Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 ian 2008 - Anul XIII, nr. 13 (3694)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministerul Public aşteaptă de la Ministerul Justiţiei actele privind urmărirea miniştrilor

Joi, 17 Ianuarie 2008 (13:01:46)

Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, joi, că a primit o înştiinţare de la Preşedinţie privind cererile de aviz de urmărire penală pentru opt miniştri şi foşti miniştri, însă aşteaptă de la Ministerul Justiţiei documentele. 
  "Când o să primim avizul, se vor continua cercetările penale în aceste dosare", a spus Kovesi, adăugînd faptul că aşteaptă de la Ministerul Justiţiei avizele transmise de preşedintele Traian Băsescu.

Totodată, Kovesi a arătat că avizele au fost solicitate pentru a se putea continua cercetările, procurorului de caz revenindu-i exclusiv decizia de începere a urmăririi penale, neînceperii urmăririi penale sau de administrare a probelor.

Ministrul interimal al Justiţiei, Teodor Meleşcanu, va analiza, într-o şedinţă programată joi la prânz, dacă avizele preşedintelui de începere a urmăririi penale în cazul celor opt foşti sau actuali minişti întrunesc condiţiile legale, urmând să anunţe, la finalul acesteia, asumarea sau respingerea lor.

"Începând cu ora 12.00, voi avea o întâlnire la minister cu specialiştii, cu care voi analiza condiţiile de legalitate necesare pentru actele preşedintelui privind cazurilor celor opt foşti şi actuali miniştri. Probabil în jurul orei 13.00 voi anunţa ce decizie am luat. Dacă documentele întrunesc condiţiile legale, ele vor urma obligatoriu traseul stabilit prin lege", a declarat Teodor Meleşcanu, la plecarea de la prima şedinţa a plenului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) la care a participat.

Parchetul instanţei supreme a primit, miercuri seară, cererea şi documentaţia prin care şeful statului a solicitat declanşarea procedurilor legale împotriva a opt foşti şi actuali membri ai Guvernului. În acelaşi timp, preşedintele Traian Băsescu a trimis documente similare Ministerului Public.

În acest context, Ministerul Public aşteaptă de la Ministerul Justiţiei cererea şi documentaţia prin care şeful statului a solicitat declanşarea procedurilor legale împotriva a opt foşti şi actuali membri ai Guvernului.

După primirea documentului prin filiera impusă de lege, conducerea Ministerului Public va transmite Direcţiei Naţionale Anticorupţie, respectiv Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, avizele pentru declanşarea cercetărilor cu privire la foştii şi actualii demnitari.

Preşedintele Traian Băsescu i-a cerut ministrului interimar al Justiţiei, Teodor Meleşcanu, declanşarea procedurilor legale pentru urmărirea penală a lui Adrian Năstase, Miron Mitrea, Tudor Chiuariu, Paul Păcuraru, Zsolt Nagy, Victor Babiuc, Codruţ Şereş şi Traian Decebal Remeş.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Public aşteaptă de la Ministerul Justiţiei actele privind urmărirea miniştrilor.
 Vizualizări articol: 563 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Public aşteaptă de la Ministerul Justiţiei actele privind urmărirea miniştrilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de sfeclă roşie cu hrean 4 porţii - 20 minute 600g sfeclă roşie în oţet300ml smântână2 linguri hrean proaspăt răzuit1 lingură făină1 linguriţă zahăr± sare, piper Se strecoară sfecla şi se taie în fâşii subţiri. Zeama rămasă se... Citeşte