERI DEOARECE VA FI UN PRIMAR DE CARE ATAT SATU-MARE CAT SI TIBENI ARE MARE NEVOIE.
12.   Nu rideti in primarie.luati bataie trimis de
( 1 feb 2008, 22:03:15
acum inteleg de ce consilierii primarului sau opus la propunerea lui balan de a televiza sedintele sa putem afla si noi adevarul .daca primarul era asa sfint trebuia sa aiba el aceasta initiativa ca tot se plinge ca consilierii sint de vina .de ce a plecat la pdl parca ridea de balan cind muncea pentru acest partid ,sau vrea ocupe toate partidele sa nu aiba loc balan.nu l-am simpatizat pe balan dar se pare ca are dreptate ce se va intimpla cu noi daca vom ride in primarie daca consilierii o fura
13.   Primarul de kkt trimis de
( 2 feb 2008, 18:16:53
primar...l asta trebe schimbat....k o uitat de noii.........nu stie macar sa vb....tre sa il scoatem si sa il punem pe domnul balan....el este viitorul primar....care stie sa vb cu oamneni..si cred k o sa be asfalteze drumull......sus cu domnul balan

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Legume gratinate 2 porţii - 50 minute 500g cartofi2 roşii1 vânătă mai mare sau 2 mai mici1 ceapă2 căţei de usturoi450g telemea2 linguri pastă de roşii2 linguri făină300ml supă de legume2 linguri cimbru proaspăt450ml iaurt4 linguri ulei2 ouăsare, piper ... Citeşte